Pembaca Kitchn cinta siaran ini mengenai menganjurkan laci secara menyerong, dan untuk alasan yang baik: Bekerja di atas pepenjuru, bukannya sudut tepat, boleh memberi anda lebih banyak fleksibiliti mengenai bagaimana anda menggunakan ruang di dalam laci anda. Itulah jenis momen yang anda terkejut yang anda tidak fikirkan sebelum ini.

Baca lebih lanjut: Buat Kebanyakan Laci Dapur Dengan Mengatur Diagonal

Berikut adalah cara anda boleh membuat sendiri.

(Kredit imej: Amazon)

Kenapa Anda Harus Membuat Penganjur Laci Diagonal Anda Sendiri

Anda pasti boleh membeli penganjur laci diagonal yang telah dibuat (seperti yang di atas!). Anda hanya perlu membelinya dan luncurkannya. Satu-satunya masalah adalah bahawa laci anda pada dasarnya harus menjadi ukuran yang sama seperti penganjur. Sekiranya laci anda terlalu kecil, ia tidak sesuai, jelasnya. Sekiranya laci anda lebih besar, maka anda akan membuang ruang kosong.

Beli: Penjimatan Ruang Buluh Diagonal, $ 25

Anda juga boleh bekerja dengan peniaga khas (yang dalam pos popular kami adalah dari Kabinet Berlian), walaupun itu tidak terlalu murah. Dan apa kamu? benar-benar membayar? Kurang daripada kayu bernilai $ 10 dan beberapa gam? Anda tidak perlu menjadi semua yang berguna dan anda boleh menyesuaikannya untuk memenuhi ruang anda, berdasarkan apa yang anda perlukan untuk menyimpan. Inilah yang perlu dilakukan.

Ukur bahagian dalam laci: Ukur lebar dan panjang laci anda. Saya cadangkan mengurangkan sedikit kurang daripada ¼ inci dari setiap ukuran untuk memberi diri anda beberapa bilik goyang. Ukur dua kali! “Src =” https://atmedia.imgix.net/5487a9946b914a117248e9a8921fadd6791732ff?w=160&h=160&fit=crop “>

Lekatkan kerangka bersama-sama: Menggunakan gam kayu, memasang bingkai supaya kepingannya berada pada sudut 90 darjah. Tetapkan bingkai diketepikan untuk kering. Tip: Meletakkan beberapa kertas akhbar atau kraf di ruang kerja anda bukan idea yang mengerikan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/70accfc166c35164b82d1924db5ab75720197fa1?w=160&h=160&fit=crop “>

Ukur dan tandakan kepingan pepenjuru anda: Sekarang anda tahu berapa banyak pembahagi yang anda mahu dan ke mana harus pergi, ukur jarak untuk mereka di bingkai anda dan tandakan kepingan yang anda perlukan untuk potong. “Src =” https://atmedia.imgix.net/2ff58a839ee1d046ea47227c828a16e2209f5f8b? w = 160 & h = 160 & fit = crop “>

Letakkan pembahagi ke tempatnya: Letakkan bahagian pepenjuru di kedudukan anda untuk memastikan semuanya sesuai seperti yang dirancang. Anda mungkin perlu mengurangkan atau pasangkannya. Jika mereka baik, gamkan kepingan itu ke tempat dan tetapkan segalanya untuk kering. “Src =” https://atmedia.imgix.net/6254ae759b4c25c5807f4ad4b57fbe700e95a49e?w=160&h=160&fit=crop “>

Aturkan laci itu: Setelah gam di penganjur telah kering, luncurkannya ke dalam laci anda dan dapatkan penganjur. “Src =” https://atmedia.imgix.net/17a3fd330386b8df272fac97347124f7ad9d134e?w=160&h=160&fit=crop “>

Cara Membuat Penganjur Laci Diagonal

Apa yang kamu perlu

 • Kain lap atau kain microfiber
 • Pita pengukur
 • Pensil, pen, atau penanda
 • Lembaga kraf
 • Kotak saw dan miter
 • Kertas pasir
 • Gam kayu
 • Pelapik laci
 • Gunting

Arahan

 1. Kosongkan laci anda: Ambil segalanya dari laci dan lap bersih dengan kain lembap atau kain microfiber.
 2. Ukur bahagian dalam laci: Ukur lebar dan panjang laci anda. Saya cadangkan mengurangkan sedikit kurang daripada 1/4 inci dari setiap ukuran untuk memberi diri anda beberapa bilik goyang. Ukur dua kali!
 3. Potong kepingan untuk bingkai penganjur: Tandakan di mana anda perlu memotong kepingan untuk bingkai dan kemudian gunakan gergaji anda untuk memotongnya ke saiz. Anda boleh menggunakan kotak miter jika anda memerlukan bantuan memotong garis lurus.
 4. Lekatkan kerangka bersama-sama: Menggunakan gam kayu, memasang bingkai supaya kepingannya berada pada sudut 90 darjah. Tetapkan bingkai diketepikan untuk kering. Petua: Memasukkan beberapa akhbar atau kertas kraft di ruang kerja anda bukan idea yang mengerikan.
 5. Merancang peralatan anda: Dalam laci, perkakas kumpulan mengikut saiz (panjang-bijak) atau meletakkan seperti dengan seperti. Menggunakan kumpulan ini, perhatikan di mana anda mahu pembahagi pepenjuru anda pergi. Tidak ada jawapan yang salah di sini.
 6. Ukur dan tandakan kepingan pepenjuru anda: Sekarang anda tahu berapa banyak pembahagi yang anda mahu dan ke mana harus pergi, ukur jarak untuk mereka di bingkai anda dan tandakan kepingan yang anda perlukan untuk dipotong.
 7. Potong bahagian pepenjuru: Menggunakan kotak saw dan miter, potong setiap keping anda kepada saiz. Nota: Anda memerlukan kotak miter kerana anda memerlukan potongan yang akan dipotong pada sudut 45 darjah. Dengan cara ini, kepingan-kepingan akan duduk bersebelahan dengan bingkai apabila mereka berada di tempat.
 8. Letakkan pembahagi ke tempatnya: Letakkan bahagian pepenjuru di kedudukan anda untuk memastikan semuanya sesuai seperti yang dirancang. Anda mungkin perlu mengurangkan atau pasangkannya. Sekiranya mereka pandai, letakkan kepingan-kepingan tersebut ke tempatnya dan letakkan semua perkara untuk kering.
 9. Selesaikan laci: Potong sekeping pelekat laci ke saiz dan letakkan di bahagian bawah laci kosong anda.
 10. Aturkan laci itu: Setelah gam di penganjur anda telah kering, luncurkannya ke dalam laci anda dan masuk ke penganjur.

Nota

 • Kami membina bingkai supaya kami boleh mengeluarkan pembahagi sekiranya diperlukan. Jika anda tidak melihat keperluan organisasi anda berubah pada bila-bila masa ke bawah, anda hanya boleh melekatkan bahagian-bahagian pepenjuru terus ke sisi laci.
 • Jika anda tidak selesa dengan menggunakan kotak gergaji atau miter, kakitangan yang berguna di kedai perkakasan tempatan anda mungkin dapat memotong kepingan untuk anda.
 • Kami menggunakan papan kerajinan 3/8 inci, yang kami dapat di kedai perkakasan tempatan. Merancang untuk mendapatkan empat keping untuk bingkai (satu untuk setiap sisi) dan satu keping setiap pembahagi.