(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Datang dari sejuk, tiada apa-apa yang mengalahkan secawan koko panas – kecuali ia adalah cawan beruap yang bagus Nutella coklat panas. Tidak, anda tidak perlu menjadi anak yang pandai untuk memanjakan diri. Malah, sertai kami jam gembira untuk cawan coklat (atau tidak!) Panas yang semua orang akan suka.

Tonton Video!

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Sama ada anda sedang mencari penghargaan Best Mom on the Block, yang ingin menghangatkan hati madu anda, atau hanya merawat diri anda, sifon panas ini melakukan silap mata.

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Nutella, bagi sesiapa yang masih belum berkenan, adalah penyebaran coklat krim-hazelnut. Anak-anak saya suka dengan mentega kacang, atau di tempatnya, di PB & Js. Saya bahkan telah merasakan pembuka selera yang hebat dengan menyebarkannya pada baguette yang tipis dan toppingnya dengan keping chorizo ​​kering. Sekarang saya mencampurkannya dengan susu dan meletakkannya di atas dapur untuk koktail yang manis, manis dan panas.

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Marshmallows panggang adalah topping yang sempurna. Jangan bimbang – anda boleh merasakan api unggun tanpa menuju ke luar. Cukup letakkan marshmallow anda di atas lembaran pembakar foil di bawah broiler selama 30 hingga 45 saat untuk sempurna coklat keemasan, gooey, marshmallow panggang.

Resipi di bawah mempunyai versi bukan alkohol yang sesuai untuk kiddos, dan saya juga termasuk kumpulan besar jika anda menghiburkan jiran-jiran. Untuk kanak-kanak, atas dengan marshmallow atau krim disebat segar. Bagi orang dewasa, anda mungkin meneka – kami menyedut ini! Ia adalah jam gembira selepas semua!

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Dicet (atau Tidak!) Nutella Hot Chocolate

Berkhidmat 2

 • 1 1/2 cawan

  susu

 • 1/3 cawan

  Nutella

 • 1

  kulit kayu manis

 • 4 auns

  bourbon, Frangelico, rum kakao, atau minuman keras coklat, pilihan

 • Whipped cream atau marshmallow, ke atas

Dalam periuk lebih panas yang tinggi, bawa susu ke dalam reneh. Masukkan Nutella, kacau sehingga ia telah cair dan dimasukkan. Masukkan kayu kayu manis dan bawa ke reneh.

Bahagikan bourbon antara dua mug, jika menggunakan (2 auns per mug). Campurkan campuran susu panas ke dalam cawan dan berkhidmat dengan krim atau marshmallow. Jika berkhidmat dengan marshmallow, bersulang di atas lembaran pembakar bertebat foil di bawah broiler selama 30 hingga 45 saat, sehingga keemasan.

Nota Resipi

Resipi Batch Besar (Hidangan 8): Menambah jumlah sebanyak 6 cawan susu, 1 1/2 cawan Nutella, dan 1 batang kayu manis. Untuk versi berduri, gunakan 2 auns minuman keras per cawan.

Susu percuma lemak, susu keseluruhan, susu tanpa laktosa, dan susu kacang atau biji semuanya berfungsi di sini.