Podcast baru dari Trader Joe, “Inside Trader Joe,” adalah menarik. Saya tidak mengharapkan untuk masuk ke podcast tentang kedai runcit (saya biasanya lebih suka dunia yang memukau mendengar orang bermain Dungeons dan Dragons dalam talian), tetapi “Inside Trader Joe” terus menjawab soalan saya tidak tahu saya mempunyai.

Jika anda pernah tertanya-tanya apa yang dimaksudkan apabila loceng cincin di kedai, atau mengapa pisang dijual secara individu, anda tidak bersendirian.

Apa artinya apabila loceng cincin di kedai?

Menurut orang-orang di belakang “Inside Trader Joe,” nampaknya Trader Joe tidak suka dengan cara pengumuman PA membunyikan penceramah di kedai runcit yang lain, sehingga mereka mula membunyikan loceng untuk berkomunikasi satu sama lain.

Jika anda mendengar dua cincin loceng, ini bermakna pelanggan mempunyai soalan dan seseorang perlu datang ke kawasan checkout untuk menjawabnya. Jika anda mendengar tiga loceng, seorang pengurus sedang dipanggil. Jika anda mendengar satu cincin loceng, ini bermakna seorang malaikat telah mendapat sayapnya. (Juga, ini bermakna seseorang perlu membuka daftar lain.)

Kisah di sebalik harga pisang di Trader Joe adalah menarik, walaupun, dan sedikit mengerikan.

Kenapa kos pisang ialah 19 sen setiap satu?

Kebanyakan kedai runcit menjual pisang dengan berat badan, dan jika anda memerlukan hanya satu atau dua pisang, anda mengambil seberapa banyak yang anda inginkan dan menimbangnya. Dalam episod pertama Inside Trader Joe, Ketua Pegawai Eksekutif Dan Bane berkata Trader Joe digunakan untuk menjual pisang dengan paun juga. Tetapi mereka tidak mempunyai skala di kedai-kedai, jadi pisang ditimbang dan dibungkus sebelum dipamerkan. Ini bermakna pisang ditawarkan dalam beg empat atau lima, dan jika anda hanya mahukan satu atau dua, anda tidak boleh membukanya dan mengambil yang anda mahukan.

Kemudian suatu hari Bane berada di Trader Joe di Sun City, California, yang terletak berhampiran pusat persaraan. Dia melihat seorang wanita yang lebih tua membeli buah-buahan, tetapi dia memintas beg pisang.

“Jadi saya bertanya kepadanya, ‘Ma’am, jika anda tidak keberatan saya bertanya, saya melihat anda melihat pisang tetapi anda tidak meletakkan apa-apa dalam kereta anda,'” kata Bane. “Dan dia berkata kepada saya, ‘Sonny, saya tidak boleh hidup untuk pisang keempat itu.'”

Bane berkata mereka memutuskan hari berikutnya bahawa Trader Joe terpaksa menjual pisang individu. Mereka berharga sekitar 19 sen setiap satu, dan mereka telah berharga seperti itu selama 13 tahun yang lalu.

Wanita itu juga memberi kami satu kebaikan! Tiada siapa yang mahu membeli terlalu banyak pisang. Itu seperti membeli terlalu banyak alpukat. Dengan cara masak pisang, jika anda membeli terlalu banyak, sesetengah daripada mereka pastinya akan menjadi terlalu panas ketika anda sampai kepada mereka.

Pernahkah anda mendengar podcast “Inside Trader Joe”??