Pada minggu ini, Kitchen Cure kami menggalakkan semua pengawas Cure untuk mengisi semula dapur mereka, tetapi juga untuk mengambil satu projek dapur kecil. Dari menggantung rak untuk melukis dinding, ini hanyalah satu projek yang akan mencantikkan dan memperbaiki dapur anda. Oleh itu, saya berkongsi beberapa projek yang saya lakukan di dapur saya pada tahun lepas. Yang pertama: Mengubah almari dewan cetek yang cetek ke dalam pantri yang cerah dan berguna.

Apa yang saya ada

Saya tinggal di rumah berumur seratus tahun, dan ia mempunyai daya tarikannya. Tetapi ia juga mempunyai lapisan habuk yang seolah-olah menetap secepat saya membersihkannya, serta bahagiannya pada mata dan celah gelap dan sedikit menakutkan. Ruang dewan alu di sebelah dapur adalah salah satu dari mereka. Ia diliputi dalam dua lapisan kertas dinding kuno, dan beberapa lapisan cat mengelupas. Terdapat beberapa cangkuk yang kelihatan kuno dan berkarat, dan hanya satu rak reyot. Ia cetek dan hampir tidak berguna, walaupun untuk penyimpanan dan kot. (Sayangnya, saya tidak mempunyai gambar di hadapan almari! Pengawasan utama di pihak saya! Percayalah saya – ia adalah gelap dan icky.)

Saya tidak tahu mengapa ia mengambil masa yang lama, tetapi tiba-tiba saya sedar bahawa almari kot ini benar-benar tidak berfungsi. Dan saya tidak perlu mengelakkannya – saya boleh ubah itu! Dan apa yang lebih baik digunakan untuknya tetapi penyimpanan dapur yang lebih banyak ?? Terdapat kawasan lain di sebelahnya dengan rak terbuka, dan saya sudah menggunakannya untuk menyimpan biji-bijian dan nasi dalam balang kaca. Tetapi almari itu juga boleh menjadi pantri besar.

Saya mendapati bahawa saya tidak mempunyai ruang untuk simpanan makanan; Saya mempunyai almari kecil yang sangat cetek di dapur yang penuh dengan tomato tin dan keropok parti. Sekarang, saya menyedari bahawa dapur sederhana saya dengan ruang simpanannya jauh lebih besar daripada kebanyakan dapur bandar, dan saya tidak mengadu tentang jumlah ruang almari yang saya ada! Tetapi saya memasak dan menulis tentangnya untuk hidup, dan saya, um, mungkin lebih daripada jumlah biasa hidangan. Jadi apa-apa sedikit membantu. Saya tidak menyimpan banyak bekalan pantry di sekeliling, tetapi apabila saya perlu menyimpan gula tepung atau gula, beg tambahan akan duduk di atas peti sejuk atau di atas meja. Tidak optimum, dari pandangan saya.

Apa yang saya lakukan

Jadi saya mengambil satu hujung minggu dan membersihkan almari ini untuk dapur. Saya mengosongkan almari keluar dengan teliti, dan masuk ke belakang pintu. Saya mengeluarkan rak dan cangkuk dan mengambil kertas dinding. Kami mempunyai dinding plester di rumah kami, jadi apa yang saya perlu lakukan adalah memotong kertas dengan aliran air hangat, dan menggunakan pengikis cat untuk mengupas barang-barang itu. (Ia adalah kasar, tetapi sangat memuaskan.)

Kemudian saya meletakkan dinding dan pintu. Saya juga melakukan perkara yang sama untuk kawasan rak di luar almari; Saya mahu mereka berpadanan. Apabila semua yang kering, saya dicat kuning terang, yang diilhamkan oleh garis warna ini di Pigeon Toe Ceramics.

Warna cat: Cliveden Camelback Sofa dari Valspar

Selepas lukisan itu selesai, suami saya (cantik!) Membeli beberapa papan pinus yang mudah dan memotongnya agar sesuai dengan almari. Terdapat beberapa rak yang menyokong di dalamnya, jadi dia tidak perlu melakukan terlalu banyak kerja. Saya memilih untuk tidak melukis rak; Saya suka kesederhanaan kayu, dan dengan jujur, saya sudah bersedia untuk dilakukan pada ketika itu.

Keputusan?

Almari lemari kuning yang ceria yang tetap hangat di musim sejuk dan sejuk pada musim panas. Ia adalah tempat yang sempurna untuk menanam pembuat Crock-Pot dan ais krim saya. Ia mempunyai banyak ruang untuk bekalan pembakar tambahan, dan ia tetap gelap dan sejuk untuk bawang dan kentang saya.

Sekarang, tidak semua orang mempunyai almari pakaian yang berguna hanya menunggu untuk ditukar ke pantri. Tetapi anda mungkin mempunyai rak yang kurang digunakan di dalam almari atau almari di dapur. Anda mungkin mempunyai ruang yang tidak pernah anda pertimbangkan untuk pantry. Ia benar-benar tidak mengambil banyak tenaga atau wang untuk memperbaikinya; dan anda boleh melakukannya dalam beberapa malam atau hujung minggu.

Bagaimana dengan awak? Adakah anda merancang apa-apa projek pantry seperti ini untuk projek khas Cure anda?