Suka mereka atau benci mereka, sistem kopi pod telah diukir (dan disimpan!) Rumah di pasaran minuman pagi. Sekiranya anda menggunakan pembuat kopi jenis ini, anda tahu betapa pentingnya menjaga sistem pembuatan bir tanpa masalah setiap pagi – atau mungkin sepanjang hari, bergantung pada tabiat kopi anda. Bolehkah anda bayangkan jika ia berfungsi dengan baik untuk suami anda dan kemudian ia berhenti membakar apabila anda cuba membuat cawan anda sendiri? Seram!

Ia boleh berlaku: Mesin mendapat banyak penggunaan sehari-hari boleh membangunkan terompah yang boleh menyebabkan sistem berhenti sepenuhnya. Berikut adalah rutin pembersihan yang cepat untuk memastikan mesin anda berfungsi dengan baik.

Ini adalah cara terbaik untuk menjaga kopi yang mengalir

Walaupun kami menawarkan tutorial di sini untuk membersihkan cuka Keurig anda, ruji isi rumah untuk kebanyakan kita, jika anda ingin menjadi benar-benar tertentu anda membersihkan penyumbat itu, anda boleh memilih penyelesaian penaik. Yang satu ini ialah sahaja Penyelesaian pembersihan yang diiktiraf Keurig untuk birnya!

Penyelesaian Penyulingan Keurig

Letakkan dan cuci bahagian yang boleh tanggal: Keluarkan takungan air dan tudung, berdiri cawan, dan juga pemegang K-cup. Basuh kepingan-kepingan ini dalam air hangat, sabun dan kering. “Src =” https://atmedia.imgix.net/ed1666ad5e4e4c81f0cd283f571470dae0abc86e?w=160&h=160&fit=crop “>

Dapatkan cuka: Cuka sulingan putih akan membantu menurunkan (mengeluarkan kapur dan pembesaran skala) pembuat kopi anda, yang penting untuk membantu ia berjalan. Isi takungan air separuh dengan cuka. “Src =” https://atmedia.imgix.net/0ff8676979c6b3b4daea3e9759b68ab03c60e58d?w=160&h=160&fit=crop “>

Jalankan mesin: Mulakan kitaran minuman tanpa memasukkan K-cup. Ulangi sehingga takungan kosong, buang kandungan cawan selepas setiap kitaran pembuatan bir. Proses ini akan membantu menghilangkan penambahan kapur dan skala. Keurig mengesyorkan menurunkan brewer anda sekurang-kurangnya setiap 3 hingga 6 bulan bergantung kepada sumber air anda. “Src =” https://atmedia.imgix.net/cff370f6090d27c32691bc32f2046cffeb24ebbc?w=160&h=160&fit=crop “>

Gunakan seperti biasa: Kemudian, apabila anda sudah bersedia, anda boleh membuat secawan kopi seperti biasa. “Src =” https://atmedia.imgix.net/10c240d157d08957601eeb9cc3ad03a14194e87a?w=160&h=160&fit=crop “>

Cara Membersihkan Mesin Kopi Keurig

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan

 • Sabun
 • Cuka putih atau penyelesaian descaling
 • Air

Peralatan

 • Bersih, kain kering

Arahan

 1. Cabut plag mesin: Ini langkah yang mudah tetapi penting.
 2. Letakkan dan cuci bahagian yang boleh tanggal: Keluarkan takungan air dan tudung, berdiri cawan, dan juga pemegang K-cup. Basuh kepingan-kepingan ini dalam air hangat, sabun dan kering.
 3. Lap permukaan mesin: Dengan kain yang bersih dan kering (atau kain lembap jika diperlukan), lap permukaan mesin. Jangan lupa kawasan sekitar pemegang pod kopi di mana granul kopi dan teh boleh dikumpulkan. Kembalikan semua bahagian yang boleh ditanggalkan dan pasangkan pada mesin.
 4. Dapatkan cuka: Cuka sulingan putih akan membantu menurunkan (mengeluarkan kapur dan pembesaran skala) pembuat kopi anda, yang penting untuk membantu ia berjalan. (Anda juga boleh menggunakan penyelesaian descaling.) Isikan takungan air separuh dengan cuka.
 5. Tambah air: Isi takungan air yang lain dengan air.
 6. Jalankan mesin: Mulakan kitaran minuman tanpa memasukkan K-cup. Ulangi sehingga takungan kosong, buang kandungan cawan selepas setiap kitaran pembuatan bir. Proses ini akan membantu menghilangkan penambahan kapur dan skala. Keurig mengesyorkan menurunkan bir anda sekurang-kurangnya setiap 3 hingga 6 bulan bergantung kepada sumber air anda.
 7. Ulangi bilas dengan air: Ulangi proses menggunakan hanya air biasa di dalam takungan untuk mengeluarkan apa-apa cuka residu.
 8. Gunakan seperti biasa: Kemudian, apabila anda sudah bersedia, anda boleh membuat secawan kopi seperti biasa.

(Kredit imej: The Kitchn)

Beberapa Nota tambahan

 • Menurut laman web Keurig: “Kami tidak mengesyorkan penggunaan air yang lembut atau air suling. Air botol atau air spring berfungsi dengan baik semasa membikin dengan Keurig anda.”
 • Cuba membersihkan jarum masuk dan keluar jika sistem anda tidak berfungsi dengan betul. Video ini dari Keurig menerangkan di mana untuk mencari dan bagaimana untuk membersihkan bahagian-bahagian ini.
 • Memaksa udara melalui saluran air dengan menggunakan jerami dapat membantu menghilangkan serpihan.
 • Hanya mahu membersihkan pembuat kopi tetap anda? Lihat tutorial kami di sini.