Berapa kali anda bangun sebelum penggera dan pemikiran anda, Ya, saya rasa benar-benar terjaga dan seperti saya mempunyai masa tambahan untuk melakukan perkara pagi ini? Ya, jawapan untuk saya juga tidak pernah.

Itulah sebabnya saya mempunyai peraturan: Jangan biarkan apa-apa pada waktu pagi yang boleh anda lakukan malam ini. Pagi ini bukan masa yang baik untuk projek. Ia bukan masa yang baik untuk membungkus hadiah atau menyelesaikan perkara kerja yang perlu anda lakukan atau bungkus makan tengah hari anda.

Tetapi apabila anda makan malam di 8 di malam hari, tidak ada satu tan waktu yang tersisa antara membersihkan piring dan memukul karung. Jadi bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa saya mendapati beberapa masa tambahan pada siang hari? Masa yang boleh anda gunakan untuk persediaan untuk hari berikutnya? Kerana saya ada!

Walaupun saya semua untuk berehat apabila anda pulang dari kerja setiap hari, terdapat banyak minit berharga antara ketibaan anda dan ketika tiba masanya untuk makan malam. Jangan buang mereka.

Berikut adalah enam perkara yang perlu dilakukan setiap malam sebelum anda makan malam jika anda ingin mempunyai pagi yang lebih baik.

(Kredit imej: Cathy & Tony’s Tenang, Kreatif English Home oleh Cathy Pyle)

1. Melalui mel anda.

Jangan buat kertas kerja sebelum anda mempunyai kopi pagi anda! Ketika anda berjalan di pintu, ambil surat anda dan segeralah menyusunnya – melemparkan katalog dan risalah dalam kitar semula, buka bil anda, dan tarik apa saja yang perlu ditangani. Anda mungkin tidak sampai sehingga selepas makan malam dan segelas wain, tetapi jika anda membuka surat anda ASAP, anda hanya boleh mengelakkan daripada menimbun timbunan sampah di meja anda.

Berkaitan: Satu Perkara Anda Perlu Mengusir dari Dapur Anda Sekarang

2. Semak jadual anda.

Lakukan ini cukup awal dan anda akan mempunyai masa untuk merancang apa-apa kerja persediaan yang perlu berlaku pada waktu petang, seperti mempraktikkan persembahan, mengisi borang untuk doktor, atau menggali but hujan anda dari tiang kasut. (Semasa berada di situ, periksa cuaca sekarang juga.) Mengetahui apa yang akan datang pada hari hadapan juga akan membantu anda dengan tiga langkah seterusnya.

3. Caskan telefon anda dan tetapkan penggera anda.

Idealnya, anda boleh pasangkan telefon anda pada saat yang kedua anda pulang dari kerja. Kemudian sebaik sahaja anda menyemak jadual anda, mengetahui masa yang anda perlukan untuk bangun pada waktu pagi dan tetapkan penggera anda. (Baik untuk anda jika anda bangun pada waktu yang sama setiap pagi dan mempunyai penggera berulang yang sudah ditetapkan!) Anda tidak mahu tidur di sofa pada jam 10 pagi. hanya untuk akhirnya tersandung ke tempat tidur tanpa menetapkan penggera.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Pek makan siang anda (dan makan tengah hari anak-anak juga).

Sama ada ia sisa dari malam sebelumnya atau PB & J klasik, membawa makan tengah hari anda adalah cara yang baik untuk menjimatkan wang – tetapi sukar untuk membuat masa atau ingat untuk melakukannya pada waktu pagi. Pek itu sebelum atau semasa anda sedang menyiapkan makan malam, dan ia akan mudah diambil dan pergi perkara pertama. (Jika anda merancang untuk mempunyai sisa makanan dari malam ini, masukkan bekas simpanan anda supaya anda dapat membungkusnya semasa pembersihan dinnertime.)

Beberapa Idea Makan Tengah Hari

  • Salad Swag: Ranch Chicken BLT Salad
  • 10 Idea Makan Malam Percuma Sandwich untuk Kanak-kanak dan Anak-anak yang Melahirkan Sama
  • Resipi Makan Siang 20 Paling Popular Kami

5. Letakkan pakaian.

Kami mempunyai ritual dalam keluarga kami, di mana, sebaik sahaja kami masuk untuk malam, kami semua berubah menjadi pakaian yang selesa kami – baju hujan dan baju kaus, sesuai untuk menggantung rumah. Semasa anda menanggalkan pakaian luar yang bagus, ini juga merupakan masa yang tepat untuk menetapkan pakaian anda untuk keesokan harinya. Pilih apa yang anda pakai untuk bekerja, dan letakkan apa sahaja yang anda akan buat pada perkara pertama – sama ada seluar latihan untuk kelas 6 pagi atau kelas SoulCycle atau saman perniagaan. Tidak perlu bergaduh apa yang perlu dipakai!

6. Pakikan dompet anda.

Isi semula botol air anda; pastikan dompet, kunci, dan cermin mata anda berada dalam kedudukan; dan jatuhkan mana-mana fail atau komputer anda untuk dibawa ke pejabat. Kadang-kadang apabila saya perlu membawa masuk beberapa beg (seperti beg komputer dan dompet), saya akan mengikat tali bersama supaya saya tidak meninggalkan tanpa tambahan. Sekiranya anda mempunyai anak, pastikan beg mereka dibungkus dengan apa sahaja yang mereka perlukan untuk pengasuh atau sekolah.

Apa yang anda lakukan ketika pulang dari kerja dan makan malam setiap malam?