(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Memasak musim panas dilucutkan, kasual, dan selalu dari panggangan. Dada ayam panggang yang mudah ini adalah peminat musim panas. Mereka dimasak dengan menderu dengan cepat di atas api panggang dan dibumbui dengan kapur tart dan panas api jalapeños.

Walaupun burger, brat, dan barbeku adalah klasik cookout, payung ini, payudara pedas ayam berair hanya boleh mengetuk piawaian piknik dari alas mereka.

Pound Chicken Breast Before Grilling

Pounding adalah rahsia untuk memasak ayam dengan cepat dan menyelitkannya dengan lapisan rasa. Bentuk dada ayam semula jadi tidak rata dan tebal. Untuk memastikan walaupun, masak cepat, gunakan beg zip-top untuk menumbuk payudara ayam nipis. Selepas menumbuk ayam, suruh payudara untuk jalapeño, limau, dan bawang putih.

Ketahui lebih lanjut: Cara (dan Bila) Menjadikan Payudara Ayam Pound: Kaedah yang paling mudah, paling mudah

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Untuk Marinade Paling Mudah, Jangkau untuk Rolling Pin

Untuk mengelakkan kekacauan yang terkandung, hantarkan satu beg zip-atas dan, menggunakan pin bergulung, menghancurkan bawang putih, menghancurkan jalapeños, dan mengeluarkan jus jus dan minyak dari limau. Untuk kesan yang paling, marinate ayam dalam beg semalaman – ia adalah pemenang buat-akan! (Walaupun 30 minit yang cepat akan mencukupi dalam secubit.)

Ayam ini adalah yang terbaik apabila dimasak di atas api arang atau gril gas, tetapi jangan lulus resipi ini jika pemanggang tidak menjadi pilihan; kuali besi tuang di atas dapur menyampaikan ayam jus yang sama penuh jeruk tart dan rasa jalapeño pedas.

Saya menjimatkan biji kapur untuk memukul ayam dengan memerah jus segar kerana ia keluar dari panas. Tumpukan plat tinggi dengan campuran sayur-sayuran sementara ayam terletak sebelum mengatur kepingan di atas.

Jadikannya lebih spicier! Jika anda suka banyak rempah, biarkan benih dan membran di jalapeños.

Buatlah Makan dengan Resipi-resipi ini

 • Cara Memanggang Lebih Baik Asparagus
 • Peach Grilled dengan Bourbon Vanilla Whipped Cream

Ayam Panggang Jalapeño Mudah

Hidangan 4

 • 4

  dada ayam tanpa tulang tanpa tulang (kira-kira 2 paun total)

 • 4

  cengkeh bawang putih yang dikupas

 • 2

  limau, berpusat

 • 2

  jalapeños sederhana, dipotong menjadi tiga (unggulan, jika dikehendaki)

 • 1/4 cawan

  minyak zaitun

 • 1 sudu teh

  garam kosher

 • 1/2 sudu teh

  jintan tanah

 • Untuk berkhidmat:
 • Lettuce

 • Cilantro

 • Baji kapur

 • Dampak jalapeños

Bekerja dengan 2 buah dada ayam pada satu masa, letakkan di dalam beg gelekan zip. Gunakan bahagian rata dari palet daging atau pin rolling dan pungut mereka sehingga mereka tebal 1/2 inci. Pindahkan dada ayam ke piring dan ulangi dengan baki dada. Pindahkan batch kedua dada ke pinggan, dan kemudian pastikan beg top-zip anda tidak mempunyai sebarang lubang di dalamnya dari memukul dada ayam. Sekiranya ia berlaku, ganti dengan beg baru; jika tidak membina pengasam dalam beg yang sama.

Letakkan bawang putih, limau, dan jalapeños di dalam beg zip. Catangkan beg itu, mengeluarkan sebanyak mungkin udara, kemudian paun sehingga bawang putih, limau, dan jalapeños dihancurkan tetapi tidak digali. Buka beg dan masukkan minyak zaitun, garam, jintan, dan dada ayam yang ditumbuk. Tutup beg dan urut untuk melapisi ayam. Letakkan beg itu pada lembaran penaik supaya ayam terletak di satu lapisan di dalam beg. Dinginkan selama sekurang-kurangnya 30 minit atau semalaman.

Apabila bersedia untuk memasak, keluarkan ayam dari peti sejuk semasa memasak panas panggang. Jika menggunakan gril gas, panaskan gril ke tinggi. Untuk panggangan arang, sediakan panggangan untuk kedua-dua haba secara langsung dan tidak langsung. Setelah grates panggang panas, kupas apa-apa serpihan dari grates dan minyak dengan baik.

Keluarkan dada ayam dari pengasam dengan tong. Letakkan dada di atas haba langsung, tutup, dan masak yang tidak terganggu sehingga tanda panggangan muncul, kira-kira 4 minit. Jika daging melekat pada panggangan, terus masak untuk minit yang lain sehingga ia mudah dibebaskan. Flip dan masak sebelah kedua sehingga muncul tanda grill, kira-kira 5 minit. Kurangkan haba ke medium pada gril gas (atau pindahkan ke haba tidak langsung pada gril arang) dan panggang sehingga ayam dimasak dan daftar 165 ° F pada termometer yang dibaca segera.

Pindahkan ayam ke papan pemotongan yang bersih. Biarkan berehat selama 5 minit sebelum mengiris dan berkhidmat di atas katil selada dengan lebih banyak kapur, diced jalapeños, dan ketumbar.

Nota Resipi

Penyimpanan: Sejukkan sisa dalam kontena kedap udara sehingga 4 hari.

Variasi dapur: Ayam Pound dan marinate seperti yang diarahkan di atas. Panaskan minyak sayur-sayuran 1 sendok makan dalam panci besi besar yang besar di atas api yang sederhana sehingga ia menguning, kira-kira 3 minit. Swirl kuali untuk mengedarkan minyak secara merata, kemudian tambahkan dua payudara ayam ke kuali. Masak tidak terganggu sehingga mereka berwarna coklat keemasan dan tidak lagi melekat pada kuali, 6 hingga 8 minit. Sekiranya anda cuba membaling ayam itu dan ia melekat pada kuali, ia tidak bersedia untuk flip. Flip payudara dan tambah 1 sendok makan mentega antara payudara. Swirl kuali untuk mengedarkan mentega lebur, dan masak sehingga payudara mencapai suhu dalaman 165 ° F, 6 hingga 8 minit. Keluarkan ayam yang dimasak ke dalam pinggan dan ulangi memasak dengan baki ayam yang tinggal. Sapukan kapur di bahagian atas dada ayam, dan berehat selama 3 minit sebelum mengiris.