Apabila anda menulis buku mengenai coklat kacang-coklat dan pergi melawat untuk bercakap mengenainya, semua orang mengandaikan anda adalah salah satu daripada ahli-ahli Snooty Chocolate Society Only-jenis orang yang perlahan-lahan menggigit persegi coklat gelap selepas makan malam. Tidak dapat dielakkan sebelum setiap peristiwa, sesetengah jiwa pencuci mulut yang miskin akan datang kepada saya dan berbisik, “Saya suka coklat susu.”

Kebenarannya ialah saya memakan semua jenis coklat – termasuk coklat susu. Kebenarannya adalah sejenis coklat kegemaran saya adalah susu coklat (jenis yang dipanggil susu gelap yang menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia). Sebenarnya mereka tidak boleh berbisik; mereka harus berteriak, “Saya cinta susu coklat! ”

Kerana susu coklat bukan hanya untuk kanak-kanak yang tidak dikenali – ia juga untuk orang dewasa dengan selera yang halus. Itulah sebabnya saya berada di perang salib untuk membuat coklat susu hebat lagi, bermula dengan 10 hidangan yang lazat untuk orang dewasa.

Beli buku itu: Chocolate Bean-to-Bar: Revolusi Chocolate Craft Amerika, $ 20