Ia panas di luar, tetapi ia mesti (sangat) sejuk di dalam peti sejuk anda. Untuk menurunya – walau merkuri naik dan naik – ikut petua mudah ini. Mereka akan melakukan keajaiban untuk bil tenaga anda, membantu menjaga makanan anda daripada merosakkan, dan hanya menyimpan peti sejuk anda berjalan dengan baik dan sejuk.

1. Bersihkannya.

Tidak, kami tidak memberitahu anda untuk menghapuskan rak (walaupun itu bukan idea yang salah). Kami bercakap mengenai jenis pembersihan di mana anda menarik peti sejuk dari dinding, dan sebenarnya mendapatkan kotoran dan kotoran keluar dari gegelung. (Nota: Jika anda mempunyai peti sejuk yang lebih baru, gegelung akan berada di bahagian bawah bahagian bawah, di belakang gril.) Hanya habuk dan vakum gegelung yang terdedah, dan mengosongkan ruang di mana perkakas hidup.

Baca lebih lanjut: Kenapa Anda Perlu Tarik Peti Sejuk Anda dari Malam Ini

2. Jauhkannya beberapa inci dari dinding.

Jika anda mempunyai ruang di dapur anda, keluarkan peti sejuk anda sedikit jauh dari dinding, supaya udara boleh beredar di belakangnya, yang membantu menyebarkan beberapa haba yang dicipta oleh peti sejuk anda.

3. Isikannya.

Secara umumnya, lebih banyak barangan yang ada di dalam peti sejuk anda, lebih cekap peti sejuk anda akan berjalan. Jika satu-satunya masa peti sejuk anda benar-benar penuh adalah Kesyukuran, anda boleh benar-benar menipu sepanjang masa: Isikan pitcher dengan air paip, dan letakkannya di ruang yang berlebihan di dalam peti sejuk anda. Ini akan mewujudkan faktor penuh yang menipu peti sejuk anda agar berfungsi secepat mungkin. Plus, maka anda akan mempunyai banyak air sejuk di tangan untuk hari-hari yang benar-benar panas!

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Pastikan ia ditutup!

Pada waktu musim panas, anda mungkin akan tergoda untuk melekat kepala anda di dalam peti sejuk dan membiarkan semua udara sejuk di sekeliling anda (dan dapur anda!), Tetapi itulah perkara yang paling teruk yang anda boleh lakukan jika anda ingin memastikan ia berfungsi dengan baik. Sama seperti anda tidak akan membuka pintu ketuhar anda untuk memanaskan keadaan di musim sejuk semasa cookies dibakar, anda tidak mahu membuka peti sejuk dan biarkan semua udara sejuk keluar (atau udara panas dari dapur anda). Yang membawa kita ke titik seterusnya …

(Kredit imej: Maria Siriano)

5. Mengatur perkara sebelum terlalu panas.

Sebelum gelombang panas berikutnya, pastikan anda mengatur bahagian dalam peti sejuk anda. Dengan cara ini, anda akan menghabiskan sedikit masa untuk mencari barangan.

Mencuri idea-idea ini: Cara Paling Cerdas untuk Menyusun Peti Sejuk Anda

6. Perkara-perkara yang sejuk sebelum anda memasukkannya ke dalam peti sejuk.

Mungkin anda memasak satu kumpulan makanan yang banyak pada hari Ahad agar anda dapat mengumpulkan makanan tidak masak sepanjang sepanjang minggu? Baik untuk anda – itu bijak. Tetapi sebelum anda meletakkan makanan panas di dalam peti sejuk, pertimbangkan untuk membiarkannya sejuk di atas meja untuk sedikit.

Apabila anda meletakkan sesuatu yang panas di dalam peti sejuk, perkakas perlu bekerja keras untuk menyejukkannya (dan mengawal kandungan lain di sana). Pastikan pastikan anda memasukkan makanan “zon bahaya”: Makanan memasuki zon bahaya antara suhu 40 ° F dan 140 ° F, jadi jangan biarkan makanan keluar pada suhu bilik selama lebih dari dua jam. Dan hanya satu jam jika ia adalah hari yang panas!

(Kredit imej: Ken Tannenbaum / Shutterstock)

7. Gunakan bekas dan laci terbina dalam.

Item terapung percuma di dalam peti sejuk anda mengeluarkan kelembapan, dan membuat peti sejuk anda berfungsi terlalu keras untuk mengawal udara. Gunakan bekas kedap untuk memegang sisa anda, dan simpan hasil anda dengan betul di dalam laci kerepek.

Dapatkan tutorial cepat: Apa yang hendak diletakkan di dalam Laci Kelembutan Peti Sejuk Anda

8. Berikan penghawa dingin anda.

Hentikan kami jika ini terdengar biasa: Anda mempunyai udara tengah di rumah anda tetapi anda tidak suka menghidupkannya kerana menggunakan tenaga yang begitu banyak. Malangnya, tenaga yang anda simpan dengan tidak menyejukkan seluruh rumah sebenarnya digunakan oleh peti sejuk anda, kerana ia berfungsi lebih keras untuk tetap sejuk di dapur yang sangat panas. Ia mungkin bukan satu-satu-satu tradeoff, tetapi menjaga suhu yang dikawal di seluruh rumah anda boleh membantu perkakas berjalan lebih cekap.

Apa lagi yang anda lakukan untuk memastikan peti sejuk anda sejuk semasa temps panas, panas, panas?