Perkara terakhir yang saya mahu lakukan sekiranya terdapat sebuah parti yang berlaku dan permainan utama di televisyen adalah lelaki tukang masak di dapur. Tetapi anda tidak boleh mengadakan pesta permainan tanpa sayap kerbau di meja bufet – tidak dapat dibayangkan. Penyelesaiannya, jelasnya, adalah berpaling kepada perkara terbaik yang akan datang: ketuhar.

Dosis dalam sos dosis panas dua kali ganda – terlebih dahulu untuk merapikan dan kemudian tudung – sayap yang dibakar ketuhar ini boleh dikatakan seperti rangup, seperti melekit, dan sama seperti yang ditakdirkan sebagai saudara mereka yang mendalam. Inilah cara untuk membuat kumpulan untuk diri sendiri; anda hanya memerlukan empat bahan. (Tidak termasuk keju biru dan saderi!)

Cara Membuat Wings Buffalo: Tonton Video

Sayap buffalo yang berminat mendapatkan goreng, kemudian dibuang ke dalam campuran mentega dan sos panas. Renyah goreng kulit dan ayam lembut ditambah sos melekit adalah banyak urusan yang dilakukan, kerana setiap menu bar dapat membuktikan.

Dan ya, goreng sayap kecil ini pasti memberi mereka kot crispiest, paling berair, tetapi saya berpendapat bahawa ada sesuatu yang lebih baik untuk memanggang mereka dalam oven. Susu peras panas memasak masuk ke dalam daging, menyusu sepenuhnya, dan saya suka bagaimana sayap mengambil beberapa bit hangus berasaskan di sana sini.

Selain itu, sayap yang dibakar ketuhar ini masih boleh dibuang ke dalam sos melekit, sehingga mereka masih melihat bahagian dengan tidak ada yang lebih bijak. Tambahan pula, anda boleh membuat kumpulan besar untuk orang ramai yang lapar tanpa harus berdiri pada kehadiran berterusan. Plus sayap ini boleh dikatakan lebih sihat (atau sekurang-kurangnya kurang un-sihat) makanan parti. Itu banyak plus.

(Kredit imej: Faith Durand)

Tahu Bahagian Wing Anda: Tip, Wingette, Drumette

Adakah anda tahu semua bahagian sayap ayam? Apabila anda makan sayap ayam, anda sebenarnya hanya makan 2/3 sayap, kerana sayap ayam keseluruhan dipisahkan menjadi tiga keping:

 • Petua – Hujung sendi atau bonyang ketiga sayap (juga dikenali sebagai flapper). Untuk sayap kerbau Amerika, ini biasanya dibuang (simpan untuk digunakan dalam stok). Tetapi di bahagian lain di dunia, terutamanya Asia Timur, bahagian sayap ini adalah makanan istimewa.
 • Wingette – Bahagian kedua, atau bahagian pertengahan lengan (juga dikenali sebagai a rata). Istilah ini bersifat deskriptif, kerana pertengahan lengan ayam kelihatan seperti sayap yang sangat kecil. Ia juga rata.
 • Drumette – Drum adalah bahagian atas lengan dan kelihatan seperti tongkat kecil atau kaki kecil, maka namanya.

Sesetengah kedai runcit dan penjual daging menjual sayap anda secara keseluruhan dan tidak terpecah – makna, hujung, sayap (lengan bawah), dan gendang (lengan atas) semuanya bersambung dalam satu bahagian. Walau bagaimanapun, banyak barangan runcit lain yang menjual sayap sudah berpisah dengan sayap dan drum, dan jika tidak, anda boleh meminta penjual anda memotong sayap untuk anda.

Drumet (lengan atas) di atas. Wingettes (lengan bawah) di bawah. Petua sayap tidak digambarkan di sini.

(Kredit imej: Faith Durand)

Bagaimana Mengasingkan Sayap Ayam

Sekiranya anda perlu memotong seluruh sayap ke bahagian yang lebih kecil, inilah cara anda melakukannya. Pertama, cari sendi. Akan ada satu penyambung ujung sayap ke lengan bawah dan satu lagi menyambungkan lengan bawah ke lengan atas. Gerakkan sendi ke belakang dan sebagainya sehingga anda dapat merasakan di mana ia disambungkan, kemudian potong betul melalui engsel sendi – gunakan tumit pisau anda (bukan tip atau depan pisau anda) dan tolak lurus turun, keras. Saya sering menekan bahagian atas pisau dengan tangan bertentangan saya untuk daya tambahan.

Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda akan memotong lurus ke tulang rawan di antara tulang dan memisahkan bahagian-bahagian dengan bersih. Jika pisau anda memukul tulang dan terperangkap, gerakkannya sedikit lebih dekat ke tengah sendi dan cuba lagi. Selepas sedozen ini, anda akan merasakannya!

Untuk sayap buffalo, kami hanya berminat dengan lengan bawah dan lengan atas. Anda boleh membuang tip sayap atau menyimpannya untuk kali berikutnya anda membuat stok. (Anda boleh mengumpul petua dalam beg peti sejuk dan pastikan mereka dibekukan selama beberapa bulan.)

(Kredit imej: Faith Durand)

Yang Panaskan Hot yang Digunakan?

Sos panas yang anda gunakan pada sayap ini benar-benar terpulang kepada anda. Pilih sos anda: Frank, Texas Pete, Sriracha, atau Cholula. Apa-apa yang panas akan dilakukan; terpulang kepada anda untuk menentukur haba dengan rasa anda sendiri.

Untuk rasa sayap kerbau yang benar-benar klasik, Frank RedHot mendakwa bahawa sos panas yang asli digunakan dalam sayap panas asli, dan ia memang mempunyai pedas panas pedas (tetapi tidak terlalu pedas) yang kita kaitkan dengan sayap panas bergaya restoran, jadi anda boleh ‘ t pergi salah di sana.

Buat sos kerbau: Cairkan mentega dalam periuk kecil di atas api sederhana sederhana. “src =” https://atmedia.imgix.net/5929a2e9238c50a050516c40c996f2403e5b5042?w=160&h=160&fit=crop “>

Panaskan broiler: Apabila bersedia untuk memasak sayap, letakkan rak ketuhar 6 hingga 8 inci di bawah elemen pemanggang dan hidupkan broiler. Baris lembaran penaik dengan aluminium foil.

“src =” https://atmedia.imgix.net/d189aeea483cbb1175102f0ff3390198001adfd0?w=160&h=160&fit=crop “>

Buang selama 10 hingga 12 minit, kemudian flip.

“src =” https://atmedia.imgix.net/402701fc07f2763a40f4ee2e5e7c22acdf89950a?w=160&h=160&fit=crop “>

Hos dengan sisa kerbau yang masih tinggal: Tuang sos panas yang tersisa di atas sayap dan melambungkan ke kot.

“src =” https://atmedia.imgix.net/23d1cc19df1ae37511c28268ba35c7b81f07139c?w=160&h=160&fit=crop “>


Cara Membuat Sayap Buffalo di Oven

Membuat 6 hingga 8 hidangan

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan

 • 3 pound

  kepak ayam

 • 6 sudu

  mentega

 • 1/2 cawan

  sos panas

 • 1 sudu teh

  garam

 • Creamy Cheese Dressing Bir, untuk berkhidmat

 • Kayu saderi, untuk berkhidmat

 • Peralatan
 • Pisau tukang masak atau gunting dapur

 • Mengukur cawan dan sudu

 • Mangkuk adunan

 • Lembaran penaik

 • Kertas aluminium

Arahan

 1. Sediakan sayap ayam, jika perlu: Sekiranya sayap adalah keseluruhan dan belum dipisahkan, gunakan pisau tukang masak atau gunting dapur untuk memotong sendi pertama sayap dan keluarkan ujung sayap. Buang atau simpan stok. Jika anda ingin kepingan yang lebih kecil, anda juga boleh memotong sendi kedua untuk memisahkan sayap ke dalam lengan bawah dan bahagian lengan atas.

 2. Ambil sejuk dari sayap: Biarkan sayap di kaunter semasa anda menyediakan sos untuk mengambil sejuk. Jika tidak, sos mentega akan pecah semasa anda melemparkannya. Sekiranya ini berlaku, sudah tentu! Terus terus dengan resipi.

 3. Buat sos kerbau: Cairkan mentega dalam periuk kecil di atas api sederhana sederhana. Setelah cair, keluarkan dari panas dan pukul di dalam sos panas dan garam.

 4. Kotak sayap dengan sos: Pindahkan sayap ke mangkuk campuran. Tuangkan separuh sos kerbau di atasnya dan melambungkan kot.

 5. Marinate wings: Tutup mangkuk dan perap di kaunter selama 20 hingga 30 minit, atau di dalam peti sejuk sehingga 24 jam. Rizab sos buffalo yang masih tinggal. (Jika anda menyejukkan sayap, sos mentega akan pecah;

 6. Panaskan broiler: Apabila bersedia untuk memasak sayap, letakkan rak ketuhar 6 hingga 8 inci di bawah elemen pemanggang dan hidupkan broiler. Baris lembaran penaik dengan aluminium foil.

 7. Pindahkan sayap ke lembaran pembakar: Keluarkan sayap dari perapian dan goncang apa-apa yang berlebihan. Susun sayap di atas lembaran pembakar foil yang dipenuhi foil, berpisah sedikit. Buang pengasam itu.

 8. Buang selama 10 hingga 12 minit, kemudian flip.

 9. Buangkan lagi 10 hingga 12 minit. Sayap dilakukan apabila kulitnya rangup dan dagingnya mudah ditarik dari tulang.

 10. Hos dengan sisa kerbau yang masih tinggal: Tuang sos panas yang tersisa di atas sayap dan melambungkan ke kot.

 11. Berikan segera: Pindahkan sayap ke dulang khidmat dan berkhidmat semasa masih paip panas dengan berpakaian keju biru dan saderi.

Nota Resipi

Resipi ini pada asalnya disiarkan pada bulan Oktober 2014.

Добавить комментарий

*

9 + 1 =