Pertemuan kultur koktail kraf dan pertunjukan Lelaki Mad membuat saya, seperti banyak orang lain, menyedari bahawa pangsapuri saya tidak lengkap tanpa bar kereta. Setelah berburu banyak, rakan sebilik saya dan saya mendapati sasaran Sasaran ini, yang berjaya mendapat ’50an getaran pada tag harga milenium. Sebaik sahaja kami mengisinya dengan wain, minuman keras, dan baldi es yang diperlukan, namun tidak ada ruang untuk berkumpul dengan kacamata juga.

Itulah bagaimana kami secara tidak sengaja tersandung pada penyelesaian satu-saiz yang paling sesuai untuk bar kereta kami: batu gelas. Direka untuk koktail semangat berat (baca: Old Fashioneds), mereka lebih mampu melakukan tugas berganda ketika datang ke minuman beralkohol, juga.

Melihat untuk memperkemas pengalaman bar di rumah anda? Set vintage-chic dari Libbey yang akan kelihatan sempurna di mana-mana bar kereta sedang dijual di Amazon.

Belilah itu!
Libbey Gibraltar 12-Piece Rocks Glass Set, $ 30

Minuman rendah bola klasik, gelas batu juga merupakan salah satu cara kegemaran saya untuk berkhidmat wain. Ia bukan stemware yang mewah, tetapi apabila kita minum arak di rumah, ia dengan pizza takeout atau pasta minggu. Gelas-gelas ini membuat semuanya berasa santai dan elegan pada masa yang sama, seperti saya seorang wanita Perancis yang selalu mempunyai segelas wain dengan hidangan saya kerana pourquoi pas?

Lebih banyak minuman berminyak, minuman keras seperti gin dan tonik atau ginger wiski (baik dalam putaran berat di rumah kita) juga boleh dilalui dengan sempurna dalam kaca batu – terutamanya dalam set seperti ini, yang boleh menampung sehingga 12 auns. Dan apabila kita ingin minum minuman selepas makan malam, seperti cengkeraman Scotch atau rai, cermin mata juga keluar lagi. Mereka juga hebat seperti kaca jus yang kurang menyeronokkan (tetapi lebih banyak umur). Sebenarnya, satu-satunya perkara yang kita tidak boleh menggunakannya ialah wain berkilauan dan minuman gaya Martini. Bagi kedua-dua minuman tersebut, kami bergantung kepada gelas kupon yang disimpan dalam kabinet untuk majlis-majlis khas.

Sebab lain saya suka gelas batu seperti ini dari Libbey? Mereka menumpuk dengan mudah, bermakna mereka juga boleh mengambil hartanah kurang berharga jika perlu, sama ada di bar atau di dalam kabinet dapur. Dan ketika mereka terbuat dari kaca kokoh, jika mereka pecah, anda mendapat 12 dari mereka. Terburuk datang kepada yang terburuk, Libbey juga telah membuat gelas batu klasik yang sama selama 50 tahun, bermakna anda mungkin akan dapat membeli set baru untuk bergaul dengan yang lama anda untuk tahun yang akan datang.