Sekarang anda tahu soalan paling penting untuk bertanya kepada diri sendiri sebelum menghantar hadiah yang boleh dimakan, sudah tiba masanya untuk menangani bahagian ketika anda benar-benar memasukkannya.

Saya telah mempelajari bahawa ada cara yang sangat spesifik untuk membungkus semua jenis hadiah makanan untuk memastikan mereka mendarat dengan satu keluarga dan rakan-rakan. Inilah yang anda perlu ketahui.

Sebelum anda memulakan pembungkusan: 5 Soalan untuk Tanya Diri Sebelum Meletakkan Hadiah Yang Boleh Dimakan di Mel

Cara Melabelkan Cecair dan Makanan di Kaca

  • Meterai balang: Botol marmalade atau botol sirap hendaklah ditutup dengan ketat. Jika anda menghantar sebuah balang kaca atau botol yang berisi cecair yang tidak kalengan (dipelihara), tambahkan lapisan tambahan pita mengelilingi seluruh penutup tudung untuk memegangnya.
  • Bungkus gelembung! Balut barang-barang ini dengan beberapa keping balut sebelum meletakkannya di dalam kotak yang lebih besar yang telah dilapisi dengan bahan bantalan.
  • Pek balok tegak: Tetapkan item supaya mereka tegak – seolah-olah anda meletakkannya di atas meja – dan pastikan terdapat padding yang cukup antara item. Perlahan goncang kotak anda untuk melihat sama ada hadiah anda selamat; tambah padding lebih jika anda merasakan perkara bergerak sekitar. Jangan lupa menambah padding tambahan di atas item sebelum menutup kotak.

Pastikan untuk menulis “Side Side Up” di bahagian luar kotak untuk menunjukkan bahawa kotak harus dikendalikan dalam orientasi tertentu.

Cara Mengeluarkan Hadiah Makanan Cerah

  • Ya, mereka juga perlu padding: Berbeza dengan apa yang anda fikirkan, hadiah makanan yang lebih ringan memerlukan padding. Beg yang diisi dengan rempah atau kotak yang dipenuhi dengan popcorn kelihatan ringan dan tidak dapat dipecahkan, tetapi mereka memerlukan kusyen kecil apabila dihantar melalui pos.
  • Isi ruangan di sekelilingnya: Adalah penting untuk mengisi ruang di dalam kotak untuk memegang item tersebut di tempatnya dan menghalang jostling, yang boleh merosakkan hadiah anda atau menyebabkannya dibuka semasa perjalanannya.
  • Sekali lagi dengan bungkus gelembung: Balut item ringan dengan sekeping balut tunggal sebelum meletakkan di dalam kotak yang lebih besar yang telah dilapisi dengan bahan kusyen seperti surat khabar yang dicincang atau beg kedai runcit. Goncangkan kotak anda dengan perlahan untuk melihat sama ada hadiah anda selamat; tambah padding lebih jika anda merasakan atau mendengar perkara yang bergerak di sekeliling.

Cara Kirim Hadiah Makanan Berat

  • Gunakan padding yang banyak: Barang-barang yang lebih besar – seperti bekas plastik tertutup yang dipenuhi dengan kue atau kotak besar yang dipenuhi dengan granola – adalah yang terbaik dihantar melalui mel dengan lot dan banyak padding. Balut item yang lebih berat dengan beberapa keping balut sebelum meletakkannya di dalam kotak yang lebih besar yang telah dilapisi dengan beberapa inci bahan kusyen.
  • Sentiasa goyang dahulu dahulu: Goncangkan kotak anda dengan perlahan untuk melihat sama ada hadiah anda selamat; tambah lagi gelembung gelembung jika anda merasakan perkara bergerak di sekeliling. Terus menambah bahan kusyen sehingga tidak ada lagi jostling apabila anda menggoncangkannya.

Jelas, jika anda menghantar campuran item yang lebih ringan dan lebih berat dalam satu kotak, letakkan item yang lebih berat di bahagian bawah. Malangnya, anda tidak dapat menjamin kotak itu akan menjadi sebelah kanan sepanjang masa, jadi tambah padding di antara item dan sentiasa selar kotak.

21 Hadiah Homemade Membuat Akhir Hujung Minggu

(Kredit imej: Faith Durand)

Hanya tahu bahawa saya akan menjadi penternak untuk anda, dengan harapan bahawa semua hadiah makanan anda tiba dalam keadaan murni dan sama seperti yang lazat seperti ketika anda merasainya – kerana, jika anda seperti saya, anda mencuri beberapa kue dari longgokan sebelum menghantar mereka dengan cara yang menyenangkan. Hanya beberapa … seperti, 10.

Dapatkan memasak: 40 Hadiah Homemade dari Kitchn

Beli buku Maggie: Makanan Hadiah Cinta, $ 25