(Kredit imej: Lauren Volo)

Musim Rosé secara rasminya bermula dengan hari pertama yang pertama pada bulan Mei. Ahad pertengahan musim panas, jika anda seorang peminat wain merah jambu, anda mungkin akan memukulnya terlalu keras. Kerana apabila ia panas dan anda boleh menghirup gelas sejuk, segar, kapan ia tidak rosé jam?

Mari kita jujur ​​sepenuhnya – keletihan rosé wujud. Saya tahu, saya seperti yang terasa seperti anda, tetapi datang lewat bulan Julai, kaca yang mudah dan berangin itu mungkin agak meletihkan jika anda telah menikmati terlalu kerap untuk separuh pertama musim ini (bersalah). Penyelesaian? Pitcher lemonade rosé.

Inilah minuman yang mungkin membuat separuh kedua musim panas anda lebih baik daripada yang pertama. Oleh kerana limau telah ditambah kepada wain, ia adalah sejenis minuman alkohol yang rendah yang anda boleh minum pada waktu petang musim panas. Dan ia juga tidak boleh lebih mudah dibuat: Campurkan sebotol rosé dan limun simpanan yang dibeli di dalam kendi dan di atas dengan soda kelab. Ia praktikal tidak memerlukan resipi, tetapi saya akan memberikan anda satu lagi. Adakah anda menjemput rakan-rakan anda lagi?

(Kredit imej: Lauren Volo)

Rosé Lemonade

Membuat 8 hidangan

 • Ais

 • 1

  (750-milliliter) botol wain merah kering

 • 3 cawan

  limun

 • 1

  lemon sederhana, dihiris

 • 1

  (12 ounce) boleh soda kelab

Campurkan rosem, limau, dan irisan lemon dalam periuk besar yang dipenuhi ais. Teratas dengan soda kelab.

Tuangkan ke dalam 8 gelas, sambil menambah ais dari periuk ke setiap kaca seperti yang diperlukan.