Jika anda fikir IKEA tidak dapat lebih baik, anda fikir salah. Pada 8 Februari, IKEA terbesar di Amerika Utara akan dibuka di Burbank, California. Yang terbesar, kami katakan!

Pada 456,000 kaki persegi, IKEA Burbank baru mengeluarkan kedai 450,000 kaki persegi di Schaumberg, Illinois, sebagai yang terbesar di Amerika Utara, tetapi tidak terkecuali di dunia terbesar, di Seoul, Korea Selatan, di mana pembeli dapat mengejar melalui 625,000- kedai kaki persegi. (Kebanyakan cawangan di A.S. berada di bawah 400,000 kaki persegi.)

Kenaikan seperti mainan Lego berwarna kuning dan biru di antara Interstate 5 dan Verdugo Hills, tempat penjual Sweden yang terkenal ini menjanjikan stok inventori lengkap. Semuanya. Kedai-kedai yang lebih kecil perlu diedit, nampaknya.

(Jika anda tertanya-tanya apa yang akan berlaku di kedai lain di jalan, sebuah syarikat yang tidak berhasrat mencari untuk mengubahnya menjadi ruang hibrid apartmen-runcit.)

Kami mengikat beberapa kasut berjalan kaki yang selesa dan melakukan lawatan awal minggu ini sementara cat masih kering di dalamnya. Inilah yang kita lihat dan belajar mengenai kenaikan kami.

(Kredit imej: Maria Speidel)

1. Terdapat penyumbat gergasi.

Biasanya, IKEA ini mempunyai Småland, di mana ibu bapa dapat meninggalkan anak-anak – antara 36 “dan 54” – sementara mereka berbelanja. Walaupun penyumbat gergasi gergasi ini dapat menarik minat kanak-kanak dengan sesuatu untuk kasut, untuk semua orang terdapat skrin TV untuk pengaturcaraan anak-anak dan lubang bola klasik. Stesen permainan tambahan untuk kanak-kanak ditubuhkan di kawasan utama di seluruh kedai di mana orang dewasa secara tradisinya mengagumi (ahem, bahagian perancangan dapur).

(Kredit imej: Maria Speidel)

2. Terdapat sebuah restoran yang selesa.

Restoran ini mengagumkan 600 orang di hadapan tingkap besar yang menawarkan pemandangan yang menarik ke jalan bebas hambatan, menjadikannya destinasi menarik untuk anak-anak kereta dan trak yang terobsesi. Ruang makan dihiasi dengan ukiran pokok kayu yang menakjubkan dan lekapan lampu dengan warna gendang yang mempamerkan pelbagai cetakan kain IKEA – yang ada di tingkat bawah oleh halaman. Diners akan dapat memilih dari meja tradisional, najis tinggi ditarik ke kaunter, dan beberapa kawasan sejuk dengan kerusi kulit dan sofa.

(Kredit imej: Maria Speidel)

3. Ia mempunyai perasaan seperti kejiranan yang menawan.

Semua IKEA biasanya mempunyai 40 hingga 50 bilik pameran dan tiga dari apa yang mereka sebut sebagai “rumah model”, yang sepenuhnya menyedari ruang hidup seperti apartmen mikro 376 kaki persegi Burbank (atas), dengan dapur dan mandi. Bagaimanapun, Burbank adalah kedai pertama yang menggabungkan beberapa 50 bilik pamerannya bersama-sama dengan apa yang dipanggil syarikat “kejiranan”, tetapan bilik berdinding “direka untuk kelihatan lebih seperti rumah,” menurut Joseph Roth, pengurus urusan umum AS IKEA . Ruang tambahan juga membolehkan Burbank memaparkan lebih besar.

(Kredit imej: Maria Speidel)

4. Ia adalah tempat untuk reka bentuk dapur.

Lokasi ini menyimpan setiap pilihan kabinet dan perkakasan yang ditawarkan oleh IKEA, yang kedai-kedai yang lebih kecil tidak boleh selalu dilakukan. Di sini terdapat 13 model dapur yang mempamerkan gaya dari bajet kosong-terdahulu ke kotej negara yang selesa ke loteng mewah moden. Barisan komputer sedia untuk merancang reka bentuk, dan paparan penuh rangkaian luas kabinet IKEA dan perkakasan dipasang supaya pembeli dapat dengan mudah memegang pelbagai gaya perkakasan sehingga bahagian kabinet yang berbeza. Tersebar di seluruh kedai adalah 10 dapur model tambahan.

Dapatkan inspirasi

  • Sekarang Ini Adakah Anda Membuat Kabinet Putih Pop
  • Bagaimana Arkitek Profesional Adakah IKEA Kitchens
  • IKEA Kitchen of the Week: Kecil, Glam, dan Pintar

(Kredit imej: Maria Speidel)

5. Pekerja tidak tahu cara untuk menyebut nama produk sama ada.

Mari kita akui – tidak ada orang di luar Sweden yang tahu bagaimana untuk menyebut nama produk ini dengan betul. “Kadang-kadang saya hanya membuatnya,” seorang pekerja mengaku.

Berkaitan

  • Inilah Cara IKEA Datang Dengan Nama Produk mereka di Terapi Pangsapuri
  • Bolehkah Anda Mengenal pasti Nama Produk IKEA Sebenar Vs. Kata-kata yang dibuat? di Terapi Pangsapuri

(Kredit imej: Maria Speidel)

6. Terdapat hadiah!

Pada hari pembukaan akan ada hadiah pintu gerbang. 26 orang pertama dalam talian mendapatkan sofa $ 799 kulit hitam LANDSKRONA (di atas), meraikan 26 tahun syarikat di Burbank. Seterusnya 100 akan menerima salah satu daripada kerusi POENE beechwood banding tandatangan syarikat ($ 109,) dan 100 anak pertama mendapatkan mainan lembut berbentuk jantung yang disebut Kamratlig. Kenapa anda belum lagi dalam talian?

(Kredit imej: Maria Speidel)

7. Ia agak hijau.

Inisiatif hijau syarikat termasuk panel suria di atas bumbung, yang menyediakan mana-mana 20 hingga 60 peratus kuasa elektrik kedai; menjual mentol lampu cekap tenaga; dan perjalanan baru yang menyeronokkan ini, yang didiskaunkan (sebanyak $ 100!) kepada orang yang menyertai pelan Keluarga IKEA percuma.

Beli: SLADDA, $ 399 untuk ahli keluarga IKEA

8. Ia berpotensi untuk menjadi pengalaman yang menyenangkan.

Apabila anda menurunkan IKEA Way dan ke tempat letak kereta, 1,700 tempat letak kereta menunggu, beberapa di atas dan yang lain di bawah tanah. Pada akhir pengembaraan membeli-belah anda, ada 30 berdiri checkout. Menurut Brandon Adams, ketua operasi, walaupun dengan 242,000 kaki persegi, kedai Burbank yang lama terasa sempit pada hujung minggu. “Semuanya perlu lebih mudah di sini,” katanya. Secara idealnya ini bermakna tiada minit yang terbuang mengelilingi tempat letak kereta mencari tempat, dan masa checkout lebih cepat. Dengan cara ini, anda mempunyai lebih banyak masa untuk menghabiskan membaca arahan perhimpunan itu.