Jika saya memberitahu anda bahawa tenggelam mempunyai kuasa untuk membangkitkan perasaan nostalgia, adakah anda akan percaya? Ambil ujian: apa yang masuk ke dalam fikiran apabila anda melihat tenggelam di atas? Tanpa mencuba saya berfikir tentang kotej negara, kata-kata selesa seperti rumah dan perdi, dan hangat, makanan pemanasan jiwa untuk keluarga enam. (Lihat apa yang saya maksudkan?) Lihatlah kuasa sinki rumah ladang!

Tenggelam rumah tangga – juga dikenali sebagai tenggelam depan apron-telah menjadi pilihan sinki yang semakin popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk dapur gaya tradisional dan kontemporari. Reka bentuk klasik (lembangan yang mendalam, panel “apron” seperti yang luas yang sedikit keluar dari kabinet sekitar) mengingatkan masa apabila wastafel adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian, sama ada mangkuk penyingkiran, pembersihan pakaian, bahkan membasuh kanak-kanak! (Walaupun sekarang, saya mungkin percaya dapur dapur tenggelam mencurahkan kehangatan dan rezeki kepada semua lelaki, wanita, kanak-kanak dan haiwan dalam radius 25 batu.)

Tenggelam rumah pertanian dimaksudkan untuk menjadi titik fokus yang dramatik, kerja keras yang kokoh bagi tukang masak yang gemar. Ia cukup besar untuk menampung periuk saham dan lembaran pembakar, cukup dalam untuk mengurangkan percikan dan tumpahan, dan mudah untuk digunakan. (Orientasi ke hadapan bermaksud kurang tekanan dan ketegangan fizikal daripada dengan sinki drop-in atau undermount.) Tenggelam rumah pertanian tradisional tidak termasuk lubang untuk faucets dipasang; Sebaliknya, faucets dipasang melalui kabinet atau di dinding. Sekiranya sinki rosak dan perlu diganti, ia hanya terputus dari paip paip, ditarik keluar, dan tenggelam yang lain diturunkan. Tidak perlu mematikan air!

Oleh kerana struktur unik sinki rumah ladang, mereka biasanya hanya berfungsi dengan kabinet dan meja countertop yang dibina khas, walaupun pilihan yang lebih baru seperti sinki depan apron-pemangkasan diri dari Kohler boleh dipasang tanpa menggantikan kabinet sedia ada. Pelakon besi, enam porselen putih, dan fireclay tetap menjadi pilihan bahan yang paling popular, tetapi keluli tahan karat dan tembaga juga pilihan.

Adakah anda mempunyai tenggelam rumah pertanian? Apa bahan yang anda dapatkan? Bagaimana anda menyukainya??

Berkaitan: Galeri: Sinks Rumah Ladang

(Imej: 1. Porcher; 2. Lagerlings melalui Terapi Pangsapuri; 3. Rumah Lama ini; 4. Roger Davies | Elle Decor; 5. Keinginan untuk Menginspirasi)