Walaupun kami cenderung membersihkan gris di atas dan di sekeliling stovetop seperti yang berlaku (tuala kertas berfungsi dengan baik untuk menyerap gris), masalah sebenar adalah lapisan debu yang membangkitkan sedikit demi sedikit pada almari dapur kami sehingga hari kami Lihatlah mereka dan pergi, “Saya fikir kabinet saya putih?”

Nasib baik, membersihkan gris dari almari tidak begitu rumit – ia hanya memerlukan beberapa gris siku jika anda tidak melakukannya dalam beberapa ketika. Kebanyakan kabinet dapur (sama ada mereka dicat kayu, lamina, atau bahan lain) boleh mengendalikan penyental yang baik. Cukup elakkan menggunakan pembersih yang keras, seperti pemutih, atau terlalu kasar penggosok, seperti bulu keluli, untuk mengelakkan menggaru penamat (amalan yang baik untuk menguji apa-apa kaedah pembersihan baru di tempat penglihatan yang pertama).

Bergantung kepada berapa kerap anda memasak dan peredaran udara di dapur anda, ini adalah pekerjaan yang boleh anda lakukan setiap beberapa bulan atau sekali setahun. Tetapi jika anda membuat tabiat menyapu kabinet anda pada masa yang sama anda memadamkan countertop atau backsplash anda selepas memasak makanan, anda boleh pergi jauh lebih lama sebelum perlu melakukan yang bersih. Inilah cara untuk mengatasi lemari dapur berminyak.

Bersihkan kawasan itu: Campurkan beberapa titisan cecair pencuci pinggan dengan air suam dalam baldi atau mangkuk besar. Rendamkan sponge anda dalam larutan, wring it out, kemudian tekan dan tahan spons ke lemari anda untuk lebih longgar minyak, kemudian gosok dengan lembut dalam gerakan bulat. Bilas dan ulangi. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b1f64bfab728aed1321473903f3cccb2b10de89b?w=160&h=160&fit=crop “>

Sekiranya masih tidak berfungsi, cubalah cuka: Campurkan bahagian yang sama dengan cuka putih suling dan air suam dalam botol semburan. Spritz ke kawasan itu, biarkan duduk selama lima minit, kemudian bilas dengan kain lap dan air suam. “Src =” https://atmedia.imgix.net/c96f8ff5249e004ddcd779d9c4d51cfe23469db9?w=160&h=160&fit=crop “>

Cara Dapatkan Lemak Memasak Sticky Off Cupboards

Apa yang Anda Perlu

 • Air suam
 • Membersihkan kain lap
 • Cecair pencuci cecair
 • Baldi
 • Sponge
 • Serbuk penaik
 • Cuka putih suling
 • Tuala bersih
 • Mangkuk
 • Botol sembur

Arahan

 1. Lap ke bawah seksyen kecil: Rancang untuk bekerja di kawasan kecil (kira-kira satu persegi enam inci) pada satu masa. Untuk memulakan, gunakan kain lap bersih di bawah air suam dan perlahan-lahan lap di kawasan itu untuk melembutkan splatters minyak.
 2. Bersihkan kawasan itu: Campurkan beberapa titisan cecair pencuci pinggan dengan air suam dalam baldi atau mangkuk besar. Rendamkan sponge anda dalam larutan, wring it out, tekan dan tahan spons ke lemari anda untuk selanjutnya melepaskan gris, dan kemudian gosok dengan lembut dalam gerakan bulat. Bilas dan ulangi.
 3. Cuba menggosok lembut: Jika kotoran tidak keluar, gabungkan bahagian yang sama air panas dan baking soda dalam mangkuk dan kacau menjadi pes. Sapukan paste ke noda gris anda dan biarkan kering, kemudian keluarkan pes dengan kain bersih yang dicelup dalam air suam.
 4. Sekiranya masih tidak berfungsi, cubalah cuka: Campurkan bahagian yang sama dengan cuka putih suling dan air suam dalam botol semburan. Spritz ke kawasan itu, biarkan duduk selama lima minit, kemudian bilas dengan kain lap dan air suam.
 5. Keringkan kabinet: Sebaik sahaja gris telah dikeluarkan, keringkan permukaan dengan tuala pinggan yang bersih dan bersih supaya cecair tidak mendapat di bawah penamat.

Добавить комментарий

*

6 + = 11