(Kredit imej: Sea Wave / Shutterstock)

Timun adalah rempah sayuran yang sejuk di dapur saya. Makanan ringan yang sihat dan sihat dalam salad, saya biasanya mempunyai beberapa yang tersisa. Walaupun saya harus mengakui saya telah menghabiskan sebahagian besar hidup saya untuk menyimpan mereka dengan cara yang salah. Ternyata tempat terbaik untuk menyimpan timun bukan di mana saya menganggapnya. Bagaimana dengan awak? Adakah anda tahu tempat yang betul untuk menjaga cukes anda?

Sehingga kini saya telah memelihara timun saya yang tersimpan dalam laci crisper peti sejuk saya. Tetapi ada tempat yang lebih baik untuk mereka.

Tempat Terbaik untuk Menyimpan Timun

Menurut jawatan di Root Simple, timun harus disimpan pada suhu bilik – tidak di dalam peti sejuk.

Root Simple memetik University of California, Davis, yang menentukan bahawa timun sensitif terhadap suhu di bawah 50 ° F. Apabila disimpan pada suhu bilik, timun berkembang maju dan bertahan lebih lama. Disimpan di bawah 50 darjah, mereka cenderung untuk membangunkan “kecederaan yang mengalir,” termasuk kawasan direndam air, pitting, dan kerosakan dipercepat.

Tetapi jika anda benar-benar menegaskan mengeringkan timun anda, hadkannya tidak lebih daripada tiga hari dan makannya secepat mungkin. Kami juga mencadangkan untuk menjaga mereka ke hadapan rak, di mana suhu lebih panas, dan di luar rak bawah, yang biasanya bahagian paling sejuk dari peti sejuk.

Satu lagi perkara yang perlu diingat adalah bahawa timun sangat sensitif kepada etilena, gas asli yang menyebabkan makanan tertentu masak (dan akhirnya merosakkan) dengan cepat. Bukan sahaja anda perlu menyimpan cukes anda di kaunter, tetapi pastikan anda memisahkannya secara berasingan dari pisang, tomato dan tembikai, yang semuanya pengeluar etilena tinggi.

4 Resipi Timun untuk Cuba

  • Spoon Cucumber dengan Chaala Masala
  • Salad Cucumber Korea Pedas
  • Salad Cucumber Asam dengan Biji Mustard
  • Sparkling Cucumber Cooler

Siaran ini telah dikemas kini – asalnya diterbitkan pada bulan Jun 2012.