Sekiranya anda telah mengubah suai dapur atau baru memulakan prosesnya, anda tahu betapa teramatnya butirannya. Kelengkapan dan Lampu Sorotan Bahan kami adalah panduan cepat kepada peralatan dapur asas untuk membiasakan anda dengan istilah, kebaikan dan keburukan, dan ulasan pembaca yang berkaitan. Hari ini kita melihat tudung pelbagai jenis gaya, kedua-dua dinding dan tudung pulau.

Mengenai Range Hoods: Tujuan utama hud range adalah untuk mengalihkan dapur anda untuk mengeluarkan bau, wap, asap, dan haba yang dihasilkan dari kerap memasak. Dengan melakukan kerudung ini juga membantu menyerap dan menjerat minyak sehingga ia tidak membina kabinet dan peralatan anda.

Apabila membeli hud pelbagai, anda perlu mempertimbangkan kelajuan dan ketukan hud. Kelajuan diukur dalam CFM (kaki padu per minit) yang menentukan kadar di mana hud menggantikan udara. Semakin tinggi CFM, semakin banyak udara akan bergerak, tetapi semakin kuat. Jumlah kebisingan untuk hud jarak diukur dalam anak-anak. Ciri-ciri lain untuk membandingkan dengan jenama, mengikut Laporan Pengguna, termasuk keupayaan pemanasan makanan, memanjangkan dan menarik semula auto, penunjuk penapis penapis, lampu halogen, kawalan elektronik, dan permulaan haba / kelajuan sensor haba.

Untuk lebih banyak lagi mengenai kehidupan dengan dan tanpa jarak tudung, lihat jawatan ini: Adakah Anda Memiliki Hood Range? Dan Menangani Tanpa.