51bbc6dcd9127e25bf000462._w.540_s.fit_

Lihat scallions hijau dan gagah ini? Mereka tidak begitu bersemangat seminggu yang lalu. Malah, mereka dipotong ke akarnya. Tetapi minggu yang kurang dari air dan jubin tumbuh mereka kembali – adakah anda pernah belajar betapa mudahnya ini?

Saya melihat tip kecil ini di blog:

Baca lebih lanjut: Wordless Wednesday – Menaiktaraf semula di Serenity Homemade

…tidak ada kata-kata, dan gambar itu tidak memerlukan apa-apa. Pop scallions dipotong dalam segelas air dan, dengan jelas, mereka regrow. Saya terpaksa cuba untuk diri saya sendiri.

Saya memotong beberapa anak lembu dan melekatkan mereka di garpu Mason di atas sinki saya. Saya mendahului air sekali atau dua kali apabila saya melihat bahawa ia sebahagian besarnya menguap, tetapi selain itu saya tidak melakukan apa-apa.

Saya terkejut, ini bertambah cepat. Dalam satu atau dua hari terdapat pertumbuhan yang segar, dan dalam seminggu mereka mempunyai 3 hingga 4 inci bawang hijau segar di atas. (The sebelum ini gambar sebenarnya selepas saya memotong mereka untuk kali kedua, dan pada asalnya saya cincang mereka lebih pendek.)

Ia mungkin tidak berfungsi buat kali kedua; Saya tidak pasti berapa lama anda boleh mengekalkan semula perkara ini. Tetapi ia berguna dan menghairankan praktikal, kerana saya biasanya hanya menggunakan sedikit bawang daun pada satu masa – segelintir miso sup atau telur hancur di sana sini. Ia juga memberikan saya sedikit perkara hijau untuk dilihat.

Pernahkah anda mencuba ini? Berapa lama anda boleh menyimpan set pergi?

Berkaitan:
• Bagaimana Untuk Menumbuhkan Uji Alfalfa Sendiri: Bahagian Satu
• Bagaimana Untuk Menumbuhkan Sprouts Alfalfa Anda Sendiri: Bahagian Dua

(Imej: Faith Durand)