Bosan dengan resipi periuk perlahan yang memanggil satu jam kerja persiapan sebelum akhirnya anda dapat menetapkan pemasa dan berjalan kaki? Para editor di America’s Test Kitchen mendengar anda. Buku masakan terbaru mereka resipi periuk perlahan (Edisi Mudah-Prep!) penuh dengan jenis “menetapkan dan melupakannya” makanan yang membuat kita senang kita memiliki periuk perlahan.

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Kitchen Test America

Siapa yang menerbitkannya: Kitchen Test America

Bilangan resipi: Sekitar 200 orang

Resipi untuk sekarang: Ketam Crab Dip, Sup Ayam Noodle Asia, Sup Kental Lentil, Vindaloo Babi, Peternakan Smoky Chili, Makam Ayam, Steak dan Kacang Koboi, Holidays Glazed Ham, Butternut Squash Risotto

Sorotan lain: Setiap resipi dalam buku ini datang dengan jaminan: ia akan mengambil masa tidak lebih daripada 15 minit untuk menyediakan resipi dan mendapatkannya dalam periuk perlahan. Mereka memenuhi jaminan ini dalam beberapa cara. Mula-mula, mereka menyimpan senarai bahan-bahan untuk sekurang-kurangnya supaya kerja “persiapan” seringkali lebih sedikit daripada memecahkan beberapa ulas bawang putih atau mencincang panggang. Sayur-sayuran dan juga daging yang memerlukan pra-memasak (seperti hamburger) biasanya dimasak dalam ketuhar gelombang mikro dan bukannya di atas dapur – pendekatan yang sering digunakan dalam resipi masa lalu untuk memotong masa memasak dan mempermudahkan kerja persiapan.

Oleh kerana anda tidak menyusahkan daging atau sayur-sayuran yang berkulit, anda kehilangan sedikit rasa umami yang lazat yang membuat hidangan yang dimasak dengan lambat sangat baik. Para juru masak di Kitchen Test Amerika membuatnya dengan menambah bahan-bahan yang enak untuk resipi, seperti pasta tomato dan sos soya. Secara peribadi, saya mungkin akan menambah ramuan ini dan sear daging saya! Tetapi jika masa adalah intipati, saya rasa memberi perhatian kepada bahan-bahan yang kaya dengan umami ini merupakan pendekatan pintas yang hebat.

Ramai daripada resipi ini juga bergantung kepada bahan-bahan yang telah dibuat sebelum ini, seperti balang goreng saus Alfredo, campuran kotak pemadat, dan sup bawang Perancis. Saya fikir semua orang akan mempunyai tahap keselesaan yang berbeza dengan menggunakan bahan seperti ini. Kualiti dan tastiness hidangan anda juga akan bergantung banyak pada kualiti bahan-bahan yang telah dibuat sebelum ini. Tidak semua resipi menggunakan bahan-bahan semacam ini, tetapi ia adalah sesuatu yang bernilai mengetahui tentang masuk ke dalam buku.

Satu perkara yang saya sukai mengenai buku ini adalah bahawa resipi benar-benar meliputi pelbagai masa memasak. Saya sudah berada dalam keadaan di mana saya menyedari bahawa saya hanya mempunyai 4 jam untuk makan malam, yang sering terlalu kecil untuk hidangan periuk perlahan yang baik tetapi terlalu lama untuk hidangan atas; atau sebaliknya, saya menuju ke pintu pada jam 7 pagi dan tidak akan kembali selama 10 jam, yang lebih lama dari banyak resipi periuk perlahan berdiri saya. In Revolusi Cooker Perlahan, Vol. 2, terdapat banyak resipi yang memenuhi kedua-dua senario – dan yang lain pasti akan muncul!

Beberapa butir-butir yang lebih teknikal untuk anda: Terdapat babak yang meliputi asas periuk perlahan, pembuka selera, sup dan chilis, makan malam ayam dan panggang, pasta dan kaserol, makan malam vegetarian, makanan kecil untuk dua, lauk pinggan, dan pencuci mulut. Buku ini mempunyai pengikat yang fleksibel yang membantu ia meletakkan rata di kaunter. Kebanyakan resipi hanya mempunyai 3 atau 4 langkah dan sesuai dengan satu halaman, jadi tidak ada bolak mundur sambil membuat resipi. Seperti biasa dengan buku-buku dari Kitchen Test Amerika, terdapat banyak kotak dan bar sisi yang menerangkan bahan-bahan terbaik untuk digunakan, teknik asas, dan tips persediaan.

Siapa yang akan menikmati buku ini? Pelayan rumah yang sibuk (iaitu semua kita!), Pemilik periuk perlahan baru, pelajar

Cari buku di perpustakaan tempatan anda, kedai buku bebas, atau Amazon: Revolution Cooker Slow, Volume 2: Easy Prep Edition oleh America’s Test Kitchen

Lawati laman web pengarang: Kitchen Test America

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.