Tingkap-tingkap di dapur anda mungkin yang digunakan (baca: memandang keluar) yang paling banyak. Dan dapur pastinya satu bilik yang kami luangkan banyak masa. Jadi apa yang berlaku apabila anda mempunyai banyak tingkap, tetapi tidak semestinya pandangan yang terbaik? Anda tahu, seolah-olah anda mempunyai tempat duduk depan untuk melihat dinding bata? Atau sesuatu yang lebih buruk lagi?

Anda boleh mencuri idea ini daripada pereka Christine Alcalay, otak di belakang butik KIWI Brooklyn. (Dia tidak mempunyai pandangan yang tidak baik, tetapi ia boleh menjadi idea yang bagus jika anda melakukannya!)

(Kredit imej: William Strawser)

Daripada menggantung gingham ceri-merah dari bahagian atas bingkai tingkap, Christine memilih untuk menggantung tirai di tengah bingkai tingkap, meninggalkan separuh tingkap yang terdedah di atas dan kira-kira satu perempat yang terdedah di bawah. Ini adalah penyelesaian yang sempurna: Anda boleh menyembunyikan apa-apa yang berada pada tahap mata, dan anda tidak perlu bimbang untuk mengorbankan terlalu banyak cahaya yang diperlukan. Plus, ia menambahkan dos personaliti reka bentuk.

(Kredit imej: William Strawser)

Gingham merah yang suka bermain di sini menambah warna kepada latar belakang dapur yang lain, neutral dari batu bata, putih, dan blok daging. Dipasangkan dengan tikar lantai berjalur merah dan rawatan tingkap yang lebih lama di kain yang sama tergantung di ruang makan, ia adalah sentuhan yang sempurna untuk rumah yang ramah,.

Titik kami? Rawatan tetingkap sering diabaikan di dapur, tetapi anda mungkin mahu mempertimbangkannya – walaupun anda bimbang untuk menyekat cahaya, dan terutama jika anda mempunyai pandangan yang kurang ideal.

6 Sumber untuk Rawatan Tingkap

  • Calico Corners
  • Kerja Tirai
  • Hunter Douglas
  • Kedai Shade
  • Smith & Noble
  • Well Made Home

Lihat bahagian lain Brooklyn spac-forward inie: Rumah Zen Zaman Pertengahan di Brooklyn di Terapi Pangsapuri

Terima kasih kerana membaca Hangout Dapur! Ia merupakan lajur baru di laman web ini, bertujuan untuk memberi anda pelbagai idea untuk perkara hang dari dinding anda-atau bahkan tingkap.