Naikkan tangan anda jika anda membuat resolusi untuk memasak lebih banyak makanan di rumah tahun ini – mungkin dengan kata-kata seperti “lebih sihat” dan “lebih baik untuk saya” dibuang di sana untuk langkah yang baik. Yup, saya juga. Tidak ada cara yang lebih baik untuk melancarkan resolusi ini daripada dengan buku masakan baru yang penuh dengan idea-idea segar untuk makan malam hari. Malangnya, Keajaiban minggu malam oleh Ellie Krieger, panduan kami untuk hidangan yang segar, lazat, dan pantas.

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Ellie Krieger

Siapa yang menerbitkannya: Houghton Mifflin Harcourt

Bilangan resipi: Kira-kira 150

Resipi untuk sekarang: Coklat-Coklat, Coklat-Coklat, Coklat-Coklat Coklat, Coklat Coklat-Cokelat, Enchiladas Ayam Coklat, Minyak Kelapa Minyak Sorbet Minit, “Caramel” Popcorn-Buah Kacang

Sorotan lain: Ini berasa seperti resipi yang dapat dengan cepat menjadi sebahagian daripada rotasi hidangan bulanan kami. Mereka adalah mudah dan tidak cerah, sementara masih sangat menarik – meletakkan cara lain, tidak semestinya jenis hidangan yang akan anda buat untuk mengesankan tarikh baru, tetapi kebanyakan pasti jenis makanan yang anda minta selepas hari yang panjang. Mungkin yang paling penting, mereka rasa boleh dilakukan. Sesetengah orang bergantung pada mengingat untuk mengambil makanan segar ikan atau ayam rotisserie di kedai dalam perjalanan pulang dari tempat kerja, sementara yang lain boleh diperolehi sepenuhnya dari pantri.

Saya biasanya meletakkan janji 30 minit makanan dalam kategori yang sama seperti unicorns dan croissant rendah lemak: Saya akan percaya apabila saya melihatnya. Tetapi resipi dalam buku ini mempunyai potensi yang baik. Krieger melangkaui banyak produk makanan pra-masak, pra-masak, pra-semua makanan di mana banyak resipi selama 30 minit bergantung dan sebaliknya memfokuskan untuk memastikan resipi mereka diselaraskan. Saya juga menghargai bahawa dia meletakkan langkah persiapan betul dalam resipi itu sendiri, yang saya dapati amat berguna untuk tujuan perancangan makanan.

Satu perkara yang perlu diketahui ialah pantri yang dipenuhi dengan baik adalah mutlak untuk resepi ini menjadi mudah dan cepat. Krieger termasuk senarai substantif pada permulaan buku ini untuk semua barang pantry yang difikirkannya berguna untuk terus ditahan sepanjang masa. Tiada apa-apa yang pelik atau esoterik di sini: kami bercakap mengenai perkara seperti cuka cider, beras perang, rempah, dan beg kacang. Semasa anda membaca resipi dalam buku, anda akan melihat perkara ini digunakan sekali lagi. Anda boleh membeli bahan-bahan seperti yang anda perlukan untuk setiap resipi, sudah tentu, tetapi mengetahui bahawa anda mempunyai kebanyakan ramuan yang sudah diisi membuat makanan dimasak di rumah satu langkah lebih mudah.

Siapa yang akan menikmati buku ini? Orang sibuk yang suka makanan yang baik, ibu bapa dengan anak kecil masih di rumah, tukang masak baru

Cari buku di perpustakaan tempatan anda, kedai buku bebas, atau Amazon: Weeknight Wonders oleh Ellie Krieger

Lawati laman web penulis: Ellie Krieger

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.