Barang-barang panas datang! Trivets buatan blog ini akan melindungi tablet anda daripada tercalar dan terbakar – dan kelihatan baik melakukannya. Pilih projek, kemudian dapatkan petunjuk untuk membuat sendiri.

1. Felt Ball Trivets

Jangan terancam oleh trivet ini dari Lia Griffith. Anda perlu thread jarum dan tugas berat untuk menariknya, tetapi anda pasti tidak mempunyai kemahiran jahit sebenar. Lia menyediakan permainan mainan penuh untuk membimbing jalan anda.

Dapatkan arah jahitan: Trivet DIY Felt Ball di Lia Griffith

(Kredit imej: Ashley Rose)

2. Papan Pemotongan Pretty

Yang satu ini, oleh Ashley of Sugar & Cloth, adalah mudah kerana dia pandai menggunakan papan pemotong buluh yang siap sedia. Dia hanya menggunakan sedikit pita pelukis dan cat semprot untuk menarik keluar makeover lengkap. Petunjuk: Satu-satunya kaveat utama di sini ialah anda perlu memilih cat semburan tahan panas, jadi reka bentuk anda akan terus digunakan. Nasib baik, anda boleh mencari pelbagai jenis warna di kedai-kedai pembaikan rumah.

Dapatkan lukisan: DIY Colorblock Trivets di Gula & Kain

(Kredit imej: Flax & Twine)

3. Trivets Rantai Knotted

Walaupun anda tidak tahu bagaimana bersatu, anda masih boleh membuat trivet seperti Scandinavia dari Anne di Flax & Twine tanpa mengikat diri anda dalam knot. Sebenarnya, dia mengatakan ia boleh dibuat dalam masa kurang daripada setengah jam dengan hanya tali dan pita, yang menghalang pinggir dari berpura-pura.

Lihat langkah-langkah: Trivet Rope Tutorial Tali Tangan DIY di Flax & Twine

(Kredit imej: Dimana The Smiles Telah)

4. Trivets Cork dibakar

Bolehkah kita mempunyai cerita kecil tanpa memaparkan pilihan gabus kuno atau dua? Perjamikan mata anda pada lelaki gabus yang dibakar dengan comel dari Christine of Where the Smiles Telah. Dia menggunakan sekeping trivet gabus dari IKEA (hanya $ 4 untuk tiga!) Dan pergi ke bandar dengan pembakar kayu (tutorialnya menjadikannya bunyi yang boleh dilakukan, selagi anda mempunyai alat yang betul). Salin frasa-centric makanan, atau memilih monograms atau reka bentuk geometri mudah.

Baca lebih lanjut: DIY Terbakar IKEA Cork Trivets di Dimana Senyuman Telah

(Kredit gambar: Cerdas Sederhana)

5. Trivets Covered Fabric

Anda juga boleh membungkus beg plastik yang tidak murah dengan kain berkerut IKEA. Itulah yang Lynette of Cleverly Simple lakukan, dan jika nama blognya adalah penunjuk, projek itu mestilah mudah, kan? Apa yang perlu anda lakukan adalah mengambil beberapa sisa kain dan beberapa pelekat besi, dan menghidupkan haba.

Lihat lebih banyak gambar: Trivet Covered Fabric at Cleverly Simple

Yang mana yang akan anda buat?