Mungkin pangsapuri anda terlalu kecil untuk walaupun meja sarapan kecil, atau mungkin anda hanya ingin berehat dengan beberapa takeout, beberapa televisyen berkualiti, dan sebagai perbualan kecil yang mungkin?

Walau apa pun alasan anda duduk di sofa ketika makan malam, saya tidak boleh menilai anda (saya melakukannya sepanjang masa!), Tetapi saya boleh menawarkan anda beberapa idea untuk membuat hidangan berasa sedikit lebih istimewa.

1. Dapatkan dulang TV.

Hunching di atas meja kopi anda kurang daripada ideal, kebanyakannya kerana ia tidak selesa dan cara yang sangat baik untuk membuat keadaan huru-hara. Dulang TV boleh membantu dengan ergonomik dan membawa makanan lebih dekat ke mulut anda (kurang tumpahan!). Selain itu, ia akan menjadikan pengalaman itu lebih menyeronokkan, seperti anda berada di dalam kapal terbang – hanya dengan makanan yang lebih baik dan lebih banyak bilik kaki. Lihatlah jadual lipat, dulang yang mudah disimpan, atau sekeping yang boleh melakukan tugas berganda sebagai meja akhir atau pendirian tumbuhan apabila ia tidak dinyalakan.

Dapatkan Beberapa Idea

  • Anda Harus Mencuri Ini Idea Makeover Jadual Cute Snek
  • 10 Dulang TV untuk Makan di Sofa

2. Atau duduk di atas lantai.

Jika anda benar-benar mahu menggunakan meja kopi anda sebagai meja makan anda (sekali lagi, tidak ada penghakiman!), Hanya turun ke lantai supaya anda lebih banyak lagi dengan permukaannya. Ia akan berasa seperti berkelah kecil dalam bilik yang istimewa, dan anda masih dapat melihat makanan dan TV anda.

3. Gunakan peralatan makan sebenar.

Hanya kerana anda tidak makan di meja makan tidak bermakna anda perlu makan dari bekas aluminium. Jika ia mengambil, letakkan makanan tersebut pada pinggan sebenar! Sekiranya anda dimasak, tolak dorongan menggunakan plat kertas. Jika anda bimbang tentang kerosakan (bagaimana jika anda teruja dan mengetuk sesuatu?), Pertimbangkan plat melamin atau cawan dengan tudung. Nota: Sarung kain bagus, tetapi sangat pilihan.

4. Hidangkan beberapa makanan jari.

Anda mungkin sukar untuk memutar pasta ke garpu anda dengan kedua-dua mata terpaku pada TV. Dan anda tidak perlu! Rancang hidangan yang terdiri daripada sekumpulan makanan jari kecil (kami memanggilnya sebagai makanan ringan!) Dan anda boleh menyodorkan makanan ke dalam mulut tanpa melihat. Bahagian istimewa terletak pada bahawa ia akan merasa seperti anda mendapat sekumpulan makanan pembuka kecil di sebuah restoran.

3 papan snek untuk cuba

  • A Snack Meaty Board yang Beregu sebagai Makan Malam
  • Lembaga Snek Bebas Gluten untuk Semua Orang
  • Lembaga Roti Veggies untuk Vegan (dan Juga Semua Orang Lain)

5. Mempunyai tema.

Apa yang anda merancang untuk menonton? Lebih Baik Panggil Saul? Goreng ayam. Rewatching episod lama Pejabat? Pertimbangkan keju bit dan keju kambing atau sandwic salad tuna. Skandal? Popcorn dan cheeseburgers. Anda mendapat titik – hanya tema menu anda berdasarkan apa sahaja yang ada di docket untuk malam.

Jika anda menonton Lebih Baik Panggil Saul: Cara Membuat Renyah, Ayam Goreng Juicy

6. Buatkan pesta.

Saya mendapat bahawa anda mungkin tidak merasa seperti bercakap, tetapi itulah yang dilakukan oleh TV. Jemput kawan atau tiga lagi untuk menjadikan malam minggu yang membosankan menjadi pesta tontonan. Sama ada anda sedang menonton Kisah Handmaid’s atau 60 minit, semuanya lebih seronok dengan syarikat!

Bilakah kali terakhir anda makan di hadapan TV? Mungkin hanya makan di sana cukup istimewa untuk awak? Atau mungkin anda melakukan sedikit tambahan?