Ia selalu berjudi apabila anda menjalankan projek baru, dan itu tidak berbeza dengan projek rel periuk dapur saya bulan ini. Saya sudah lama berfikir kereta api periuk akan berfungsi di suatu tempat di dapur saya, dan saya betul; Saya dapati kawasan dengan banyak ruang kosong dan kancing yang mencukupi, dan dua rel dipasang tanpa sebarang drama.

Sekarang saya telah hidup dengan sistem baru ini selama lebih kurang seminggu, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana saya menyukainya. Adakah ini benar-benar penambahbaikan terhadap laci yang saya gunakan sebelum ini?

Pendek kata, ya.

Ketika saya mendedahkan kereta api periuk minggu lalu, beberapa pembaca berpendapat bahawa kereta api itu terlalu tinggi dan akan membuktikan kesulitan dan frustrasi sepanjang jangka panjang – titik yang sah. (Walaupun cadangan yang saya segera mulakan dan mencari penyelesaian penyimpanan yang lain terbukti tidak begitu membantu.) Saya akan mengatakan ini: jika anda mempunyai rasa usus yang perlu menggunakan bangku untuk merampas kuali anda akan benar-benar mengganggu anda, maka jangan lakukan seperti yang telah saya lakukan. Tetapi saya telah hidup dengan persediaan ini selama seminggu sekarang, dan saya tidak fikir ia berada di mana-mana sahaja sebagai menjengkelkan kerana orang memberi amaran akan.

Berikut adalah cara ia berfungsi untuk saya: ia mengambil masa tambahan 20 saat atau lebih untuk saya mengeluarkan bangku langkah saya (yang dilipat rata, dan yang saya teruskan di belakang salah satu kabinet dapur saya), naik, berhati-hati periuk mengendalikan dan ke atas cangkuk S tanpa mengetuk cangkuk S, memanjat, dan mengulang semula najis.

Jadi, benar – ini bukan persediaan ambil-pergi segera seperti ketika saya menyimpan kuali saya dalam laci. Tetapi tidak itu lebih rumit. Kerana S-cangkuk slaid di kereta api, saya perlu berhati-hati saya tidak mengambil satu dengan saya apabila saya tarik turun kuali, jadi saya mengambil perlahan. Seorang pembaca mencadangkan menggunakan Plasti Dip atau Sugru pada cangkuk S untuk lebih banyak tarikan, jadi itu selalu merupakan pilihan jika ia menjadi mengganggu.

Setakat kereta GRUNDTAL itu sendiri, ia terasa sangat selamat sekarang, sebahagiannya dibantu oleh pemasangan stud. Saya juga tidak perasan apa-apa tanda pan di dinding lagi (kebimbangan pembaca lain) tetapi saya merancang untuk menggosok tanda ketika saya mendapati apa-apa. (Saya sengaja melukis dapur saya di barisan Benjamin Moore Aura, yang boleh dibersihkan.)

Saya berasa gembira dengan persediaan ini setakat ini, terutamanya kerana ia membolehkan saya menubuhkan sistem simpanan rempah baru di salah satu laci yang dikosongkan. (Satu lagi projek terlambat!) Kita akan melihat bagaimana keadaan berlaku dalam beberapa bulan akan datang!