(Kredit imej: Leela Cyd)

(Kredit imej: The Kitchn)

  • Pelajaran Hari Ini: Ayam & Ayam
  • Matlamat: 20 pelajaran, 20 hari untuk menjadi tukang masak yang lebih baik di rumah
  • Masuk untuk memenangi The Cookbook Kitchn: Cukup kongsi dan tandakan foto kemajuan Sekolah Kitchn Cooking Anda di Instagram dan Twitter dengan #kitchnschool untuk memasuki peluang untuk menang. Kami memberikan satu salinan untuk setiap tugasan kerja rumah semasa Sekolah Kitchn’s Cooking. Lihat peraturan dan peraturan
  • Mendaftar & lihat semua pelajaran setakat ini: Sekolah Memasak Kitchn

Hari ini kita sedang menyelam ke dalam ayam, terutamanya ayam. Ini daging yang murah dan lezat adalah protein haiwan yang paling popular di Amerika, yang menewaskan daging lembu buat kali pertama pada tahun 2012. Menyediakan ayam, sama ada seekor burung atau hanya payudara atau dua, adalah satu kemahiran penting untuk mana-mana tukang masak tahu dengan hati . (Dengan cara ini, kita perlu berhenti di sini dan mengakui semua tukang masak vegetarian dan vegan di barisan kita. Kami akan menghabiskan beberapa hari untuk daging, tetapi selepas itu, tauhu, tempe, dan masakan yang lebih mesra!)

Mari kita mulakan: Pernahkah anda memotong ayam? Adakah anda tahu di mana hendak bermula??

Lemon Thyme Chicken Thighs

(Kredit imej: Nick Evans)

Hari 5 Pelajaran: ayam & unggas lain

Apa yang kita maksudkan dengan unggas: Istilah “ayam” berlaku untuk burung bersayap yang kami berminat untuk berkhidmat untuk makan malam. Ayam adalah yang paling biasa, tetapi istilah ini juga meliputi burung seperti ayam belanda, itik, puyuh, dan ayam permainan Cornish. Burung ini semua mempunyai anatomi yang sama dan boleh dimasak dengan cara yang sama, walaupun masa memasak akan berbeza-beza berdasarkan saiz burung.

Anatomi unggas asas: Dengan ayam dan unggas lain, kami sangat berminat dengan daging pada payudara, paha, kaki, dan sayap. Sayap berada di kedua-dua sisi payudara, dilekatkan pada bahu ayam. Kaki dilekatkan pada paha, yang berada di salah satu sisi di bahagian bawah ayam. Lihat gambar di bawah untuk memahami di mana semua bahagian ini terletak pada ayam – ia juga dapat membantu gambaran bagaimana ayam akan kelihatan jika ia berdiri tegak pada kakinya.

(Kredit imej: Leela Cyd)

White Meat vs. Dark Meat: Daging putih merujuk kepada daging dada, manakala daging gelap merujuk kepada daging pada paha, kaki, dan sayap. Susu dada putih biasanya lebih kurus dan masak lebih cepat. Daging gelap dari bahagian lain burung lebih kaya, lebih gemuk, dan masak lebih perlahan. Oleh kerana kedua-dua jenis daging memasak sedikit berbeza, yang terbaik adalah tidak menukar satu untuk yang lain dalam resipi sehingga anda merasa lebih berpengalaman dalam kemahiran memasak anda dan memahami bagaimana untuk menyesuaikan resipi untuk dipadankan.

Boneless / Skinless vs. Bone-in / Skin-on: Apabila membeli keping unggas, anda biasanya akan mempunyai pilihan untuk membeli kulit dan tulang, tanpa tulang dan tanpa kulit, atau gabungan pilihan tersebut. Kulit kebanyakannya gemuk, yang menyebabkan semasa memasak dan membantu menjaga daging lembap dan lembut (terutamanya daging payudara yang tidak bersandar, yang mudah kering). Memasak daging dengan tulang juga membantu memasak daging lebih merata. Kedua-dua kulit dan tulang boleh dikeluarkan sebelum memasak, namun lebih banyak perhatian perlu dibayar untuk mencegah daging daripada mengeringkan atau terlalu masak.

Menyediakan Ayam untuk Memasak: Ayam secara amnya bersedia untuk memasak lurus dari pakej – satu lagi sebab kami menyukainya! Pastikan sebarang ayam beku benar-benar dicairkan sebelum dimasak. Jika anda bekerja dengan kepingan tanpa tulang dan tanpa kulit, anda juga boleh mengurangkan sebarang potongan lemak tambahan (bit putih terang yang melekat pada daging). Semak resipi anda untuk melihat sama ada daging perlu dipotong menjadi kepingan yang lebih kecil atau sebaliknya disediakan sebelum memasak.

Masak semua ayam ke 165 ° F. Ini adalah suhu memasak selamat untuk semua ayam, dari ayam hingga itik. Semak suhu dengan termometer yang dibaca segera di bahagian paling tebal daging. Paha dan sayap juga harus menggerogoti longgar di dalam soket mereka, dan jus mana-mana harus berjalan jelas. Sebilangan kecil merah atau merah jambu di tulang biasanya ok, terutamanya di sekitar sendi. Lihatlah pos ini untuk maklumat lanjut: Cara Semak Suhu Turki dan Unggas Lain.

(Kredit imej: Emma Christensen)

(Kredit imej: Henry Chen)

Setiap pelajaran mempunyai tiga pilihan kerja rumah. Mungkin anda sudah mendapat satu ke bawah, atau anda hanya mempunyai masa untuk sesi belajar pantas. Jadi memilih satu, dan tunjukkan kepada kami dengan menandakannya dengan #kitchnschool di Instagram atau Twitter.

(Kredit imej: Henry Chen)

Kajian: Tonton video ini pada ayam panggang. Bukan sahaja ini akan menunjukkan kepada anda cara mengukus daging yang dimasak dari tulang, tetapi juga cara yang baik untuk membiasakan diri dengan bahagian-bahagian lain ayam: Cara Mengukus Ayam Panggang.

(Kredit imej: Henry Chen)

Amalan: Cook sendiri dada ayam untuk makan malam malam berikut kaedah kami: Cara Memasak Lembap, Payudara Ayam Tender Setiap Masa. Susu ayam muncul lagi dan lagi dalam resipi, dan mengetahui cara memasaknya dengan baik akan membuat resipi mereka lebih baik.

(Kredit imej: Henry Chen)

Meningkatkan: Panggang ayam keseluruhan! Ini tidak sukar (inilah cara untuk melakukannya), tetapi memanggang ayam adalah salah satu perkara yang membuatkan anda berasa seperti pro memasak. Kerana anda adalah dapur dapur. Ukiran satu juga memberikan kemahiran pisau anda kerja-kerja dan membantu membuat anatomi ayam lebih jelas. (Sekiranya anda telah membuat bahagian ayam ayam yang tepat, baca siaran ini dan cuba sesuatu yang baru: Juta Cara Pemanggang Ayam!)

Kacang Ayam Pan-Fried dengan Jagung & Tomato Summer Salad

(Kredit imej: Emma Christensen)

Kitchn Cookbook & Poultry

Sekolah Memasak diilhamkan oleh buku baru kami, The Cookbook Kitchn dan terdapat banyak buku untuk membantu pengalaman Memasak Sekolah anda.

Hujung hari ini: Lihat halaman 190 untuk salah satu resipi kegemaran kami untuk ayam: Panggang Ayam Panggang dan Squash Lebih Polenta.

5 Resipi untuk Mengamalkan Ayam Memasak

  1. Kacang Ayam Pan-Fried dengan Jagung & Tomato Summer Salad
  2. Ayam dan Kacang Hijau Kacang Aduk
  3. Viking Chicken
  4. Pan-Seared Chicken Thighs dengan Teddy Bear & Basil
  5. Ayam Panggang Korea Pedas

Sekolah Memasak Kitchn

Sekolah Masakan Kitchn adalah 20 hari, 20 pelajaran untuk menjadi tukang masak yang lebih baik di rumah. Setiap hari kita akan menangani topik memasak yang penting dan menerangkan apa yang patut anda ketahui. Setiap pelajaran mempunyai tiga pilihan kerja rumah yang berbeza, jadi anda boleh memilih yang diajar anda apa yang kamu perlu. Sama ada anda mahu menyegarkan kemahiran anda atau mula dari awal, bersekolah dengan kami!