Saya mempunyai semua alat yang mungkin saya perlukan untuk panggangan gas saya – plancha besi tuang, termometer jauh, kotak logam untuk cip kayu – dan saya suka semua. Ada satu perkara yang saya tidak pernah suka, walaupun: bakul sayur keluli tahan karat. Ia pasti menyimpan makanan kecil daripada jatuh melalui grates, tetapi ia terlalu kecil untuk memasak barangan ini secara berkesan tanpa berkesudahan.

Bagaimanapun, baka bakar grill baru bertujuan untuk menyelesaikan masalah ini. Mereka adalah super-nipis, lembaran fleksibel bahan tahan panas tenunan dengan benang tembaga dan diliputi dalam salutan nonstick. Mereka cukup besar untuk membolehkan makanan benar-benar merebak dan mereka menyimpan minyak dan garam dari menetes, jadi tidak ada suar-suar. Selain itu, sejak tembaga menjalankan haba, anda mendapat tanda gril dan krim yang sangat penting.

Bunyi hebat, tetapi adakah mereka benar-benar bekerja? Saya baru-baru mencuba satu dan jawapan pendek ialah: jenis.

(Kredit imej: Sasaran)

Terdapat tiga jenama utama di pasaran di A.S. dan mereka hampir sama, terus ke kemasan “Seperti yang Dilihat di TV”: Gotham Steel, Chef Copper, dan Yoshi. Yang terakhir adalah yang paling mudah dicari (ia dijual dalam kotak dua tikar untuk $ 9,99 di Target, Walmart, dan Bed, Bath & Beyond), jadi itu yang saya cuba.

Di mana untuk Cari Mats Tembaga Grill ini

  • Gotham Steel, $ 10 untuk dua di Walmart
  • Copper Chef Grill Mats, $ 16 untuk dua
  • Yoshi Copper Grill Mat, $ 10 untuk dua di Target

Seperti jenama lain, tikar Yoshi sepatutnya digunakan dengan haba sederhana hingga sederhana, dan tidak melebihi 500 ° F. (Ini adalah garis panduan yang sama untuk kuali nonstick, kerana haba yang tinggi boleh merosakkan salutan nonstick.) Mereka juga tidak dimaksudkan untuk digunakan melalui api terbuka, yang bermaksud anda memerlukan gril gas dengan pembakar tertutup atau, jika anda menggunakan arang, tunggu sehingga briket membakar.

(Kredit imej: Danielle Centoni)

Untuk eksperimen saya, saya memanaskan gril gas saya ke medium (375 hingga 400 ° F), tambah tikar, dan biarkan mereka panaskan seminit juga. Kemudian saya menambah sekumpulan perkara yang rumit untuk panggang tanpa tergelincir melalui grates: kembang kol, cendawan liar, asparagus, bawang merah, lada merah, dan udang marin.

(Kredit imej: Danielle Centoni)

Saya sangat gembira melihat bahawa sayur-sayuran memang mengambil kacamata yang cantik. Lada merah mendapat baik dan berkurang, daun lembu mendapat tanda gril yang bagus. Cendawan dan kembang kol sama rata keemasan.

Udang, bagaimanapun, tidak pernah mendapat tanda gril dan hanya sedikit browning. Saya fikir mungkin pengapisan berminyak bertindak sebagai penimbal dan memelihara mereka daripada menyedut. Mungkin jika mereka mempunyai minyak yang kurang, atau pengasas yang sangat manis yang terdedah kepada karamel, atau mungkin jika ia adalah protein yang terpaksa duduk di atas panggangan lebih lama, saya mungkin mendapat tanda-tanda yang diingini.

(Kredit imej: Danielle Centoni)

Untuk menguji teori-teori ini, saya mengasinkan beberapa daging babi dalam sos teriyaki yang benar-benar manis dan menampar mereka di atas panggangan. Sekali lagi, tidak ada tanda panggangan – walaupun selepas membalikkannya, bahagian kedua salah satu potong itu mempunyai beberapa jalur coklat muda.

(Kredit imej: Danielle Centoni)

Saya kemudian cuba memanggang satu fillet halus daripada dover tunggal, yang saya telah ringan bersalut dengan pesto di satu pihak. Ikan itu adalah angin untuk mengendalikan pada tikar kayu bukan kayu, tetapi tidak ada kacamata di kedua belah pihak.

Tembaga Grill Mats: The Bottom Line

Jika tanda gril pada protein anda penting, langkau tikar. Walau bagaimanapun, ia menjadikan ikan dan sayuran memanggang sangat mudah. Asparagus, khususnya, adalah hebat. Mereka baik-baik saja, seperti ketika mereka dibakar di dalam ketuhar, tetapi mereka mempunyai sedikit asap alder manis dari cip yang saya tambahkan ke kotak perokok saya. Saya tidak boleh melakukannya di dalam ketuhar saya – atau sekurang-kurangnya tidak semudah itu.

Apa pendapat kamu? Anda akan cuba salah satu daripada ini?