Ia adalah tahun baru jenama spankin dan dengan permulaan yang segar ini sering menjadi hasrat untuk membuat perubahan dan penambahbaikan dalam diet harian kami. Walaupun ini adalah usaha yang mengagumkan, kadang-kadang dalam keghairahan kita, kita cenderung kepada kejahatan melampau yang tidak pernah lestari dan hanya membawa kepada kegagalan. Apa yang diperlukan ialah rancangan yang bijak, yang bervariasi, lazat dan menarik dan (whatopsie!) Hanya berlaku untuk anda. Masukkan buku masak baru Dr Andrew Weil Makanan Sejati, berkat sejati bagi sesiapa tetapi terutamanya mereka yang ingin mengambil pendekatan senyap untuk makan dengan baik.

Andrew Weil adalah bijak yang terkenal dengan kehidupan yang sihat dan, bagi saya sekurang-kurangnya, adalah salah satu daripada beberapa orang yang boleh memotong semua bunyi kesihatan / diet / pemakanan yang mengelirukan dan memberikan nasihat yang baik tentang cara menjaga diri saya dalam cara heathy. Jadi, saya mempunyai harapan yang tinggi untuk buku masakan ini dan bersyukur ia tidak mengecewakan.

Buku ini membawa dengan keseronokan, rasa, kecantikan, kesegaran, dan inovasi. Walaupun saya tidak mencari cara untuk makan lebih sihat, saya ingin memasak beberapa resipi ini. Pertimbangkan mangkuk yang cantik dengan sayur-sayuran segar, udang pedas dan kuah wangi dan sup. Atau salad farro chewy dengan ayam, cranberry dan badam. Bagaimana dengan plat cantik fettuccine dengan kesto pesto atau fillet yang mudah dipotong cod hitam yang diasinkan dalam miso dan dihidangkan dengan cendawan panggang dan baby bok choy?

Ramai daripada resipi ini boleh siap dalam masa kurang dari 1/2 jam, terutama jika terdapat sisa makanan di tangan. Terdapat beberapa ramuan yang bukan-utama-utama (buckthorn laut, contohnya, atau akar astragalus) tetapi ini biasanya boleh didapati di kedai makanan kesihatan tempatan anda atau dalam talian. Terdapat berpuluh-puluh gambar cantik yang mencipta dan menggalakkan keinginan untuk masuk ke dapur sekarang!

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Andrew Weil, MD dan Sam Fox bersama Michael Stebner

Siapa yang menerbitkannya: Little, Brown and Company

Bilangan resipi: Lebih daripada 125

Resipi untuk sekarang: Bison Chile; Sosej Ayam dan Sup Adas; Butternut Skuasy, Apple, dan Salad Pomegranat; Quinoa Johnnycakes; Kubis Merah; Pomegranate-Yuzu Sorbet.

Sorotan lain: Buku ini diindeks dengan baik, difoto dengan indah, dan menawarkan senarai pantri yang berguna dan bermaklumat.

Siapa yang akan menikmati buku ini? Sesiapa yang berminat untuk membuat makanan yang enak, memuaskan, bahawa, oh, hanya menjadi sihat.

Cari buku di perpustakaan tempatan anda, kedai buku bebas, atau Amazon: Makanan Sejati oleh Andrew Weil, MD, dan Sam Fox, dengan Michael Stebner

Lawati laman web Andrew Weil: Dr. Weil

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.

Berkaitan: Fast & amp; Healthy: Seven Quinoa Recipes

(Imej: Ditte Isager)