Kembali pada hari itu, saya memutuskan untuk cat countertop lamina saya sebagai penyelesaian sementara untuk masalah oren yang sangat hodoh, sangat dibakar di dapur saya. Saya agak ragu-ragu untuk berbuat demikian kerana ruang counter sebenar kami adalah minima dan melihat jumlah lalu lintas yang adil, tetapi didahului kerana harga dan risiko (countertops itu keluar sama ada cara!) Adalah rendah. Inilah caranya.

(Kredit imej: Ashley Poskin)

Mereka malangnya mendapat sedikit luka pertempuran!

Kami mempunyai dua papan pencincang kayu yang sangat berat yang tinggal di kaunter dan mula berpegang padanya, berkat kelembapan musim panas. Papan-papan itu menarik sedikit kepingan cat di sana-sini, membolehkan oren yang dibakar dengan hodoh untuk menunjukkan.

(Kredit imej: Ashley Poskin)

Jangan salahkan saya – Saya gembira saya mencuba cat. Beberapa bulan kemudian, countertop saya tidak kelihatan seperti hari selepas dicat, tetapi mereka masih kelihatan jauh lebih baik daripada yang mereka asalnya.

Pada mulanya saya cuba untuk menjadi begitu, jadi berhati-hati – saya benar-benar mahu memberi kaunter peluang terbaik! Pengilang mencadangkan mereka menyembuhkan sebelum menggunakan cahaya selama 48 jam, penggunaan biasa selama tujuh hari. Kami menunggu selama tujuh hari, dan cuba berhati-hati sepanjang beberapa minggu akan datang. Saya benar-benar mahu proses ini berfungsi!

(Kredit imej: Ashley Poskin)

Setakat menjaga, saya cuba mengambil perkara-perkara seperti mangkuk dan perkakas dan bukannya menggosok mereka di kaunter – terutama mereka yang memotong blok kayu. Saya juga berminat mengenai produk pembersihan, juga: tiada peluntur atau bahan kimia yang kasar kasar, dan span lembut atau kain lap untuk membersihkan. Noda berlaku dengan cepat (kulit bawang, kencing jus atau kopi yang tidak diketahui), tetapi keluar dengan mudah.

Tetapi selepas kira-kira sebulan, saya berhenti menjadi berhati-hati. Saya menganggap bahawa kaunter telah sembuh sebanyak yang mereka pergi, dan memulakan perniagaan seperti biasa. Saya agak kejam di dapur; Saya membuat kekacauan yang besar, dan saya membuang benda-benda dan menggunakan lebih banyak hidangan daripada yang diperlukan. Tidak perlu dikatakan, saya bekerja countertops itu.

Berkaitan: Cara Cat Kabinet Dapur Anda Jadi Ia Suka Seperti Anda Menggantikan Mereka

Keseluruhan, lamina yang dicat bukan pilihan terbaik untuk dapur saya memandangkan jumlah penggunaan countertop saya lihat setiap minggu. Walau bagaimanapun, saya fikir proses itu boleh sangat berguna untuk penyewa dan pemilik rumah dalam keadaan tertentu.

  • Jika anda seorang penjual yang ingin melakukan kemas kini yang cepat dan kotor ke dapur countertop tanpa melabur dalam yang baru, murah, lamina yang kemungkinan besar akan hancur apabila penjualan rumah.
  • Sekiranya anda seorang penyewa yang tidak dapat mengendalikan meja-meja countertops yang suram di dapur anda – selagi anda mempunyai kebenaran mengemaskini dari tuan tanah, tentu saja. Walaupun digunakan setiap masa, berurusan dengan cip permukaan di sana sini (dalam pengalaman saya) adalah lebih baik daripada memandang permukaan yang hodoh.
  • Jika anda mempunyai dapur yang jarang digunakan. Sekiranya kaunter anda melihat sedikit tindakan, jangan buatnya. Anda akan menyelesaikan satu masalah tanpa mencipta satu lagi.
  • Jika anda sedang mencari pembetulan sementara. Countertop yang dalam reka bentuk purgatori, seperti saya, adalah calon yang hebat untuk cat lamina. Tampak beberapa untuk merapatkan jurang antara “sebelum” dan “selepas.”

(Kredit imej: Ashley Poskin)

Jawatan ini pada asalnya berlari di Terapi Pangsapuri. Lihat di sana: Saya Mengecat Countertop Laminate Saya: Inilah Bagaimana Mereka Memegang Beberapa Bulan Kemudian

Adakah anda melukis meja countertops dapur anda? Apa yang anda gunakan dan bagaimana ia berfungsi?