Jadi anda memutuskan anda akan membeli mixer stand? Yay! Terdapat beberapa perkara yang perlu diketahui sebelum anda lari ke kedai dapur terdekat anda. Untuk permulaan, apa saiz mangkuk yang anda perlukan? (Akankah 3.5 liter cukup besar untuk pekerjaan anda? Adakah anda memerlukan sesuatu yang boleh memegang 6 liter?)

Teruskan membaca untuk mengetahui lima perkara yang perlu anda ketahui sebelum membeli mixer stand.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

1. KitchenAid bukan satu-satunya pilihan anda.

Ia klasik, tetapi bukan satu-satunya permainan di bandar. Ton syarikat membuat pengadun berdiri! Sebagai contoh, Cuisinart, Hamilton Beach, Bodum, dan Sunbeam semuanya mempunyai pencampuran di pasar (dan biasanya kurang wang daripada KitchenAid!). Jika anda sedang mati untuk penggemar berdiri tetapi bimbang tentang berapa banyak wang tunai yang anda perlu tolak, anda mungkin ingin mempertimbangkan satu daripada pilihan lain ini.

Berkaitan: 5 Soalan untuk Tanya Diri Sebelum Membeli KitchenAid (Atau Mana-mana Pengadun Stand)

2. Terdapat dua perbezaan besar.

Perbezaan utama reka bentuk antara pelbagai pencampur berdiri adalah bagaimana anda mendapatkan mangkuk di tempat untuk memulakan proses pencampuran. Ada yang mempunyai mekanisme mengangkat, yang mengangkat seluruh mangkuk untuk memenuhi dayung atau pukul. Yang lain mempunyai kepala miring yang melompat ke belakang dan memberikan anda akses ke mangkuk. Kepala yang condong akan memerlukan ruang – di belakangnya dan di atasnya! – untuk bergerak. Sekiranya anda berada di tempat yang pendek dan perlu mempunyai pengadun berdiri, angkat mungkin cara untuk pergi.

Baca lebih lanjut: Sekiranya saya Beli Pemutar Tilt-Head atau Bowl-Lift KitchenAid Mixer?

(Kredit imej: KitchenAid)

3. Anda mungkin perlu membeli lampiran tambahan.

Jika pengadun yang anda cari hanya datang dengan bilah pemukul logam atau bersalut biasa, kami mengesyorkan untuk mendapatkan pisau pengikis silikon untuk digunakan sebaliknya. Tepi silikon pada bilah ini boleh melakukan apa yang spatula getah anda lakukan, jadi anda tidak perlu menghentikan pengadun dan melakukannya sendiri.

Selain itu, orang mempunyai pendapat yang kuat tentang cangkuk doh berbentuk C berbanding dengan lingkaran. Jika anda akan mencampurkan banyak adunan, lingkaran adalah pertaruhan terbaik anda, kerana adunan cenderung memanjat cangkuk berbentuk C.

(Kredit imej: Emma Christensen)

4. Pelabuhan lampiran adalah bonus bagus.

Anda boleh mencari pengadun berdiri yang sangat asas untuk $ 35, tetapi ia tidak akan mempunyai lampiran pelabuhan. Dapatkan satu dengan lampiran pelabuhan dan anda boleh membeli segala macam alat bonus, yang bermaksud anda boleh menggunakan pengadun berdiri untuk banyak tugas yang lebih banyak. Pelbagai lampiran termasuk perkara seperti pembuat pasta dan penggiling daging. Nota: KitchenAid adalah satu-satunya dengan lampiran mesin ais krim pada masa ini.

5. Wattage tidak penting.

Sekiranya anda mendapat pengadun berdiri yang memakan 800 watt atau 325 watt? Ternyata, ia tidak begitu penting. Dalam kes ini, watt yang disenaraikan sebenarnya adalah berapa banyak kuasa yang digunakan oleh pengadun – tidak berapa banyak kuasa motor menghasilkan. Anda sebenarnya boleh memilih yang menggunakan penggunaan kuasa yang lebih rendah dan menjimatkan tenaga sambil mendapat hasil pencampuran yang sama.

Baca lebih lanjut: 6 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Mengenai Pengadun Stand Baru Anda

Apakah jenis pengadun berdiri yang anda ada? Adakah anda membelinya semula jika anda terpaksa?