Sukar untuk mengalahkan kek hari jadi tradisional. Kecuali ia adalah kek ais krim. Atau benar-benar apa-apa dengan aiskrim, sorbet, atau yogurt beku – terutamanya apabila anda merayakan ulang tahun pada musim panas. Sekiranya seseorang yang anda sayangi akan berubah menjadi tahun yang lebih tua dalam beberapa bulan akan datang, pertimbangkan untuk menjadikannya salah satu rawatan yang paling kerap.

Ya, sukar untuk meletakkan lilin dalam beberapa ini, tetapi ingat – anda mungkin akan berada di luar, dan sparklers ada sebab!

1. Kek Icebox Chocolate Butter Peanut

Kek hari jadi hanya mempunyai kek dan frosting. Kek kuih-kuih ini mempunyai sekumpulan coklat dan kacang-kacangan, kacang tanah, coklat, dan keropok coklat graham yang lembut. Anda sudah tahu – tanpa mencubanya – ini akan menjadi lebih baik daripada kek vanila. (Walaupun kek vanilla dengan frosting funfetti.)

(Kredit imej: Jeff Roffman)

2. Sandwich Ice Cream Ice & Stormy

Mudah-mudahan jika pencuci mulut anda gelap dan ribut, cuaca tidak akan! Rawatan manis ini mempunyai resipi cookie halia kegemaran anda, ditambah dengan ais krim vanila yang dibeli dengan campuran zaitun kapur, halia pudina, dan molase. Pada dasarnya, apa yang akan berlaku jika minuman klasik, enak mempunyai bayi dengan kek ais krim.

(Kredit imej: Brie Passano)

3. Kek Ice Cream Muffin-Tin

Buat ini mini kek ais krim tunggal dalam muffin tin dan kemudian tiada siapa yang bertanggungjawab untuk pemotongan. (Ia tidak semudah yang anda mahu!) Apabila tiba masanya untuk pencuci mulut, mereka hanya keluar dengan segera.

(Kredit imej: Maria Siriano)

4. Satu Vanilla Cake: Ice Cream Cake

Kami biasanya tidak percaya kek mempunyai apa-apa tempat dalam kek ais krim, tetapi perlakuan sejuk ini adalah pengecualian. Dua daripada tiga lapisan adalah kek (yang boleh dicampurkan menggunakan hanya satu mangkuk!) Dan yang lain adalah sorbet raspberry. Sorbet bukan ais krim? Kek dalam kek ais krim? Kami tahu. Ia begitu ganjil ia berfungsi, walaupun!

(Kredit imej: Kelli Foster)

5. Kek Ice Cream 10 Lapisan

Jangan diintimidasikan oleh semua lapisan dalam kek ais krim ini. Rahsia ialah mereka kebanyakannya terdiri daripada sandwic es krim. Minuman ais krim, biskut Oreo, dan sos coklat melengkapkan kek itu – dan semuanya boleh datang bersama-sama dalam masa kira-kira 10 minit.

(Kredit imej: Leela Cyd)

6. Lucky Charms Ice Cream Sandwiches

Jika anda dapat melihat tema sandwic es krim di sini, ini kerana mereka sangat mudah untuk berkhidmat kepada orang ramai. Bahagian sandwic ini dibuat seperti Rice Krispie Treats, hanya mereka yang mempunyai Lucky Charms sebaliknya. (Pikiran ditiup, betul?)

(Kredit imej: Emma Christensen)

7. Strawberry-Yogurt Popsicles

Kami tidak akan faham mengapa orang tidak sering memberi layanan Popsicles pada pihak. Anda tidak memerlukan acuan istimewa – anda boleh menggunakan cawan kertas kecil jika anda mahu! Ini dibuat dengan strawberi, yoghurt Yunani, dan beberapa bahan mudah. Bonus: Gadis hari lahir boleh mempunyai sarapan pagi pada hari besarnya juga.