(Kredit imej: Kelli Foster)

Gegaran stik hanya sangat menarik. Tambah pada cendawan bir yang direndam, bawang karamel, dan beberapa buah jari yang dipanggang dengan keju biru, dan anda akan mempunyai setiap jiran dalam jarak 300 kaki dari pintu depan anda yang berdiri di dapur anda. Oleh itu kuncikan, atau selamatkan mereka – sama ada cara, makan selama 30 minit ini akan mengetuk stoking dari stik rumah tempatan anda.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Saya suka memakan banyak daging dan beberapa rasa yang kaya untuk pergi bersamanya. Di sini saya membuat beberapa cendawan mabuk dan bawang karamel untuk pergi dengan sekeping stik yang indah. Dan jangan lupa kentang. Oh, kentang!

(Kredit imej: Kelli Foster)

Walaupun saya suka sekeping stik yang baik, bawang dan cendawan yang sungguh baik membuat hidangan ini. Mereka telah caramelized dan disuteri dengan bir gelap sehingga sos kuali bertambah. Ia akan menjadi semua yang anda tidak boleh makan sebelum stik anda selesai.

Bahan-bahannya adalah minima, rasa itu sangat besar, dan ia boleh menjadi makanan untuk hanya satu atau orang ramai. Semuanya datang bersama-sama dalam hanya kira-kira 30 minit, dan akan menjadi makanan untuk diingati.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Nota Tester

Walaupun stik yang baik pastinya selalu berdiri sendiri, kadang-kadang ia benar-benar sos yang membuat makanan. Dan itu tidak boleh lebih tepat daripada dengan resipi ini. Saya telah membuat resipi yang serupa dengan ini beberapa kali, tetapi mereka selalu menggunakan wain merah. Mengubahnya dengan bir gelap adalah menyeronokkan, dan benar-benar lazat. Ia membuatkan stik rasa yang kaya dan kaya.

Bagi yang memotong stik untuk digunakan, bahagian itu sepenuhnya terpulang kepada anda. Resipi ini akan berfungsi dengan mana-mana potongan yang anda pilih untuk digunakan – filet mewah, ribeye, broil London, atau steak flank. Pergi dengan apa yang anda suka. Steak saya, serta satu Sarah yang digunakan dalam resipi asalnya, adalah potongan tenderloin yang kira-kira 2 inci tebal. Jika anda menggunakan stik nipis, masak stik selama kurang lebih satu minit di setiap sisi. Dan jika anda pergi dengan potongan yang tebal, anda perlu menambah beberapa masa masak untuk kedua-dua belah pihak.

 • Membeli-belah untuk Steak? Berikut adalah 4 Cuts Steak yang Harus Anda Ketahui

Dan apa sahaja yang anda lakukan, jangan melepaskan kentang. Apa yang bermula sebagai hidangan sampingan saya tidak fikir saya akan menikmati (mereka kelihatan begitu berat kepada saya), akhirnya meniup saya.

– Kelli, September 2015


Steak dengan Cendawan Minum, Bawang Caramelized & Panggang Keju Blue Roasted

Berkhidmat 2

 • 20

  kentang jari kecil, dibasuh dan dipotong separuh

 • Garam dan lada segar

 • Minyak zaitun

 • 2 auns

  keju biru, hancur

 • 2

  bawang kuning sederhana, separuh dan dihiris

 • 12 hingga 15

  cendawan butang yang besar, dihiris nipis

 • 2 ulas

  bawang putih, cincang

 • 12 auns

  bir gelap, kegemaran anda atau apa yang ada di tangan anda

 • 2

  stik tebal, apa-apa potongan, 3/4 hingga 1 paun setiap satu

Panaskan ketuhar hingga 425 ° F. Toskan kentang dengan garam dan minyak zaitun, dan sebarkan pada lembaran penaik atau kuali logam. Panggang selama 20 hingga 30 minit, sehingga ringan dicat.

Gunakan kaedah kering untuk bawang karamel dengan cepat dengan meletakkan bawang, bersama dengan garam garam dan garam minyak, dalam tumis sederhana bersaiz sederhana di atas api yang sederhana tinggi. Caramelize bawang (anda boleh lihat bagaimana di sini) dan pindahkan ke pinggan apabila selesai.

Kembalikan periuk ke dapur di atas api sederhana dan tambahkan 2 sudu minyak zaitun. Tambah cendawan, kacau sehingga kot dengan minyak, dan masak dengan api sederhana selama 5 minit. Masukkan bawang putih dan masak selama satu minit lagi, kemudian tambah setengah bir.

Bawa bir ke dalam reneh dan masak, kacau sekali-sekala, selama kira-kira 5 minit. Pindahkan bawang ke kuali, dan tuangkan bir yang masih tinggal. Teruskan kacau di atas api sederhana sehingga sos telah berkurang dan menebal, kira-kira 10 hingga 15 minit. Keluarkan dari haba dan ketepikan.

Dalam kuali berat berasingan berasingan, seperti kuali besi tuang, panaskan 2 sudu minyak ke atas api yang tinggi. Musim stik di kedua-dua belah dengan garam dan lada, kemudian tambahkan ke kuali. Masak selama 4 1/2 minit, flip, dan masak selama 4 1/2 minit lagi. Ini akan memasak stik kepada medium-rare; masak satu atau dua minit lagi pada setiap sisi jika anda menyukai stik anda dengan lebih baik. Keluarkan dari pan dan berehat, ditutup dengan kerajang di papan pemotong, selama 5 minit.

Semak kentang. Jika puncaknya telah dicat dan kentang lembut, ambil dulang dari oven dan taburkan keju biru di atas setiap satu. Letakkan kembali ke dalam ketuhar, pada rak yang lebih rendah, dan belok ke atas. Teruskan memasak selama 5 minit tambahan. Isi semula cendawan dan bawang, jika perlu, letakkannya di atas stik. Keluarkan kentang dari ketuhar, berkhidmat, dan nikmati!

Nota Resipi

Jika anda lebih suka stik yang lebih baik, anda boleh menyelesaikannya di dalam ketuhar selepas membakar setiap sisi.

Resipi ini telah dikemas kini – asalnya diterbitkan pada bulan Februari 2012.