Baru-baru ini saya membuat lawatan ke kedai untuk mengambil beberapa kacang pain untuk resipi linguine pesto. Saya meninggalkan ketara lebih miskin. Selepas mengimbas resit saya untuk melihat di mana saya pergi salah, saya perhatikan bahawa ia adalah kacang pain. Saya boleh membeli galon pesto untuk apa yang saya bayar untuk kacang pinus hari itu.

Jadi kenapa mereka begitu mahal? Terdapat beberapa sebab. Pertama sekali terdapat perubahan iklim yang jelas yang mempengaruhi tanaman di seluruh dunia. Lebih khusus lagi, kebanyakan kacang pain kami ditanam di China dan Rusia dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini tanaman telah mengalami kualiti. Pada masa yang sama, permintaan semakin meningkat apabila semakin ramai orang berkenalan dengan resipi untuk pesto, saus, dan makanan pencuci mulut.

Juga, kacang pain adalah buruh yang intensif. Ingat, mereka sebenarnya benih yang boleh dimakan yang dihasilkan oleh kon pain. Plain dan mudah. Untuk mengumpul biji-bijian dari kon ini memerlukan masa. Menggabungkan tanaman miskin, produk intensif buruh, dan permintaan yang lebih besar dan anda mendapat jawapan anda.

Jadi apa yang perlu dilakukan gal galeri kacang pinus? Bagaimana pula dengan mencari alternatif kepada pesto tradisional dan sos? Eksperimen dengan kacang-kacangan lain seperti badam dan walnut dalam pencuci mulut yang lazat? Atau tunggu ribut, dan seketika, nikmati kacang pain secara sederhana.

Berkaitan: Ramuan Bahan: Kacang pain

(Imej: Kathryn Hill)