Sekiranya anda seorang peminat estetika yang bersih, rapi, dan anda tidak pernah mendengar tentang Muji, bersedia untuk tiba-tiba mahu membeli banyak perkara. Diasaskan pada tahun 1980 di Jepun, jenama itu menjual pelbagai barangan, dari pakaian dan aksesori kepada peralatan dan perabot organisasi. Nama itu, yang diterjemahkan sebagai “barang tanpa jenama yang berkualiti”, adalah penerangan yang sempurna mengenai jenama – bahan-bahan yang terkenal dan produknya adalah tidak bersuara dan mudah (tetapi masih sangat bergaya). Dan bahagian yang terbaik? Titik harga adalah munasabah, bermakna anda boleh mengambil satu tan barang untuk rumah anda tanpa melanggar bank.

Sebelum anda mula melayari laman web ini (sesuatu yang anda ingin lakukan dengan pasti!), Periksa beberapa pilihan utama barangan dapur kami.

  1. Denim Kapas Denim Kapas, $ 39: Anda akan kelihatan seperti seorang chef profesional dalam apron denim bahu yang boleh datang dari dapur Brooklyn yang tegang. Kami hanya mempunyai satu soalan: Adakah ia baik untuk memakainya sebagai pakaian?
  2. Heatproof Square Dishware, $ 24: Muji mempunyai susunan dan tumpukan semua peralatan makan putih dan hidangan. Kami suka baris yang bersih dan ramping ini tukang roti sederhana ini.
  3. Linen Pot Holder, $ 11: Ini pemegang periuk linen oat-oat yang cantik ini adalah cara terbaik untuk melindungi meja anda daripada hidangan panas sambil mengekalkan penampilan untuk syarikat.
  4. Grater seramik, $ 18: Kentang seramik bertekstur adalah cara mudah (jari-selamat!) Untuk memerah mentol bawang putih atau kepingan bawang putih. Tambahan pula, dalam kulit berwarna biru cantik, ini tidak akan kelihatan terlalu lusuh duduk di atas meja anda apabila tidak digunakan.
  5. Kaca, $ 3: Kaca ini boleh memegang sedikit lebih daripada sembilan auns, menjadikannya sempurna untuk koktel, air, atau jus segar.
  6. Air Akrilik Pot, $ 12: Hancurkan air anda dengan lemon, timun, atau membunuh buah berry dalam periuk akrilik ini, yang dilengkapi dengan penapis terbina dalam.
  7. Acacia Bowl, $ 28: Tidak hanya mangkuk ini cantik, tetapi juga lebih murah daripada mangkuk akasia lain di pasaran.
  8. Penganjur Portable Reversible dalam Blue Stripe, $ 15: Beg besar ini, yang menawarkan poket individu dan pedalaman yang boleh diterbalikkan, sesuai untuk perjalanan Sabtu ke pasar petani atau berkelah di taman.
  9. Jadual Oak, $ 620: Di dalam kayu ringan yang indah, meja makan yang diselaraskan ini akan dimuatkan ke dalam pangsapuri kecil atau sarapan pagi yang selesa.
  10. Pemanggang Pop-up, $ 95: Malah pembakar Muji adalah sekeping seni yang anggun. Berikut adalah satu perkakas kecil yang kami tidak keberatan meninggalkan di kaunter.

Apa yang kamu nampak?