Jika anda mempunyai laci dapur dalam (bukan kabinet), mudah bagi mereka untuk cepat menjadi kucar-kacir tergelek-guncang plat, bekas plastik, mangkuk campuran dan lain-lain anynots rawak. Bolehkah anda berkaitan? Ya, kami fikir begitu. Ada harapan, walaupun!

Dapatkan dapur anda di bawah kawalan dengan idea di luar dinding ini: Gunakan pegboard dalam laci!

Gambar di atas datang dari pembina profesional Mullet Cabinets di Millersburg, Ohio, tetapi anda boleh DIY sistem yang sama, terima kasih kepada kit yang berguna yang dijual di Amazon.

(Kredit imej: Amazon)

Kit ini terdapat dalam tiga saiz yang berbeza (walaupun anda sentiasa boleh memangkas mana-mana saiz dengan tangan yang sesuai untuk laci anda) dan termasuk pasak, yang kemudian anda boleh masuk untuk membuat konfigurasi yang sempurna di sekitar barangan anda. Dengan cara ini, apabila anda membuka dan menutup laci, plat dan mangkuk anda tidak akan tergelincir di sekeliling anda. Cukup pintar, betul?

Beli: Rev-A-Shelf Sistem Pegangan Kabinet Laci Masukkan Pegs Kayu, dari $ 50

Tetapi mungkin anda tidak mempunyai laci yang dalam? Mungkin anda hanya mempunyai kabinet dan beberapa laci untuk barangan perak dan perkakas? Tidak mempunyai FOMO: Tidak ada sebab anda tidak boleh melakukan hack yang serupa dengan pegboard dari sebuah gedung perkakasan (dipotong untuk disesuaikan dengan laci anda) dan dowels kayu yang lebih kecil. Cuma gunakan dowel untuk memisahkan garpu, pisau, dan sudu anda. Ia adalah penganjur adat segera!

(Kredit imej: Hanya Blog Girl)

Kami juga melihat pegboard yang digantung di dalam pintu kabinet untuk memegang klip beg, mengukur cawan, dan alat kecil yang lain.

Titik kami? Pegboard pastinya kelihatan depan dan pusat gantung yang sejuk di dinding, tetapi mereka juga boleh berguna apabila tersembunyi di dalam kabinet atau laci juga.

Lebih Menyenangkan dengan Pegboards: 10 Aksesori yang Menyesuai untuk Pegboard Dapur Anda

Apakah beberapa cara pintar yang anda gunakan menggunakan papan pegangan? Berkongsi dengan kami dalam ulasan!