Adakah anda berfikir tentang mengubah suai dapur anda? Melakukan penyelidikan mengenai bahan countertop? Jika ya, siri Countertop Spotlight kami akan membantu anda. Hari ini kita melihat kehangatan yang indah countertops block daging.

Bahan: Blok Kayu atau Jagal

Gaya: Kelebihan bijirin punggung blok daging mempunyai rel kayu yang selari yang menjalankan panjang sekeping. Akhir bijian puncak blok daging yang dibuat dengan menggabungkan bersama kepingan akhir rel kayu ke corak penjaga pintu. Tahan akhir dianggap gaya yang lebih kukuh dan lebih tahan lama daripada kedua-dua mereka.

Common Woods Digunakan: Kayu keras seperti walnut, oak, maple, ceri, zebrawood, wenge, buluh, atau campuran 3+ dari hutan ini bersama-sama.

Jenis kemasan: Minyak pengeringan (biji rami, tung, varnis cair); Minyak nondrying (sayur-sayuran dan minyak mineral); parafin atau beeswax.

Kesan alam sekitar: Ringan hingga sederhana, bergantung kepada jenis kayu dan sama ada ia berasal dari sumber salvaged atau yang ditebus atau hutan yang diuruskan secara lestari.

Kebaikan: Paparan dan rasa hangat; secara semula jadi anti-bakteria; kuat dan tahan lama; biodegradable; berpatutan, terutamanya berbanding countertop granit atau kuarza.

Keburukan: Memerlukan sanding dua tahunan dan pelapisan untuk melindungi kayu; kaunter yang dimeteraikan tidak boleh dipotong.

Penjagaan: Penyelenggaraan bergantung pada jenis kemasan yang anda miliki. Secara umum, lap bersih dengan kain lembap dan sabun lembut. Elakkan detergen keras, bahan kimia, dan lekukan air berdiri. Pasir keluar goresan, penyok dan dings dengan pasir grit tinggi yang tinggi. Rekonduktif atau minyak apabila kayu menjadi kusam atau menunjukkan tanda-tanda retak atau penuaan. (Ini melindungi kayu dan membantu mengawal kuman dan acuan.)

Pemasangan: Pastikan kaunter blok penjual mempunyai pengudaraan yang mencukupi kerana kayu boleh berkembang dan kontrak dengan perubahan suhu.

Kos: Bahagian pra-rakaman atau pra-dibuat bermula sekitar $ 60.

Kitchn Reader Reviews:

Saya suka countertop blok daging saya! Suami saya membuatnya untuk saya (ia benar-benar menjimatkan jika anda membeli keping kayu dan memasangnya sendiri) dan ia membawa saya dapur dari biasa ke tempat yang luar biasa untuk memasak dan membakar, terutamanya roti besar masam yang saya bakar secara berkala. Saya cuba untuk tidak menggunakan pisau tajam di atasnya, kerana ia akan merosakkan penamat dari masa ke masa, tetapi ia boleh sentiasa disandarkan dan disegel. Ia akan kekal selama-lamanya! – rjgintrepid

Saya berusia tiga tahun dengan kaunter blok tukang daging IKEA dan mereka masih kelihatan hebat. Dan semasa saya memperlakukan mereka beberapa kali dengan Tried & True Danish Oil ketika saya mula-mula mendapat mereka, saya rasa saya hanya dirawat sekali lagi sejak itu. (Oops.) Saya berharga Ceasarstone, yang ibu saya suka, untuk kaunter kecil kami. Saya fikir ia adalah kira-kira $ 1,800 dan menunggu 6 minggu. Saya mendapat blok daging untuk kira-kira $ 300. Hanya berkata … – KateF

Saya mempunyai blok tukang daging. Suka rupa, benci pemeliharaan. Ia sangat menyedihkan di sekeliling wastafel, di bawah pinggan. Saya juga terpaksa mendapatkan kaki plastik untuk diletakkan di bawah pengalas pinggan, jika tidak, kita akan mendapat acuan. Ia adalah masa untuk sand’n’seal yang lain. Kami juga tidak menggunakan kami untuk memotong. – kdkaboom

Apabila kami berpindah ke rumah kami dengan dapur yang baru diubahsuai, kami mempunyai kaunter blok tukang daging. Saya suka bagaimana mereka melihat, tetapi mempunyai semua masalah orang yang disebut dengan acuan dan tidak dapat memotong mereka jika anda menyimpan mereka dimeteraikan. (Syukurlah, saya mempunyai pulau pusat besar dengan blok daging yang banyak yang boleh saya gunakan untuk memotong). Jadi, saya akhirnya mengeluarkan bahagian penghalang blok daging dan menggantikannya dengan permukaan kuarza “manufactured” (Viatera). – Semak imbas

Berkaitan Kitchn Posts:

• Cantik dan Berguna: Kaunter Blok Penjual
• Cara Sand Blok Butcher Menjadi Suka Baru
• Semua Tentang: Countertops Kuarza
• Semua Tentang: Countertop Granit
• Reka Bentuk Dapur: Lihatlah Profil Kelebihan Countertop

Bacaan Disyorkan Lain

• Cara Pasang Butang Blok Butcher | Rumah lama ini

Pembaca, adakah anda mempunyai meja countertop tukang daging? Kongsi pengalaman anda di bawah!

(Imej: 1. Flickr designbuildinhabit yang dilesenkan untuk kegunaan di bawah Creative Commons; 2. Ashley Ann Photography melalui The Kitchn; 3. Leela Cyd Ross; 4. Gregory Han; 5. Therapy Apartment)