Bergerak adalah yang paling teruk! Saya harus tahu: Saya mempunyai enam pangsapuri dalam 13 tahun. Dan sementara saya tidak mempunyai banyak barangan di bilik lain (saya tidak akan memahami beberapa obsesi orang dengan kasut!), Saya mempunyai banyak hidangan dan kacamata di dapur saya. Kacamata yang saya sangat sentimental; mereka adalah nenek saya dan saya mempunyai ingatan yang sangat suka minum Boost! daripada mereka ketika saya masih kecil (mana-mana anak lelaki South Jersey di sini tahu apa yang saya bicarakan?).

Saya telah patah sedikit lebih daripada saya mengambil berat untuk mengakui. Jadi semasa langkah terakhir saya, saya memutuskan untuk memanggil ahli. Lior Rachmany, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Dumbo Moving + Storage yang berpusat di Brooklyn, datang ke apartmen saya untuk menunjukkan kepada saya cara untuk membungkus kacamata dan plat dengan betul. Beliau mempunyai beberapa petunjuk lain untuk berkongsi, juga, yang masuk akal memandangkan dia dibungkus dan bergerak lebih daripada 6,000 pangsapuri!

Inilah petua beliau.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Bahan Pembungkusan Terbaik

Balik dari bungkus gelembung. “Pembungkusan kertas lebih fleksibel daripada bungkus gelembung dan lebih cepat digunakan,” kata Rachmany sambil menyentuh kertas ke dalam gelas dengan cepat dan meremukkan kertas berlebihan di luar. Itu cepat! Kertas itu bukan sahaja melindungi item itu, tetapi ia juga menghasilkan poket udara yang kecil apabila anda meremukkannya. Beliau berkata balutan gelembung lebih besar daripada yang diperlukan dan akan mengambil terlalu banyak ruang di dalam kotak.

Beli: Kertas Pembungkusan, $ 22 untuk 175 helai

Kadbod juga kawan terbaik anda (berbanding dengan tong plastik) – terutamanya untuk barangan rapuh. Kotak tinggi adalah yang terbaik kerana, seperti yang saya dapati, anda mahu memuatkan perkara secara menegak. Anda boleh mencari hidangan khas dan kotak china, yang berganda berganda untuk kekuatan tambahan.

Anda juga akan memerlukan pita pembungkusan. Banyaknya. Tidak, lebih.

Buat kotak mudah diakses: Anda bekerja dengan kotak yang tinggi (lihat di atas), dan anda perlu dapat mencapai bahagian bawah. Rachmany suka untuk sementara pita dua jubin yang bersebelahan supaya dia benar-benar boleh masuk ke sana untuk bekerja. “Src =” https://atmedia.imgix.net/bda6359a12e18454528ab031ab305b9c1787e975?w=160&h=160&fit=crop “>

Mulakan dengan plat: Rachmany berkata untuk memulakan dengan item paling berat pertama (plat anda). Balutkan setiap satu secara individu. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f37a5437bb02e2ceb9475735a14eb91be1b5c399?w=160&h=160&fit=crop “>

Tambahnya ke kotak: Letakkan setiap plat di dalam kotak secara menegak. Seperti di, berdiri di sisinya. “Setiap orang menyokong yang lain,” jelasnya. Pek plat yang bagus dan ketat, kerana anda tidak mahu ada apa-apa pergerakan apabila anda menggoncang kotak. Apabila anda selesai dengan lapisan, tambah kertas ke sisi dan kemudian di atas lapisan itu. “src =” https://atmedia.imgix.net/d8063bc59ed0d2a8b7aa98dcd9d239dba2a8887a?w=160&h=160&fit=crop “>

Tambahnya ke kotak: Sekali lagi letakkan mangkuk di sebelahnya. Apabila anda telah selesai lapisan tambah lebih banyak bola kertas pembungkusan di atas. “Src =” https://atmedia.imgix.net/4ca3831e214f3ab3772f06ddc6e4a8d953231553?w=160&h=160&fit=crop “>

Tambahnya ke kotak: Ini boleh masuk dalam satu lapisan di sisinya. “Src =” https://atmedia.imgix.net/d61d35236d5149eeb490762316c624ae6ecf0eef?w=160&h=160&fit=crop “>

Cara Pake Pasu dan Kacamata untuk Gerakkan

Apa yang Anda Perlu

 • Pita pembungkusan
 • Memindahkan kotak
 • Pembungkusan kertas
 • Penanda

Arahan

 1. Pita bahagian bawah kotak: Ia tidak mencukupi untuk pita jahitan tengah flaps kotak. Jika anda tidak mahu bahagian bawahnya terbuka apabila anda mengambil kotak itu, Rachmany mempunyai silap mata. Pita jahitan flaps (beberapa kali), kemudian pita sepanjang tengah pergi cara lain (untuk mencipta tanda tambah), dan kemudian pita ke tepi tepi pita sepanjang tepi kotak. Anda lebih suka selamat daripada maaf, betul?
 2. Buat kotak mudah diakses: Anda bekerja dengan kotak yang tinggi (lihat di atas), dan anda perlu dapat mencapai bahagian bawah. Rachmany suka untuk sementara pita dua flap bersebelahan supaya dia boleh masuk ke sana untuk bekerja.
 3. Tambah beberapa padding: Laraskan beberapa kertas pembungkusan dan letakkan lapisan yang bagus – kira-kira tiga atau empat inci – untuk membuat kusyen.
 4. Mulakan dengan plat: Rachmany berkata untuk memulakan dengan item paling berat pertama (plat anda). Bungkus setiap satu secara individu.
 5. Tambahnya ke kotak: Masukkan setiap plat di dalam kotak secara menegak (seperti dalam, berdiri di sisinya). “Setiap orang menyokong yang lain,” jelasnya. Pek plat yang bagus dan ketat, kerana anda tidak mahu ada apa-apa pergerakan apabila anda menggoncang kotak. Apabila anda selesai dengan lapisan, tambah kertas ke sisi dan kemudian di atas lapisan itu.
 6. Balut mangkuk: Bekerja dengan satu mangkuk pada satu masa, mulakan dengan meletakkan sudut satu keping kertas di dalam mangkuk dan kemudian menggumpalkan kertas di sekeliling mangkuk.
 7. Tambahnya ke kotak: Sekali lagi letakkan mangkuk di sebelahnya. Apabila anda telah selesai lapisan menambah bola kertas pembungkusan di atas.
 8. Balutkan cermin mata: Ini adalah yang paling ringan dan paling rapuh sehingga mereka dibungkus kata Rachmany yang terakhir. Bungkus mereka seperti mangkuk – dengan beberapa kertas di dalam gelas dan selebihnya menggulung kaca.
 9. Tambahnya ke kotak: Ini boleh masuk dalam satu lapisan di sebelah mereka.
 10. Tutup kotak itu: Tambah beberapa lagi kertas pembungkusan dan tandakan kotak untuk melihat jika anda mendengar atau merasakan apa-apa pergerakan apabila anda menggegarkannya. Sekiranya anda lakukan, bungkus beberapa bola di mana sahaja anda boleh. Kemudian, tutup kotak dan tandakan ia supaya anda tahu apa yang ada di dalamnya.

Catatan: Ini akan kelihatan seperti banyak kertas. Ia adalah! Tetapi ia perlu dikitar semula di kawasan anda. Atau anda boleh pergi ke dalam talian – cuba Craigslist atau Freecycle – untuk melihat sama ada orang lain di kawasan anda boleh menggunakan bekalan anda untuk langkah mereka sendiri yang akan datang.

Beberapa Penunjuk Lain untuk Pembungkusan Dapur Anda

(Kredit imej: Lauren Volo)

1. Ambil langkah berjaga-jaga apabila membungkus pisau.

“Bungkus semua pisau anda bersama-sama dan pita hujung runcing, jadi anda tahu ia adalah puncak,” kata Rachmany. Dan bungkus mereka ke ujung tajam untuk mengelakkan diri menikam kemudian apabila anda sampai ke dalam kotak.

(Kredit imej: Lauren Volo)

2. Tekan butang pantri anda.

Cuka hampir selalu kebocoran, saya diberitahu. Pita di sekitar topi. Juga, pita bahagian atas garam anda dan mana-mana item pantri terbuka yang lain.

(Kredit imej: Lauren Volo)

3. Bungkus periuk dan kuali juga.

Anda mungkin rasa panci dan kuali anda hanya boleh masuk dalam kotak tetapi Rachmany mengatakan yang terbaik untuk membungkusnya supaya mereka tidak mendapat apa-apa penyok atau calar semasa bergerak.

Adakah anda mempunyai nasihat pembungkusan yang berharga? Kongsi di komen di bawah!

Добавить комментарий

*

23 − = 19