Jika apabila anda mendengar frasa “makan di dapur” anda fikir a) yelah tu, atau b) tidak berdiri di sebelah kiraan countertop saya?, maka kepada anda saya katakan ini: pertimbangkan meja daun drop-mount. Selalunya walaupun dapur terkecil boleh menampung jenis meja ini kerana ciri penjimatan ruang tandatangannya: menopangnya apabila anda mahu menggunakannya; jatuhkan ia ke bawah dinding apabila anda tidak. Jika anda fikir anda boleh mengayunkannya di dapur anda sendiri, IKEA mempunyai tiga pilihan hebat untuk dipilih, semuanya di bawah $ 40:

3 Tabir Daun Drop-Wall Besar dari IKEA

  • 1 NORBO Meja drop-leaf yang dipasang di dinding birch, $ 29.99 dari IKEA: Diperbuat daripada birch padu dan berukuran 31 “x23”, ini adalah kegemaran saya semua meja yang dipasang di IKEA di IKEA. Saya suka bentuk dan kayu semula jadi.
  • 2 NORBERG Meja daun jatuh di dinding berwarna putih, $ 39,99 dari IKEA: Sedikit lebih kecil daripada NORBO, meja ini mengukur 29 “x23” dan diperbuat daripada papan partikel dengan meja melamin, yang menjadikannya mudah lap. Anda juga mendapat sedikit rak yang lebih luas untuk berfungsi selepas anda melipat jadual.
  • 3 BJURSTA Meja daun jatuh di dinding berwarna coklat-hitam, $ 39.99 dari IKEA: Ini adalah jadual terpanjang dan sempit tandan, berukuran 35 “x19”. Ia juga diperbuat daripada papan partikel dengan venir abu, tetapi lapisan lacquer yang jelas menjadikannya mudah dibersihkan. Ia juga mempunyai rak yang baik untuk menyimpan sesuatu apabila meja penuh tidak digunakan.

Adakah anda mempunyai meja daun jatuh di dinding di dapur anda?