Kami baru-baru ini memperkenalkan karya ukiran artis Inggeris, Nic Webb, dan kami hanya tersesat.

Perkakas kayu yang dia kerajinan untuk dapur dan rumah benar-benar, benar-benar cantik. Mereka kelihatan seperti mereka direka dengan sempurna untuk memenuhi fungsi mereka (seperti ladle yang menakjubkan yang digambarkan di atas) tetapi mereka juga layak untuk dipanggil karya seni.

Nic berkata bahawa setiap sudu beliau diukir dari kayu hijau segar yang dia kumpulkan di jalan-jalannya di sekitar Kepulauan British dan di luar negara. Beliau berkata, “Apabila saya mula mengukir, saya mencari kualiti berbeza dalam setiap bahagian, yang membolehkan bijirin dan watak mempengaruhi reka bentuk. Setiap sudu berkembang untuk mempunyai keperibadiannya sendiri dan apabila selesai menjadi pameran bagi keindahan kayu yang tidak terbatas.”

Sudu dan perkakas lain boleh didapati untuk pembelian; masing-masing adalah karya seni yang unik dan buatan tangan. Anda boleh menghubungi Nic secara langsung untuk harga pada keping khusus, tetapi harga bermula pada £ 45 UK.

Kami juga benar-benar terkena gambar-gambar karya Nic; nama jurugambar adalah Michael Harvey, dan dia mengatakan bahawa dia akan membuat cetakan tersedia dari sudu. Mereka boleh dilakukan dalam pelbagai saiz, tetapi akan dilakukan dalam jangka waktu 10 kali. Kita benar-benar dapat melihat bahawa imej sudu sudu di dapur kita sendiri. Hubungi Nic secara langsung untuk memesan sudu dan cetakan.

• Lawati: Nic Webb

• Lawati: Foto Michael Harvey

Berkaitan: Sudu kayu Buat Hadiah Mudah dan Diri

(Imej: Michael Harvey)