Jika anda cuba untuk makan lebih banyak sayur-sayuran, terdapat beberapa peralatan dapur yang boleh membantu anda. Semua orang sangat cinta dengan spiralizer sekarang, yang bagus, tetapi jika anda mencari sesuatu yang lebih sedikit lagi klasik dan kurang bergaya, mandoline adalah pilihan yang sangat baik (hello, bacon terung).

Sekiranya anda berada di pagar untuk mendapatkan madoline – mungkin anda sedikit ketakutan tentang alat dapur – hari ini mungkin hari untuk meluangkan perhatian kepada angin. Sekarang di Amazon, anda boleh membeli mandol lima bilah ini hanya $ 16. Ia biasanya $ 49, jadi itu bermakna hampir 70 peratus sekarang. Kecuali anda boleh bergantung pada rakan dan keluarga anda untuk memberi hadiah kepada anda salah satu daripada perkara ini dalam masa terdekat, anda tidak akan mencari kesepakatan yang lebih baik daripada itu.

(Kredit imej: Amazon)

Mandoline ini dari Lifewit dilengkapi dengan lima bilah dan shredders yang boleh ditukar ganti. Anda boleh membuat helai (seperti mi timun), kepingan buah tebal (seperti untuk lemon), dan juga kepingan hiasan seperti untuk cip kentang beralun. Kotak penyimpanan pisau dimasukkan dalam penjualan ini.

Jika anda bimbang untuk menggunakan mandolin untuk alasan keselamatan, anda juga boleh membeli sarung tangan yang bagus yang akan melindungi jari anda semasa anda menggunakan alat.

Belilah itu!

Lifewit 5 Blades Mandoline Slicer, $ 16

Mandolin spesifik ini dari Lifewit mempunyai hampir 30 ulasan dan mempunyai kedudukan hampir lima bintang. Kebanyakan ulasan mendapati bahawa ini adalah mandol yang mudah digunakan dan bilah sangat membantu. “Ini adalah sesuatu yang perlu wujud di setiap dapur!” kata satu commenter.

Terdapat hanya satu kajian semula satu bintang, yang menyatakan bahawa mandolin tidak dapat dicincang kubis serta pengulas melompat.

Post Berkaitan

  • Takut dengan Mandoline? Sarung Tangan!
  • Dapatkan Kebanyakan Mandol Anda: Tips dan Teknik
  • Panduan Ringkas untuk Alat Paling Seksi (Tetapi Paling Menakjubkan) di Dapur Anda
  • The 11 Tools That Make Vegetables Fun