(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Pesta-pesta potluck penuh dips, dulang deli, dan pencuci mulut. Walaupun anda boleh mencuba membuat hidangan itu, kenapa tidak menjadi orang yang membawa semua makanan itu? Tacos adalah makanan parti yang sempurna, dan apabila anda berkhidmat taco daging barbacoa berair seperti yang mereka lakukan di Chipotle anda menjadi kawan terbaik setiap orang.

Dengan chili chipotle berasap dan kapur cerah, ditambah dengan bantuan dari periuk tekanan elektrik seperti Pot Instan, anda boleh menghidupkan masker daging lembu ke dalam potongan lembut untuk memudahkan pemasangan taco.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Barbacoa daging lembu yang terbuat dari brisket adalah calon utama untuk memasak Segera Pot. Di mana sekali ia mengambil masa seharian untuk mengasah, barbeku, atau memasak lambat untuk memenangi, Pot Instan mendapat taco di atas meja kira-kira sejam. Potongan besar brisket bergaul dalam periuk tekanan elektrik dengan sos yang dibina dengan mengadun chili chipotle pedas di adobo dengan jus limau, genggam cilantro, cuka cider epal yang tajam, dan percikan cengkeh yang besar.

Saya suka menghidangkan daging lembu yang dicincang dan ditumbuk tinggi dalam tortilla jagung hangat hanya dihiasi dengan bawang merah jambu dan beberapa daun cilantro.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Flat-Cut Brisket adalah yang terbaik untuk Barbacoa

Sandung lamur boleh menjadi pemotongan daging yang sukar untuk ditangani – secara harfiah dan kiasan. Sebelum anda mengatasi sekeping daging yang besar ini, penting untuk mengenali selok-belok sehingga anda tahu apa yang perlu dicari sebelum menuju ke pasaran.

Datang dari payudara lembu, anda boleh mendapatkan kepingan brisket yang sangat besar, yang disebut sebagai pembungkus keseluruhan atau potongan pembungkus. Selalunya anda akan melihat potongan pembungkus dipecahkan kepada kedua-dua potong rata atau potongan titik. Walaupun saya suka memotong titik lemak untuk barbeku, anda akan mempunyai kurang lemak dan gristle untuk memilih melalui ketika mencincang daging lembu untuk barbacoa jika anda memilih potongan rata.

Empat hingga lima paun brisket sesuai dengan baik dalam periuk Instan enam liter dan membuat pengisian yang mencukupi untuk mengisi ramai orang lapar yang penuh dengan taco.

Ketahui lebih lanjut: Segala-galanya yang patut anda ketahui tentang gosong, Raja Braised Daging


Barbacoa Pot Segera

Membuat cukup untuk 20 Taco

 • 15

  bawang putih ulas, dikupas dan dihancurkan

 • 3

  cincang keseluruhan cawan dalam tin adobo (termasuk sos adobo yang melekat pada cili)

 • 1

  bawang merah sederhana, dikupas dan potong besar

 • 1 1/2 cawan

  cilantro segar yang longgar (dari sekumpulan 3/4), ditambah lagi untuk hidangan

 • 1/3 cawan

  jus limau yang baru dimasak (dari kira-kira 3 limau)

 • 1/4 cawan

  epal sider cuka

 • 3/4 sudu teh

  ulas tanah

 • 4 hingga 5 pound

  daging lembu jagung, lebih baik dipotong rata

 • 2 1/2 sudu teh

  garam kosher

 • 1 sudu

  minyak sayuran

 • 2 cawan

  daging natrium rendah atau sup ayam, dibahagikan

 • 4

  daun bay

 • Untuk berkhidmat:
 • 20

  kecil tortilla jagung, panas

 • Bawang merah jeruk

 • Salsa

Letakkan bawang putih, cholotle chiles dan sos mereka, bawang merah, cilantro, jus limau, cuka, dan ulas dalam pengisar dan campuran sehingga lancar; mengetepikan.

Potong sebahagian besar topi lemak yang kelihatan dari brisket tersebut, kemudian potong menjadi 3 inci. Letakkan air sejuk di seluruh garam. Panaskan minyak dalam periuk Instan 6-liter atau periuk tekanan elektrik pada set tumis sehingga berkilauan, kira-kira 2 minit. Masukkan 4 hingga 5 keping daging dan sear sehingga coklat keemasan, kira-kira 2 minit setiap sisi. Pindahkan ke pinggan yang besar dan keluarkan bungkus baki yang masih dalam kelompok.

Tuangkan periuk dengan menambah 1/4 cawan kaldu dan mengikis bahagian bawah periuk dengan sudu kayu untuk melonggarkan bit pelangi. Tekan “Batalkan”. Pulangkan brisket dan jus yang terkumpul ke Pot Segera. Tuangkan dalam sos cipotle dicampur dan baki 1 3/4 cawan kaldu. Letakkan daun teluk di atas. Gunakan tongkat untuk menghidupkan daging, salkan dalam sos.

Tutup dan tutup tudung dan pastikan bolong dimeteraikan. Menggunakan tetapan manual, tetapkan tekanan ke TINGGI selama 60 minit. Ia perlu mengambil periuk tekanan kira-kira 14 minit untuk datang ke tekanan sebelum 60 minit memasak bermula.

Apabila memasak selesai, lakukan pembebasan segera tekanan. Membongkar dan buang daun bay. Pindahkan daging ke lembaran penaik rim yang besar. Gunakan 2 garpu untuk mencincang pertemuan, membuang bit berlemak. Pindahkan daging lembu kepada mangkuk besar.

Sekitar 2 cawan cawan memasak di atas daging lembu sehingga dibasahi dengan teliti tetapi tidak tenggelam dalam cecair. Anda mungkin tidak memerlukan semua cecair memasak. Dinginkan cecair masak yang tidak digunakan untuk melembapkan barbacoa sisa atau membekukan untuk kegunaan masa depan dalam sup dan tepung. Hidangkan pada tortilla jagung dengan bawang merah, cilantro, dan salsa.

Nota Resipi

Penyimpanan: Dinginkan barbacoa dalam bekas kedap udara sehingga 4 hari atau membekukan sehingga 3 bulan.

Bebas gluten: Untuk membuat resipi ini bebas gluten, pastikan chipotles en adobo adalah bebas gandum.