Anda mungkin mempunyai pengalaman dari kubu-kubu bangunan zaman kanak-kanak anda, ya? Kebiasaannya, struktur anda tidak pernah kelihatan seperti ini? Ini kerana anda masih kanak-kanak dan anda tidak mempunyai akal reka bentuk atau apa-apa untuk membuat sesuatu yang sesuai dengan Instagram.

Anda dewasa sekarang! Dan ini bermakna anda mempunyai kemahiran (dan kebenaran) untuk mengambil bangunan benteng anda ke peringkat seterusnya. Percayalah – anda boleh melakukannya. Berikut ialah petua terbaik saya untuk membantu anda.

1. Ambil kesempatan daripada dinding dan siling.

Sebagai peraturan umum, saya ingin memulakan kubu saya dengan mengamankan bumbung ke siling. Ini boleh dilakukan dengan cangkuk: Cangkuk-cangkuk arahan sementara ini sangat bagus untuk ini kerana ia boleh dikeluarkan apabila tiba masanya untuk mengambil benteng dan mereka tidak akan meninggalkan mana-mana lubang atau tanda di belakang.

Cukup mengumpul bahan di sudut lembaran tempat tidur yang rata, mengikatnya dengan rentetan, dan gunakan tali itu untuk menggantung sudut di cangkuk. Apabila boleh, mulakan di sudut bilik dan bukan di tengah. Dengan cara ini, anda mempunyai dua dinding untuk melampirkan helaian.

(Kredit imej: Lauren Volo)

2. Bina sekitar apa yang anda ada.

Kerusi sampingan boleh menambah tempat duduk tambahan jika anda selesa dengan bantal kabur. Konsol media boleh menjadi dinding jika anda menutupnya dengan selimut. Satu meja kecil boleh memegang pencahayaan dan beberapa buku. Tujuan itu? Tidak perlu mengeluarkan semua perabot di dalam bilik. Sebenarnya, anda akan mendapati bahawa anda boleh meletakkan sebahagian besarnya untuk kegunaan yang baik.

(Kredit imej: Lauren Volo)

3. Gunakan klip pengikat.

Untuk menyambungkan helaian bersama, anda akan mahu menggunakan klip pengikat. Anda mungkin berfikir bahawa pin kurang kelihatan, dan dengan itu pilihan yang lebih baik, tetapi pin boleh longgar dan kemudian anda mempunyai objek yang tajam untuk melihat-lihat, hanya menunggu untuk menikam anda ketika anda merangkak di sekitar kubu anda. Klip pengikat kurang cenderung menyebabkan kecederaan.

(Kredit imej: Lauren Vol)

4. Ingat ini: Bigger tidak selalu lebih baik.

Ya, saya tahu saya berkata untuk memulakan benteng anda dengan menggantungnya dari siling. Di sini, saya bercakap tidak mengenai ketinggian, tetapi mengenai rakaman dataran persegi kubu anda. Berfikir tentang berapa banyak badan (dewasa atau variasi yang lebih kecil) perlu muat di dalam struktur anda. Kemudian, bina ruang yang cukup besar untuk digantung.

Titik keseluruhan membuat kubu dalaman adalah untuk mempunyai sudut yang selesa. Tidak perlu mengubah seluruh ruang tamu jika anda dapat kerja yang dilakukan di satu kawasan kecil seperti kepompong.

(Kredit imej: Lauren Volo)

5. Tetapi pastikan terdapat ruang untuk makanan ringan.

Jika anda membina kubu yang sempurna, anda akan mahu menghabiskan berjam-jam di dalamnya. Ini bermakna anda akan lapar dan anda perlu membawa makanan ke kubu tersebut. Jika anda tidak mempunyai meja kopi di benteng anda (lihat nombor tip 2), pastikan anda mempunyai ruang lantai untuk dulang berkhidmat kecil. Dengan cara ini, cawan coklat panas (wain?) Akan mempunyai sesuatu yang kukuh untuk duduk di antara semua selimut itu.

(Kredit imej: Lauren Volo)

6. Main dengan tekstur.

Bercakap selimut, keselesaan adalah kunci dalam usaha ini, jadi pastikan untuk memasukkan tekstil paling lembut anda adalah suatu keharusan. Letakkan perut kawasan kecil (atau dua) di lantai kubu. Langkau selimut atau selimut sengit memihak kepada orang-orang yang berasa selesa untuk menyentuh. Dan campurkan segala macam bantal, bantal, dan bantal dalam pelbagai bahan. Kulit lembut? Pinggang? Knit Chunky? Perkara yang berbulu? Ya kepada semua! Tiada apa-apa pun di bahagian atas sini.

(Kredit imej: Lauren Volo)

7. tambah beberapa lampu.

Anda tahu pencahayaan adalah bahan utama dalam resipi suasana, jadi bawa sekurang-kurangnya satu lampu. Kami juga menggunakan lampu dongeng berkuasa bateri, yang kami melekat di luar benteng menggunakan (anda fikirkan) klip pengikat.

(Kredit imej: Lauren Volo)

8. Jangan lupa hiburan.

Walaupun anda pasti boleh bersembunyi di benteng anda dan tidak melakukan apa-apa, anda mungkin bosan selepas beberapa ketika. Stok benteng anda dengan buku, majalah, dan permainan. Jika anda boleh membina kubu anda di sekitar televisyen anda, lebih baik lagi. Jika itu tidak mustahil, itulah sebabnya manusia mencipta komputer riba dan tablet, tidak?