Menggantung papan pegangan di dapur anda? Anda tidak akan menyesal! Hanya pastikan anda melukisnya – dan ikuti petunjuk mudah ini – pertama.

1. Anda harus menggunakan cat berkilat.

Kemungkinan, pegboard anda akan basah sekarang dan kemudian. Glossier cat anda, lebih tahan papan akan ke air. Kami menggunakan cat rumah dalaman yang standard dalam penamat satin. Kerana kami menggunakan warna gelap (navy!), Kami terpaksa memberi tiga keping lukisan nipis, menunggu 30 minit di antara setiap kot.

2. Anda perlu cat kedua-dua belah pihak.

Ingat apa yang baru kita katakan mengenai air? Jika air mendapat di belakang papan, belakang boleh mula mengupas dan hancur. Pastikan untuk melukis belakang untuk melindungi seluruh papan dari air sebanyak mungkin. Jangan risau, anda tidak perlu memberikan tiga kot hati-hati seperti yang anda lakukan di hadapan – hanya satu kot tebal yang harus melakukan silap mata.

3. Walaupun anda mahu meninggalkannya putih, anda masih perlu cat itu.

Walaupun kebanyakan papan lonceng hanyalah kertas kraf standard seperti coklat, kedai-kedai perkakasan juga menjual pegboard dengan sisi bersalut putih. Sekiranya anda ingin meninggalkannya di dapur anda, anda harus betul-betul, tetapi anda masih perlu mengelak papan dengan poliuretana yang jelas untuk melindungi papan dari air.

4. Anda perlu memberi perhatian kepada lubang-lubang.

Jika anda melihat cat yang mengumpul di lubang-lubang seperti yang anda cat mana-mana kot, gunakan tusuk kayu atau pengaduk kopi untuk mencucuk lubang-lubang dan merapikan cat berlebihan. Jika anda melangkau langkah ini dan cat kering di lubang, cangkuk dan rak anda mungkin tidak dapat digantung dengan betul – atau sama sekali.

5. Ia memerlukan sekurang-kurangnya 24 jam untuk kering.

Ya, kami tahu anda teruja untuk menggantung anak lelaki yang jahat ini dan mula menghidupkannya dengan peralatan dapur anda, tetapi tahan kuda anda. Ia betul-betul kering. Sekiranya ia tidak dapat disentuh, ia akan dapat cat di dinding anda – atau lebih teruk lagi, peralatan dapur anda semasa anda mula menggantung sesuatu di papan. Tunggu sehingga kering kepada sentuhan (sekurang-kurangnya 24 jam!) Dan kemudian anda bebas untuk menggantung.

Kami menggunakan navy (jelas!). Warna apa yang akan anda gunakan?

The Great Kitchen Pegboard: How to Build and Hang the Ultimate Storage Storage Solution