(Kredit imej: Kelli Foster)

Sisa krim disebat. Ia berlaku dari semasa ke semasa. Tidak banyak, tetapi setiap kali lagi. Dan mari jujur, itu bukanlah yang paling teruk masalah untuk mempunyai.

Minggu lalu saya bercakap tentang cara kegemaran saya yang baru (dan mudah sekali!) Untuk membuat krim disebat hanya menggunakan balang mason. Keseronokan saya untuk menipu minda ini mendapat yang terbaik daripada saya dan tidak lama sebelum saya mempunyai lebih banyak krim disebat daripada saya tahu apa yang perlu dilakukan. Seperti, lebih banyak lagi.

Sudah tentu, selalu ada yang baik, sudu yang tidak dapat ditarik ke mulut. Tetapi bagi anda yang ingin mengambil sisa-sisa itu sedikit lagi, berikut adalah 5 cara kegemaran saya untuk menggunakan krim cambuk yang terselamat.

1. Buat sarapan anda sedikit lebih memanjakan

Kita semua memerlukan sarapan pagi setiap hari dan sekali lagi. Gunakan ini sebagai kesempatan untuk mencambuk satu kelompok lempung halus, roti panggang Perancis, wafel, atau crepes yang tebal pada hujung minggu ini … di atas dengan cambuk yang sisa, tentu saja!

  • Resipi: Pancake Buttermilk Lofty

2. Buat coklat mousse

Ada beberapa cara untuk membuat hidangan pencuci mulut yang lazat ini. Salah satu kegemaran saya melibatkan resipi mudah, di mana krim disebat dilipat menjadi coklat manis yang cair.

  • Resipi: Chocolate Mousse di Wonky Wonderful

3. Gunakannya di dalam kopi anda

Siapa yang memerlukan separuh dan separuh atau susu! Tambah satu krim cambuk untuk minuman pagi anda untuk permulaan yang istimewa untuk hari itu.

  • 9 Perkara Yang Menakutkan untuk Tambah Kopi Anda (Beyond Cream & Sugar)

4. Buat kek aiskrim (atau kek cawan)

Kek Icebox adalah salah satu hidangan pencuci mulut musim panas yang paling sempurna. Mereka memerlukan hanya beberapa bahan mudah, mereka mudah membuat dan sempurna untuk memberi makan kepada orang ramai.

  • Cara Membuat Kek Icebox Tanpa Bakar
  • Resipi: No-Bake Lemon Cream & Icebox Cupcakes Coconut

5. Membekukannya untuk kemudian

Apabila ragu-ragu, bekalkan sisa makanan untuk kemudian. Ia akan menjadi tambahan yang sempurna untuk coklat panas anda datang musim sejuk!

  • Sisa Cream Whipped? Freeze It!

Apabila anda mempunyai sisa (penekanan pada ketika!), Bagaimana anda menggunakan krim cair yang terselamat anda?