Walaupun anda telah tinggal di bawah batu (atau telah menghabiskan tahun lepas pesta-menonton Great British Baking Show), anda masih mungkin tahu bahawa dapur gaya ladang panas, panas, panas sekarang.

Sama ada rumah mereka berada di negara sebenar atau mereka berkerumun di apartmen seluas 500 kaki persegi di Chicago, semakin banyak orang yang cuba memberikan dapur mereka yang kelihatan menarik bersejarah-namun-anggun. Adakah anda salah seorang daripada mereka? Mencuri beberapa inspirasi dari dapur-Pinterest yang layak ini.

1. Sebuah Rumah Ladang Nyata

Ia agak tidak adil untuk membandingkan dapur lain yang satu ini, kerana ia adalah sebahagian daripada sebuah rumah ladang yang sebenar dari 1729. (Ia duduk di sebidang kecil tanah yang juga rumah kepada ayam dan babi!) Sudah tentu tidak setiap bahagiannya adalah lama – pulau itu dari IKEA dan kabinet menarik dari Anthropologie.

Bersedia untuk menjadi cemburu: A Dreamy, Rustic, Eclectic 1729 Yorkshire Farmhouse

(Kredit gambar: Gerakan buatan tangan)

2. Kecil dan Manis

Apa ini rumah mungil 290 kaki persegi kekurangan ruang, ia membentuk gaya. Entah bagaimana, dapur yang berfungsi sepenuhnya mempunyai sinki apron yang covetable, peti sejuk berkapasiti besar, pelbagai saiz empat burner, laci pemanasan, dan ruang counter yang boleh digunakan. Malah ada tempat makan terbina dalam dengan tempat duduk kulit adat. Tambahan pula, ia betul-betul comel!

Pelancaran ruang kecil: Rumah Kecil Menarik di Roda ini Hanya $ 72K di Terapi Pangsapuri

(Kredit imej: Arthur Garcia-Clemente)

3. Sewaan yang Dihiasi

Pangsapuri Chicago ini adalah bukti bahawa anda tidak perlu memberi dapur pengubahsuaian yang mahal untuk mendapatkan pemandangan pedesaan yang popular ini. Di sini, sedikit cat (Cucumber Crush by Valspar), beberapa langsir di tempat pintu kabinet, dan beberapa aksesori yang ditempatkan dengan baik mengubah dapur sewa pembina-asas.

Lihat lagi: Gaya Farmhouse yang Comel, Berubah di Terapi Pangsapuri

(Kredit imej: Dihantar oleh Christina Hibbs)

4. Campuran Lama Dan Baru

Sukar untuk memilih elemen kegemaran di dapur Pennsylvania ini. Rumah 1902 Victorian mempunyai beberapa tulang tua yang cemerlang (seperti acuan asli dan lantai kayu keras), sementara aksen yang lebih baru (sinki apron tembaga dan siling kayu panel, contohnya) menambah getaran cuaca.

Lihat seluruh rumah: Modern Farmhouse Vibes di Rumah Bersejarah di Pennsylvania di Terapi Pangsapuri

(Kredit imej: Terapi Apartment)

5. Penuh Shiplap

Sekiranya anda pernah melihat satu episod Fixer Upper, anda tahu bahawa kapal kargo adalah kunci untuk ruang gaya rumah ladang. Ia sering ditemui di lumbung lama dan rumah-rumah Selatan yang bersejarah, dan ia merupakan cara yang baik untuk menambah watak dan tekstur ke bilik sambil menjaga perkara-perkara yang agak neutral. Di rumah Texas ini, pemilik Glenn dan Paula berpasangan dengan dinding perapian mereka dengan kabinet hijau pucat, meja makan desa, dan candeli besi.

Lihat seluruh rumah: Rumah Hidup Baru Glenn dan Paula di Terapi Pangsapuri

(Kredit imej: Aimée Mazzenga)

6. A Kitchen Farmhouse Modern

Mengetahui aliran lagi? Putih sentiasa baik untuk dapur gaya rumah pertanian, dan begitu juga hijau. Mana-mana warna hijau akan lakukan! Jika anda sedang mencari sedikit lebih banyak mengambil masa yang moden, buatlah seperti pemilik rumah Kevin dan Lori dari Illinois dan bekerja dengan beberapa aksen keluli tahan karat yang bergaya dengan peralatan anda dan juga pulau membuat kenyataan.

Lakukan lawatan: Rumah Rumah Gaya Bergaya Rumah Ladang Rumah Modern di Therapy Pangsapuri

(Kredit imej: Eva Kosmas Flores)

7. Ruang yang Dibangkitkan

Apabila Eva (blogger di belakang Petualangan dalam Memasak) dan suaminya membuat dapur di pondok Portland tahun 1930-an, mereka mengubahnya dari keadaan huru-hara bertarikh kepada impian rumah ladang, lengkap dengan sinki apron, pelbagai gas vintaj, dan kayu yang ditebus rak terbuka. Sudah tentu, ia membantu bahawa dia mempunyai banyak alat memasak dan aksesori yang cantik untuk dipamerkan.

Lihat sebelum dan selepas: Sebuah Dapur 1930-an Dapat Mengubah Remodel DIY

Yang mana satu kegemaran anda?