Pedagang Joe adalah salah satu sumber kegemaran saya untuk wain sehari-hari. Anggur yang baik, murah sukar untuk tidak suka. Tetapi saya tidak pernah faham bahawa ahli wain profesional akan berkongsi pertalian saya untuk persembahan di rantaian runcit. Walau bagaimanapun, ahli sommelier dan pembuat wain dari seluruh negara suka sayang ‘TJ sama seperti yang saya lakukan.

Saya bercakap dengan empat sommeliers dan satu winemaker untuk mendapatkan cadangan mereka untuk botol anggur terbaik yang boleh anda tarik dari rak. Walaupun seseorang itu boleh dikatakan berbelanja secara besar-besaran oleh piawaian Trader Joe pada $ 24,99 (walaupun saya katakan ia berbaloi kerana ia adalah botol istimewa yang layak untuk umur), yang selebihnya adalah mesra-dompet seperti yang anda harapkan – terdapat juga wain mesra pizza untuk sekurang-kurangnya $ 4.99.

Lihatlah dan simpan senarai ini berguna untuk larian Trader Joe seterusnya anda.

Josh Phelps, pengasas Syarikat Wain Berlandaskan di Saint Helena, California

 1. Laurent Reverdy Sancerre, Perancis, $ 13: “Sancerre (dari Lembah Loire di Perancis) biasanya saya pergi untuk cahaya putih yang terang, ini adalah Perancis Sauvignon Blanc, ungkapan yang baik untuk harga – limau gedang cerah pada hidung, Meyer lemon dan asid besar. suka asid. Wain ini mudah dan menyegarkan. “
 2. Georges Duboeuf Beaujolais, Perancis, $ 7: “Ini pada dasarnya adalah Pinot Noir yang mudah, untuk $ 7 ini tidak mengecewakan, strawberry cerah dan ceri merah, asid dan struktur yang bagus.
 3. Villa Cerrina Montepulciano D’Abruzzo, Itali, $ 5: “Abruzzo di Itali tengah adalah wilayah Itali untuk wain nilai. Seimbang dan segar, ini adalah wain piza yang hebat, seharga $ 5, sukar untuk mencari sesuatu yang lebih baik.”

Daphne Stratta, Sommelier di Steadfast di Chicago

 1. Rizab Trader Joe North Coast Brut Rosé, California, $ 10:Rosai berkilauan ini meniru orang-orang Champagne, yang merupakan perpaduan anggur tradisional, termasuk Pinot Noir, Chardonnay, dan Pinot Meunier. Menggunakan anggur ini dan juga kaedah di mana Champagne dibuat di Perancis, Méthode Champenoise, memberikan wain ini banyak lapisan kerumitan. Bubbly yang lazat ini boleh digambarkan sebagai terang dan seimbang, dengan rasa strawberi segar dan brioche panggang. “
 2. Caretaker Pinot Noir Santa Maria Valley, California, $ 10: “Wain ini menunjukkan ekspresi sebenar California Pinot Noir, menyampaikan rasa ceri merah segar dan strawberry yang lebih segar, dengan sentuhan cengkih dan buah pala. Latar belakang menunjukkan badan cahaya dengan keasidan yang seimbang dan tanin ringan Bukan sahaja Pinot Noir ini wain harian yang hebat, tetapi ia juga berpasangan dengan hidangan ikan dan ayam yang halus. “
 3. Bois de Menge Gigondas, Perancis, $ 14: “Bois de Menge Gigondas adalah campuran 75 peratus Grenache dan 25 persen Syrah, menyampaikan rasa ceri dan tembakau dengan tannin baldu. Robert Parker Wine Advocate memberikan wain ini 90 mata, dan hanya $ 14 itu tidak mengecewakan.”

9 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Tentang Champagne & Wain Berkilau

(Kredit imej: Faith Durand)

Sterling Knight, Sommelier di Cindy’s di Chicago

 1. Rizab Grand Trader Trader Joe Blanc de Blancs Sparkling Wine, California, $ 13: “Maksud saya tidak ada di sini! Buih-buih Méthode Champenoise dari Sonoma pada $ 13. Itulah alasan yang cukup untuk merayakan sendiri!”
 2. La Ferme Julien Rosé, Perancis, $ 8: “Menghidupkan keindahan merah jambu yang berwarna merah jambu! Ini semua yang anda inginkan dalam mawar, mudah diminum dan serba boleh. Pair dengan piring kerang, kerang, krim, atau pasangan cermin mata kegemaran anda dan selimut piknik.”
 3. Familia Nueva Vineyards “Liberte” Cabernet Sauvignon, California, $ 10: “Cantik kaya dan penuh dengan keanggunan. Untuk itu ‘mengubati sahabat makan malam anda’ yang dipasangkan dengan indah dengan steak au poive, shaned braised domba, dan sayur-sayuran panggang.”

Bill Netherland, Pengarah Wain Magnolias dan Blossom di Charleston

 1. Blason de Bourgogne Mâcon-Villages Chardonnay, Perancis, $ 8: Rang undang-undang mengesyorkan ini kepada mereka yang suka Chardonnay mereka yang segar dan tidak bersuara. Ia mempunyai banyak keasidan dan minerality dengan limau, limau, dan nota clementine.
 2. Joel Gott Sauvignon Blanc, California, $ 10: Wain hangat yang menyegarkan ini adalah salah satu kegemaran Bill kerana nota tropika dan sitrus yang lebih cerah adalah lebih daripada apa yang biasanya anda dapatkan untuk Sauvignon Blanc pada harga ini.
 3. Epicuro Aglianico Beneventano, Itali, $ 6: Tekstur licin, sutera wain sederhana ini adalah apa yang menjadikannya salah satu pilihan Bill. Ia penuh dengan buah merah berair dengan sentuhan kayu manis dan cengkeh.

Apa itu Rosé?

(Kredit imej: Lauren Volo)

Mark Maruszak, Sommelier di Benny’s Chop House di Chicago

 1. Reserve des Chastelles Tavel Rosé, Perancis, $ 9: “Saya suka dengan Tavel, sebuah sub-rantau kecil yang terletak di Rhone Selatan Perancis. Rantau ini terkenal dengan kelas dunia, roses kering yang dihasilkan dari Grenache. Segar dan buah ke hadapan, ini sempurna untuk hari yang akan datang di atas teres. “
 2. Le Fiarre du Pape Châteauneuf du-Pape, Perancis, $ 20: “Ini merah besar dari rantau Selatan Rhone Perancis, yang berulang-ulang beratus tahun dan mengambil namanya dari istana musim panas, atau istana, yang dibina untuk menjadi tuan rumah Paus semasa tahun 1400. Ini campuran anggur merah menawarkan buah ke hadapan sifat Grenache, sementara Syrah menambah rempah-rempah, dan Mouvedre membantu membawa struktur keseluruhan kepada wain. Hebat dengan daging panggang! “
 3. Fabiano Amarone della Valpolicella, Itali, $ 25: “Dari salah satu kawasan yang paling berharga di seluruh Itali, warna merah ini juga merupakan campuran anggur, dengan yang utama ialah Corvina asli. Walau bagaimanapun, selepas pengambilan anggur, anggur untuk botol wain ini dibenarkan kering di atas tikar, membolehkan kepekatan rasa. Setelah pengeringan selesai, anggur ditapai, menghasilkan wain yang penuh lemak, rumit, dan mendebarkan. tahap alkohol dan tanin yang tinggi – ini benar-benar wain daging-kekasih! “

Apakah wain kegemaran anda untuk mendapatkan di Trader Joe?