Membuat pasta anda sendiri mungkin menjadi salah satu perkara yang paling menggembirakan yang anda boleh DIY bukannya membeli. Adik dan suami saya melakukannya, dan lelaki – ada perbezaan antara apa yang mereka buat dan apa yang saya bawa pulang ke dalam kotak dari kedai!

Tetapi jika anda mempunyai lampiran pasta KitchenAid, anda tahu betapa pentingnya untuk membersihkannya. Dan anda pasti tidak boleh merendam lampiran di dalam air atau mengendalikannya melalui mesin basuh pinggan mangkuk!

Berikut adalah cara membersihkan lampiran pasta KitchenAid dengan betul.

Beli: Lampiran Pasta DapurAid, $ 99

Sapu pasta kering: Sebaik sahaja apa-apa adunan pasta yang sisa mempunyai peluang untuk kering, jalankan sikat anda dengan lembut ke atas penggelek dan pemotong untuk menghilangkan pasta yang tersisa. “src =” https://atmedia.imgix.net/f56b9533dc5d333857a9175830092128d9b565df?w=160&h=160&fit=crop “>

Lapkan lampiran dengan kain: Sebaik sahaja anda telah mengeluarkan semua adunan yang tersangkut, lap dengan kain bersih dan lembut. Ia adalah kunci untuk menghilangkan kelembapan sebelum menyimpan lampiran pasta. Tetapi jangan jalankan kain di antara penggelek, kerana boleh meledingkannya dan memecahkan mesin. “Src =” https://atmedia.imgix.net/c7d4599872fd89c448152fa108c10084edee1635?w=160&h=160&fit=crop “>

Pek itu: Kami mencadangkan supaya kotak masuk anda masuk. Dengan cara ini, anda boleh membungkusnya (dengan berus pembersih) dan pastikan ia selamat untuk kali berikutnya anda mahu menggunakannya. “Src =” https: //atmedia.imgix .net / 8fe9be81e51df5183de4916ba5bd08ffd68c06ce? w = 160 & h = 160 & fit = crop “>

Cara Bersihkan Lampiran Pasta KitchenAid

Apa yang anda perlukan

  • Berus sengit, seperti berus gigi
  • Tusuk gigi atau tusuk buluh
  • Kain lembut atau kain microfiber
  • Minyak mineral

Arahan

  1. Biarkan ia duduk: Setelah anda selesai menggunakan lampiran pasta, lepaskan dan letakkan di tempat yang kering selama sekurang-kurangnya satu jam. Jangan menenggelamkannya di dalam air atau rendam!
  2. Sapu pasta kering: Sebaik sahaja apa-apa adunan pasta yang sisa telah mempunyai peluang untuk kering, jalankan berus kaku dengan lembut ke atas penggelek dan pemotong untuk menghilangkan pasta sisa.
  3. Keluarkan apa-apa bit yang degil: Jika masih terdapat pasta dalam penggelek, pemotong, atau gear, gunakan tusuk gigi atau sudu buluh untuk menghindarinya. Jangan gunakan objek logam tajam (tidak ada pisau atau pemutar skru!) Untuk melakukan ini kerana ia boleh merosakkan perkakas.
  4. Lapkan lampiran dengan kain: Sebaik sahaja anda telah mengeluarkan semua adunan yang tersangkut, lap dengan kain bersih dan lembut. Ia adalah kunci untuk menghilangkan kelembapan sebelum menyimpan lampiran pasta. Tetapi jangan jalankan kain di antara penggelek, kerana boleh meledingkannya dan memecahkan mesin.
  5. Tambah beberapa minyak mineral: Sekali setahun, atau setiap 50 kegunaan, letakkan setitik minyak mineral pada setiap sudut jauh dari penggelek dan pemotong untuk melincirkan mereka.
  6. Pek itu: Kami mencadangkan supaya kotak masuk anda masuk. Dengan cara ini, anda boleh membungkusnya (dengan berus pembersih) dan pastikan ia selamat untuk kali seterusnya anda mahu menggunakannya.

Berkaitan: Cara Bersihkan Pengadun Berdiri