Kami telah membincangkan panjang mengenai rak periuk dan menggunakannya (dan penyelesaian penyimpanan lain) untuk mengatur periuk dan kuali anda. Tetapi sebenarnya, apabila ia turun ke bawah, periuk kami tidak menjadi masalah: ia adalah penutup. Tambang sentiasa mengetuk, menggeser dan menghalang. Berikut adalah lima penyelesaian dan produk untuk penutup periuk – adakah anda menggunakan salah satu daripada ini untuk menyimpan penutup periuk anda di tempatnya?

• 1 Pasang bar di bahagian dalam pintu kabinet – Di Martha Stewart. Ini cara berpotensi murah untuk menyimpan penutup hanya memerlukan pintu kabinet kokoh dan beberapa bar tuala nipis. Pernahkah anda mencuba penyelesaian DIY ini? Saya serius mempertimbangkannya, kerana almari di mana kuali saya hidup sangat luas (dan cetek) dan saya fikir pintu boleh menyokong ini.

• 2 Penyelenggara tudung dalam almari – Kami telah menyebutnya sebelum ini, dan kami suka bagaimana alat ini gulung masuk dan keluar dari almari. Sesiapa pun mencuba ini?

• 3 penganjur penutup Chrome – Di Dapatkan Diatur, $ 40. Ini serupa dengan penyelesaian simpanan terdahulu, tetapi kelihatannya ia lebih kukuh daripada versi plastik putih.

• 4 rak pancang kayu – Idea lain dari Martha Stewart. Rak pancing kayu yang mudah boleh membantu menyimpan penutup periuk anda di tempat.

• 5 penganjur penutup periuk dinding – Di IKEA hanya $ 2.99! Sekiranya anda mempunyai ruang dinding (atau ruang di bahagian dalam pintu almari yang tinggi), anda boleh memasang ini dan letakkan penutup periuk anda di dalamnya. Adakah sesiapa yang menggunakannya? Bagaimanakah ia berfungsi? Anda boleh melihatnya atau sesuatu yang serupa di sebelah kiri sebuah almari dalam pelancongan dapur Rena Tom di sini.

Juga lihat idea ini dari TipNut menggunakan batang langsir spring-tegangan untuk mencipta bahagian di dalam almari. Apa-apa idea yang baik untuk menyimpan periuk periuk sejajar?

Berkaitan: Galeri Dapur: Inspirasi Pot Pot

(Imej: Martha Stewart; Mencari Segar, Dapatkan Diatur, Martha Stewart, IKEA)