Walaupun kami sudah menggelitik selera anda dengan mocha peppermint, ada yang mungkin suka pepermin mereka tanpa kopi. Sebaliknya, buatlah pepenjuru pepenjuru anda sendiri, tambahan yang sempurna untuk beberapa koko panas yang dinikmati oleh api hangat musim cuti ini.

Cara kegemaran kami untuk mengambil Peppermint Schnapps adalah dalam barangan yang dipanggang (brownies pasti!), Tetapi koko panas dan coklat panas telah menjadi kegemaran lama. Di manakah anda menambahnya di dapur anda? Berkongsi komen di bawah!

DIY Peppermint Schnapps

Hasil: 1 minggu

1 tandan peppermint
1 kuartal vodka yang tidak bercita-cita (murah ok)
1 kuarting mason jar
Penapis Mesh Baik

Basuh dan hancurkan daun peppermint anda. Biarkan tuala kering. Isi balang 1/3 penuh dengan daun (sedikit kurang atau sedikit lebih baik) dan kemudian isi bakinya dengan Vodka. Kacau perlahan-lahan untuk mengeluarkan buih udara dan skru pada tudung.

Biarkan duduk di tempat yang gelap dan sejuk selama seminggu atau lebih bergantung pada bagaimana kaku yang anda mahukan untuk menjadi schnapps anda. Campuran tegangan ke dalam balang baru dan anda bersedia untuk menambahkannya kepada mana-mana bilangan minuman bercuti (atau minum langsung jika anda benar-benar suka peppermint anda). Nikmati!

* Nota: Jika anda lebam daun anda, proses ini akan mengambil sedikit masa, tetapi boleh mengubah warna dan kadang-kadang rasa bergantung pada masa yang tersisa dalam balang. Pastikan untuk sentiasa memeriksa kualiti.

Berkaitan: Bitters buatan sendiri

(Imej: Ahli Flickr Pocheco yang dilesenkan untuk digunakan oleh Creative Commons)