(Kredit imej: Nealey Dozier)

Sebagai seorang Southerner, saya telah makan banyak biskut dalam hidup saya. Sama ada buatan sendiri atau beku atau dari-yang-boleh, saya tidak biasanya mendiskriminasi. Malangnya, yang saya buat dari awal tidak sepatutnya memenuhi harapan saya terhadap biskut yang sempurna. Tetapi apa biskuit yang anda tanyakan?

(Kredit imej: Nealey Dozier)

Biskuit Cracker Barrel tentu saja! Ya, saya mengakui bahawa biskut sempurna saya berasal dari rangkaian restoran yang melambangkan lebuh raya di seluruh negeri selatan. Rantaian yang sama yang masih menjual RC Cola dan Moonpies dan membolehkan anda bermain dam dengan perapian sambil menunggu meja anda. Kerusi goyang mereka juga membengkak. ‘Sebab anda tahu kami warga selatan suka duduk di hadapan kecil.

Tetapi kembali ke biskut. Mereka sentiasa sempurna cahaya dan lembut, hampir seperti awan dalam konsisten dan tidak pernah padat. Dikumpulkan dengan mentega dan jem strawberi? Ia seperti mereka dihantar terus dari langit. Saya telah merosakkan banyak majlis makan malam dengan makan terlalu banyak selera yang menggoda sebelum makanan saya tiba.

Jadi, anda boleh membayangkan bahawa semua biskut dari awal saya tidak pernah benar-benar dibandingkan. Maksud saya, bagaimana saya boleh bersaing dengan nenek lama yang menghidupkan biskut segar sepanjang hari (sekurang-kurangnya itulah yang saya bayangkan. Nenek moyang seseorang mesti duduk di sana dan membuat biskut itu, menyimpan rahsia yang membuat tahun biskut dekat dengan dadanya. )

Apa yang telah berubah, bagaimanapun. Masukkan biskut kentang manis yang luar biasa. Kentang manis adalah tangan ke bawah sayur kegemaran saya, sama ada panggang dan drizzled dengan gula perang atau disebat menjadi kaserol dan mendahului dengan marshmallow. Ingatkan saya untuk mengucapkan terima kasih kepada suri rumah berjimat cermat yang berfikir untuk menambahkannya ke biskut.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

Ini akan menjadi biskut saya dari sini. Mereka meleleh-dalam-mulut lembut, dan jangan lupa warna warna oren mereka cantik. Hampir seperti telur Paskah yang sedikit! Untuk mengatasinya, saya membelai mereka dalam mentega maple berkrim untuk mengeluarkan rasa manis semulajadi mereka. Bergerak, Cracker Barrel. Terdapat biskut baru di bandar…


Sweet Potato Biscuits & Butter Maple

Membuat biskut sebanyak 18 (2 inci)

 • Untuk biskut:
 • 2 cawan

  tepung serbaguna

 • 4 sudu teh

  serbuk penaik

 • 1/2 sudu teh

  garam kosher

 • 6 sudu

  mentega sejuk, potong kepada kiub

 • 1 cawan

  dimasak dan direndam ubi keledek (kira-kira 1 kentang besar)

 • 1/2 cawan

  buttermilk, ditambah tambahan seperti yang diperlukan

 • Untuk mentega maple:
 • 1 tongkat

  mentega unsalted, pada suhu bilik

 • 3 sudu

  sirap maple sebenar

Panaskan ketuhar hingga 375 ° F.

Dalam mangkuk besar, kacau bersama tepung serba guna, serbuk penaik, dan garam. Menggunakan pengadun pastri (atau jari anda jika anda tidak mempunyai satu) potong mentega ke dalam campuran tepung sehingga mentega adalah campuran bola ukuran kacang dan serbuk kecil.

Dalam mangkuk yang berasingan, campurkan bersama ubi jalar masam dan gula-gula sehingga dikombinasikan dengan baik. Lipat ke dalam campuran tepung, tambah lebih (sehingga 4 sudu besar) dadih jika perlu. Doh harus membentuk bola bagus, dan menjadi sedikit saja di sebelah melekit, berbanding dengan rapuh dan kering. Chill adonan selama tiga puluh minit, jika dikehendaki, walaupun anda boleh membakarnya segera jika anda mahu. Saya berlaku seperti cara biskut kelihatan apabila doh sejuk (sedikit lebih kereng di atas), tetapi rasa tidak terjejas oleh langkah ini.

Keluarkan adunan ke permukaan terapung ringan untuk kira ketebalan 1 inci (lakukan tidakmelancarkan doh dengan pin rolling). Potong pusingan menggunakan pemotong biskut yang baik. Kumpulkan sisa bekas dan ulangi sehingga semua doh digunakan. Letakkan biskut pada kuali lembar yang besar dan bakar selama 15 minit (atau bakar dalam kelompok).

Untuk mentega maple, kacau suhu bilik mentega dan sirap maple sehingga sepenuhnya digabungkan dan licin. Hidangkan dengan biskut panas atau penyejuk sehingga diperlukan.

Nota Resipi

Nota: biskut yang dimasak akan dibekukan dengan indah dan boleh ditarik pada saat notis. Hanya bakar pada 375 ° F sehingga dipanaskan.

Berkaitan: Resipi: Sweet Potato Souffle dengan Twist

(Imej: Nealey Dozier)